Lakiery klasyczne

Ciate Paint Pots, Vernis a Ongles [Nail Polish] Lakier do paznokci

• 10 kwietnia 2021 o 21:22
    Love love love....
    Śliczne, słodkie buteleczki zawierają bardzo dobrze skomponowany lakier do paznokci. Mam kilka kolorów, w wersji mini 5ml, i wszystkie mnie zachwycają. Lakiery są bardzo trwałe, gdy zastosuję swoją sprawdzoną metodę malowania są w stanie utrzymać się do 2 tygodni (1 warstwa na wieczór, druga kolejnego dnia rano, top wieczorem). Mimo że ta metoda jest czasochłonna i nie daje efektu natychmiastowego, za to przedłuża znacząco trwałość naszego manicure. Pędzelek jest dość cienki, ale wygodny. Precyzyjnie naklada lakier, nabiera odpowiednią ilość. Nie zalewa skórek. Schnie dość szybko jeśli nałożymy cienką warstwę. Lakier dobrze napigmentowany, nie zostają prześwity ani smugi.
    emma-e4
    2 września 2019 o 17:36
    dość trwały
    Mam ten lakier w wersji 5 ml, moim zdaniem to idealna pojemność, żeby mieć szansę zużyć lakier. Duże pojemnośći dobre są tylko, jeśli malujemy paznokcie na max 2-3 kolory na przemian. Mój kolor to pillow fight - szary z domieszką fioletu, bez drobinek. Przyzwoite krycie po 2 warstwach. Konsystencja kremowa, dość gęsta, ale nie glutowata. Lakier ma idealną konsystencję, żeby nie rozlewać się na skórki. Pędzelek jest bardzo precyzyjny i wygodny. Bez wysuszacza schnie długo, niestety, nawet po 2-3 godzinach możemy odbić sobie ubranie lub pościel na powierzchni paznokcia. Trwałosć dobra, 3-4 dni bez żadnej bazy i topu (przy tym żadnego zmywania, prania czy porządków, ale wytrzymuje dłuższą kąpiel czy mycie włosów bez uszczerbku). Dla mnie to dużo, bo większość lakierów u mnie to 2, max 3 dni. Już ten jeden dzień więcej jest osiągnięciem, a da radę ponosić go i dłużej. Lakiery te są u nas słabo dostępne, a szkoda.

Zobacz także inne Lakiery klasyczne