Emulsje, esencje i boostery

Shiseido Ibuki, Softening Concentrate Koncentrat łagodzący

• 28 listopada 2017 o 10:14
    Bardzo dobry
    Tonik ma postać żelową, podobnie jak Balancing Softener z linii Wrinkle Resist 24. Bardzo przyjemnie się go używa, ja wylewam sobie przez dziurkę z opakowania trochę na dłoń, a potem na twarz, mam wrażenie, że nakładając produkt na wacik byłaby zbyt wielka jego strata. Zapach jest przyjemny, ledwo wyczuwalny, niedrażniący, aczkolwiek tonik ów zawiera niestety alkohol i jeśli mam jakąś rankę na twarzy to czuję uszczypnięcie, które jednak niemalże natychmiast znika. Produkt ten wchłania się bardzo szybko pozostawiając skórę miękką i gładką. Nie zauwazylam wlasciwosci lagodzacych, ale u mnie nie ma czego łagodzic, wiec tu sie nie czepiam, bo uzywało mi sie go wysmienicie. Wydajność jest bardzo dobra, podobnie jak w przypadku pianki do mycia z tej serii. Osobiscie moge polecic ten produkt, chociaz zdaje sobie sprawe, ze sa tansze, ktore moga dac podobny efekt.
    anton23
    22 października 2017 o 13:19
    Bardzo dobry.
    Stosowałam na noc jako lotion, po toniku, a przed serum. Skóra była "miękka", jakby rozpulchniona, gotowa na przyjęcie kolejnych składników pielęgnacyjnych. Pachnie kosmetycznie, delikatnie, ale przyjemnie. Póki co szukam czegoś co tak działa, ale tańszego. Jak nie znajdę to kupie ponownie Shiseido.
    Zalety:
    • Efekty jakie dawał.
    Wady:
    • Cena.
  • 1 lutego 2016 o 13:27
    Spełnia swoją podstawową rolę...
    Tonik posiada delikatnie żelową, półprzezroczystą konsystencję o biało-perłowym zabarwieniu. Pachnie delikatnie, aczkolwiek jego zapach określiłabym jako mydlany z nutą alkoholu w tle. Po aplikacji nie zostawia tłustej czy lepiącej się powłoki. Skóra od razu staje się aksamitnie gładka i miękka. Uspokaja miejscowe zaczerwienienia. Opakowanie jest poręczne i wygodne. Łatwo z niego wydobyć resztki produktu. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1: 75 ml
  • 27 listopada 2015 o 16:21
    Bardzo fajna seria
    Oceniam serię - krem do mycia, lotion i emulsja. Uzywałam jej około 3 miesiące - tyle starczyło z zakupionego opakowania mniejszych produktów (!!!). Dlatego też w pierwszej kolejności pochwalę wszystkie kosmetyki za niesamowitą wydajność - za 100 zł używałam 30ml,30ml,30ml przez prawie 100 dni. Jeśli chodzi o stosowanie, to przywołania wymaga niesamowity komfort używania tych kosmetyków. Ładnie pachną, mają fajne i poręczne opakowania, nie wylewają się, nie brudzą opakowań. Krem do mycia bardzo fajnie oczyszcza cerę, bezpośrednio po jego użyciu jest śmieszne wrażenie, że skóra aż skrzypi z czystości.:) Niezwłocznie po umyciu używałam lotionu - fajnie łagodził. Kilka minut później nakładałam emulsję...i nie widziałam potrzeby nakładania kremu (poza wieczorami, mam w zwyczaju wówczas nakładać jeszcze serum i krem). Jestem bardzo zadowolona z działania tych kosmetyków - miałam piękną, czystą i nawilżoną skórę. Dotychczas moją zmorą były suche skórki, które obecnie zupełnie zniknęły. Będę uczciwa - jest to efekt zaprzestania wyciskania pryszczy, ale i w znacznej mierze boskiego trio Shiseido ibuki. Bardzo je polecam! Używam tego produktu od: 3 miesiace Ilość zużytych opakowań: 3x30ml
  • 27 lipca 2015 o 10:49
    IBUKI na tak :)
    Zaczne od tego, ze uwielbiam cala serie ibuki i z pewnoscia warto zainwestowac w cały zestaw. O zaletach pianki do mycia twarzy rozpisywalam sie w recenzji tego produktu, tutaj dodam tylko, ze wszystkie produkty z tej serii sa bardzo wydajne zaś sama pianka wystarcza na rok! Aż trudno w to uwierzyc :) Z produktami zapoznalam sie w trakcie beauty expert sephora - konsultanta shiseido zachwalała po stokroć te produkty. Faktycznie musze podzielic jej zachwyt :) Cała seria jest bardzo ekskluzywna, ma piekny zapach (przypomina perfumy amore amore), zas pielegncjacja produktami ibuki jest kompleksowa - pianka, delikatny peeling, serum (które ekspert shiseido nazywała tonikiem, widać ma ono bardziej właściwosci tonizujące) oraz trzy rodzaje kremów. Produkty sa warte swojej ceny - wystarczaja na dlugo, sam koncentrat to opakowanie 75ml czyli duzo wieksze niz przecietnego serum (30 lub 50 ml). Ceny sa ok szczegolnie jesli kupi sie je w promocji lub w zestawie. Przechodzac do recenzji samego konsentratu. Faktycznie ma on właściwosci tonizujace. Jest lecitkie i swietnie uspokaja i nawilza skore po jej umyciu. Z drugiej strony sam koncentrat jest niewystarczajacy, trzeba dodatkowo nawilzyc skore kremem. Razem powoduja ze jest ona niesamowicie gladka, miekka i rozswietlona. DO stosowania zarówno przez osoby z suchą i wrazliwa skórą, jak i osoby ze skórą tłustą i mieszaną. Dla mnie bomba :) Co ciekawe robilam test - nakladalam sam krem bez konsentratu lub sam koncentrat bez kremu - nigdy nie osiagnelam takiego efektu jak po zastosowaniu wszystkich trzech kosmetykow razem :) Widac naprawde warto zainwestowac w zestaw:) Serum wystarcza (podobnie jak krem) na ok. 3-4 miesiace stosowania. PLUSY: + konsystencja +zapach +działanie +piekne i b. higieniczne opakowanie +wydajnosc +pojemnosc MINUSY: brak :) Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie