Odżywki do włosów

Institut Claude Bell Hair Jazz Baume Odżywka do wypadających włosów

• 2 września 2022 o 10:37
    oj nie!
    Skusiła mnie jakaś "krążąca" za mną reklama w internecie... no i to były kiepsko wydane pieniądze. Oprócz tego, że włosy się po niej dobrze rozczesują nie zadziało się nic. Dobrą odżywkę do rozczesywania można kupić za wiele mniej. Jeśli chodzi o zmniejszenie wypadania po zużyciu prawie całego opakowania (uznałam, że poczekam na cudowne efekty) nie zmieniło się nic. Nie wypada mi tych włosów włosów jakiś ogrom, jednak na szczotce jest ich sporo. Nadal jest ich sporo. Dlatego nie, więcej nie kupię i nie polecę. Jedną gwiazdkę dodaję za to spoko rozczesywanie.
    Zalety:
    • poza ułatwieniem rozczesywania, żadnych plusów
    Wady:
    • nie spełnia obietnic
  • 18 marca 2022 o 20:28
    To jakiś bubel!!!!!
    Kupiłam to skuszona reklamą i okazało się jednym wielkim bublem na który wydałam sporo pieniędzy. Odżywka nie robi zupełnie nic jakbym jej nie nałożyła moje włosy wyglądałyby tak samo. Ma delikatny zapach i tyle mogę dobrego o tym produkcie powiedzieć. Nie polecam szampon jest identyczny :(
  • 20 marca 2020 o 12:20
    Zdecydowanie NIE!
    Kupiłam produkt za namową koleżanki i reklam, które często mi się wyświetlały... niestety bardzo się rozczarowałam. Stosowałam regularnie, wg zaleceń na opakowaniu. "Kuracja" nie przyniosła żadnych efektów, nie zauważyłam żadnej zmiany.
    • brak efektów
  • 7 lipca 2019 o 20:09
    Szkoda pieniędzy
    Marzyłam o długich i pięknych włosach. Długo szukałam odpowiednich kosmetyków, aż w końcu trafiłam na reklamę Hair Jazz do wypadających włosów, przyspieszające porost. Wszędzie roiło się od pozytywnych komentarzy. nie powiem bardzo mnie ten produkt zaintrygował - cena również, choć trochę zdziwił mnie brak jakichkolwiek negatywów. (Zakupiłam cały zestaw, ponieważ był w promocji). Produkt znajduje się w odwróconej tubie. Posiada ładne opakowanie. Otwiera się za pomocą zakrętki - co niestety przy mokrych rękach trochę opornie idzie (zwłaszcza gdy produkt się kończy, cała tuba się obkręca). kolejnym plusem jest bardzo przyjemny zapach. Konsystencja jest gęsta, kremowa, przyjemna w użytkowaniu. Po wcześniejszym zapoznaniu się z instrukcją produktu postanowiłam zrobić mu test. Przez pierwsze dwa miesiące myłam włosy aptecznym szamponem tak jak w instrukcji Hair Jazz (dokładnie masowałam skórę głowy przez dwie minuty) oraz odżywką. Mierzyłam włosy (2 cm na miesiąc). Następnie przeszłam na zakupiony zestaw i pierwsze zgrzyty zaczęły się od rozczesywania. Bez dodatkowej, innej odżywki nie było mowy żebym je rozczesała (naturalnie strasznie się plączą). W trakcie stosowania nie zauważyłam różnicy w poprawie jakości włosa i wcale ładnie się nie układały. W trakcie użytkowania sprawdzałam długość włosów - rosły cały czas tak samo! Nic się nie zmieniło. Tak samo jak nie przybyło mi baby hair (co wiele osób niby zachwalało). Niestety, oprócz ładnego zapachu i opakowania nic mi ten produkt nie dał. Moim zdaniem nie chodzi tu o sam produkt ale o wykonywaną czynność. Nie od dziś wiadomo, że masaż skóry głowy poprawia mikrokrążenie, co przyspiesza porost i wzmacnia włosy. Letnia/ zimna woda zamyka łuski włosa, dzięki czemu nie łamią się, ładnie i zdrowo wyglądają. Zdecydowanie odradzam produkt.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Cena!
    • Nie ułatwia rozczesywania
    • Brak baby hair
    • Nie przyspiesza porostu włosów
    • Nie poprawia kondycji
  • 17 stycznia 2019 o 15:43
    Hair Jazz Baume - Odżywka
    Kupiłam odżywkę marki Hair Jazz razem z szamponem tej samej marki w zestawie. Faktem jest, że z początku byłam bardzo sceptycznie nastawiona do takich "wynalazków". Tym bardziej, że sama cena z leksza mnie odstraszała no ale... Kupiłam zestaw być może z powodu bezsilności, jaka ogarniała mnie po wizycie u pewnej "fryzjerki", która spaliła mi włosy do tego stopnia, że połowę (!) z nich musiałam ściąć. Byłam załamana, tym bardziej iż ścięte włosy wyglądały bardziej jak po przejechaniu kosiarką przez pijanego ogrodnika. W dodatku włosy przestały mi rosnąć (totalny brak odrostów). Po zastosowaniu odżywki i szamponu Hair Jazz, po 2 tygodniach zauważyłam pierwsze efekty. Włosy stawały się coraz bardziej nawilżone, przestały się puszyć, odzyskały dawno utracony blask w świetle. Dałam więc szansę tej linii i stosowałam przez kolejne miesiące aż minęły... 2 lata! W tym momencie jestem w pełni zdecydowana napisać recenzję, ponieważ tak długi okres czasu stosowania tego zestawu podziałał tylko i wyłącznie na moją korzyść. Oprócz wspomnianych pierwszych efektów, jestem przemile zaskoczona faktycznym przyspieszeniem porostu moich włosów. Jak wspomniałam wyżej - włosy przestały mi rosnąć - i dopiero po regularnym stosowaniu tej linii produktów ruszyły ponownie. :) Totalnym kosmosem była dla mnie maksymalna długość porostu włosów na miesiąc, która wynosiła... 4,5 cm! Podczas gdy moje włosy naturalnie rosną ledwo 1 cm na miesiąc. Przede wszystkim - włosy odzyskały swoje zdrowie, końcówki wreszcie przestały się sypać, jest znacznie widoczna grubość włosów i większa objętość. Oraz głównie spełniają swoje zadanie - włosy szybciej rosną :) Wydajność - 2,5 miesiąca. Jedynie z czego nie jestem zadowolona, to dość niefortunne zamknięcie na (zakrętkę). Myślę, że wygodniejsze byłoby zamknięcie na tzw. klips. :)
    Zalety:
    • szybszy porost włosów
    • odzyskany blask włosa
    • znaczna objętość włosów
    • solidne opakowanie (250 ml)
    • duża wydajność opakowania
    Wady:
    • niewygodne zamknięcie opakowania (zakrętka)