Kremy i maski do stóp

Scholl Velvet Smooth, Intense Serum Intensywnie nawilżające serum do stóp

KikiDLx
    16 kwietnia 2019 o 15:07
    I tak, i nie...
    Serum kupiłam bez większego zastanowienia. Założyłam, że powinien być ok, ponieważ firma Scholl raczej mnie do tej pory nie zawiodła. I niby wszystko jest ok, niby coś tam działa, ale czuję niedosyt. Serum jest bardzo wodniste, przy pierwszym użyciu, nacisnęłam pompkę bezpośrednio nad stopą i niestety cały produkt natychmiast spłynął mi na podłogę. Teraz właściwie nie jest to może jakimś dużym problemem, bo wiem, że po prostu muszę wycisnąć produkt na dłoń i dopiero nałożyć na stopy, jednakże mi odbiera to komfort użytkowania. Jeśli chodzi o działanie, ja osobiście uważam je za raczej słabe. Nie czuję jakiegoś dużego zmiękczenia i nawilżenia, ale też nie mogę powiedzieć, że nie daje kompletnie nic, bo faktycznie trochę zmiękcza.
    Zalety:
    • opakowanie (z pompką - ja lubię tego typu rozwiązania)
    • szybkie wchłanianie
    • skóra się nie lepi i nie jest tłusta
    • delikatnie zmiękcza i nawilża
    Wady:
    • zbyt słabe działanie (przynajmniej w moim odczuciu)
    • brak odczucia zadbanej, wypielęgnowanej skóry
  • 12 lipca 2018 o 20:07
    Daje radę z pomocą na przesuszone stopy!
    Kupiłam je na Allegro za 6 złotych z myślą o moich wiecznie przesuszonych stopach. Nie umiem znaleźć na nie rady... codziennie używam pilnika do stóp, różnych kremów, balsamów i nic. Nadal są suche i schodzi z nich skóra. Jednak nie daję za wygraną i cały czas szukam czegoś, co pomoże mi cieszyć się pięknymi stopami. Tym razem skusiłam się na serum nawilżające na Allegro. Dałam za nie 6 złotych, więc nie jest to jakaś wygórowana cena. Serum ma przezroczysty kolor i bardzo wodnistą formułę. Myślałam, że będzie produkt ten będzie bardziej gęsty, jednak tak nie jest. Przez co z tubki zawsze wyleci za dużo produktu i ciężko go tak bezpośrednio wmasować w stopy, skoro ucieka przez palce, ale... to jedyna wada tego produktu! Poza tym serum bardzo ładnie pachnie, bardzo szybko wchłania się w stopy i pozostawia je gładkie. Przed użyciem serum używam pilnika do stóp, a dopiero potem nakładam właśnie serum. Jest ono w sumie przeznaczone do używania razem z pilnikiem Scholl, ale nie mam go, więc używam swojego. Jestem bardzo zadowolona z tego produktu.
    Zalety:
    • przystępna cena
    • ładne opakowanie
    • wygodny aplikator
    • skuteczne działanie (nawilżanie i odżywianie suchych pięt)
    • bardzo ładny zapach
    Wady:
    • zbyt małe opakowanie
    • wodnista formuła
  • 23 lipca 2015 o 21:36
    nie polecam
    Kupiłam zachęcona opisem na opakowaniu, niestety żałuję zakupu. Produkt ma stosunkowo wysoką cenę, ale promocja w Rosmman skłoniła mnie do zakupu. Zachęcona pozytywnymi doświadczeniami z firmą School nie zastanawiałam się długo i wzięłam serum na wypróbowanie. Niestety po stosowaniu przez ok. dwa miesiące nie zauważyłam żadnych zmian. Stan mojej skóry nie polepszył się nawet w minimalnym stopniu, nie widzę żadnej różnicy. Mam bardzo suchą skórę stóp i liczyłam, że ten produkt poprawi jej kondycję, jednak nic takiego się nie stało, nie zauważyłam aby skóra stała się gładsza ani lepiej nawilżona, po prostu zero efektów :) Dodatkowym minusem jest konsystencja, serum jest bardzo wodniste, przez co przy dozowaniu łatwo o zbyt dużą dawkę Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe opakowanie
  • 15 lipca 2015 o 17:03
    Tragedia
    Zacznę od tego, że mam zadbane stopy. Od produktu oczekiwałam lekkiego nawilżenia. Niestety ten produkt nie zrobił nic. Po użyciu stopy były w takim samym stanie jak przed użyciem. Niestety produkt był klejący, mało wydajny oraz drogi. Nie polecam. Używam tego produktu od: czerwca Ilość zużytych opakowań: jedno
    MKacha
    16 czerwca 2015 o 22:46
    zdecydowanie produkt godny przetestowania
    Produkt stosowałam przez nieco ponad miesiąc. I muszę przyznać, że się sprawił na 5+. Ale więcej o zaletach (i wadach też) odsyłam do poczytania w poście na moim blogu. http://malowanasloncem.blogspot.se/2015/06/a-na-stopy-zielony-kawior-co.html Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie, o pojemności 30 ml