Emulsje, esencje i boostery

Fitomed Nago, Koncentrant na naczynka z liposomami

• 26 maja 2021 o 16:41
    Coś się zmieniło. Mi odpowiada.
    W pierwszej kolejności zmieniło się opakowanie, obecnie ma to nazwę "Nago koncentrat na naczynka z liposomami". Odrobine zmienił się też skład i proporcje w dozowaniu (na zdjęciu). Wydaje mi się, że też konsystencja, jest odrobinę mniej wodnista. Ja dotychczas potrzeby używania takich kosmetyków nie miałam,dopiero od kilku miesięcy widzę, że cera idzie w stronę naczynkowej (genów nie oszukasz, mama też tak ma). Proces prawdopodobne przyspieszył covid na jesień, od tamtego czasu, codziennie staram się jeść produkty bogate witaminę C. Naczynka, które sobie nieznacznie pękły na twarzy staram się traktować kosmetykami do cer naczynkowych właśnie, unikam już silniejszych kwasów (teraz głównie fitowy), mechaniczne peelingi robię dużo rzadziej niż kiedyś. Pierwsze oznaki pojawiły się wcześniej, skórę mam cienką, potrafiła się czerwienić. Wracajac do koncentratu, zakupiłam go jakies kilka miesiący temu, na początku nie bardzo wiedziałam jak się za niego zabrać, więc delikatnie patyczkiem higienicznym na miejsca gdzie naczynka wychodzą (głównie okolice nosa) smarowałam skórę nim na noc, przez jakiś tydzień (naczynka lekko bledły). Nic złego się nie działo, ale nie polecam robić tego w domu ;). Skoro producent podaje stężenie od 5 do 20% robi to z jakiegoś powodu, ja również i z lenistwa zaprzestałam tej praktyki. Sporządziłam serum na bazie aloesu, dałam 20% tego koncentratu. Wiem jak działa mój aloes solo, także wiem jak zadziałał sam koncentrat. Przede wszystkim warto zadać sobie pytanie, czego po nim oczekujemy? Pęknięte naczynka żaden kosmetyk raczej nie usunie, mogą co najwyżej zblednąć a pozostałe się wzmocnić,tak żeby nie rzucały się tak w oczy. Ten kosmetyk działa właśnie w ten sposób, naczynka stopniowo bledną, mniej wychodzą pod wpływem ciepła, nowych, pękniętych póki co nie zauważyłam. Na dodatek skóra po użyciu, jest bardziej świetlista, ma taki lekki efekt zdrowego glov, rzadziej się czerwieni. Nie ma co też oczekiwać, że po miesiącu uczyni cuda, u mnie mija już łącznie trzeci miesiąc (z miesięczna przerwą na obserwacje działania kremu na naczynka z Gift of Nature) i dopiero teraz widzę konkretne rezultaty. Myślę, że warto być cierpliwym, serum stosuje raz dziennie rano, czasem dodatkowo na noc. Koncentrat jest wydajny, jak do tej pory sporządziłam 3 serum na dzień o pojemności 50 ml (jedno dla mamy, dwa dla siebie), zużyłam 60 ml produktu, starczy jeszcze na dwa takie użycia. Być może dorzucę go jeszcze do jakiegoś kremu, ale w obecnej formie najbardziej mi pasuje. Koncentrat zapakowany jest w klasyczną plastikowa fiolkę 100ml Fitomed, opakowanie na wpół przeźroczyste, plastikowe. Konsystencja wodnista, kolor lekko brązowy, herbaciany, ale skóry nie barwi. Cena do wydajności korzystna. Nic mnie nie podrażnił, nie uczulił, wysypu nie zaobserwowałam, ale podejrzewam, że jak jest, to w wyniku domykania porów przez ekstrakty w nim zawarte, bo rzeczywiście pory lekko zwęża. Chyba polecam, tym cierpliwym i z realnym podejsciem do tematu ;)
    Zalety:
    • Stopniowe wygaszanie widocznych naczynek, rozświetlenie skóry, wpływ na mniejsze zaczerwienianie się, wydajność, cena, odrobinę zwężone pory.
    Wady:
    • Głównie to dostępność, ja swój kupuje online.Dla cierpliwych.
  • 26 października 2019 o 19:39
    ???
    Oh, jak on bardzo... Nic nie robi! Nie wiem, chyba długo nie miałam już produktu, z którego nie ma nawet najmniejszej korzyści. Wiadomo - docelowo pomoc w niwelowaniu naczynek. Problem w tym, że po zużyciu już prawie całej butelki nadal nie widzę nawet najmniejszej poprawy. Stosowałam go różnie - nałożony na tonik, mieszany z tonikiem, nalozony pod krem, na krem, łączony z kremem. Czasem był nałożony na jakiś okres czasu, czasem na noc. NIC. Dołączam go do glinki na naczynka - też nic. I przy glince już został, szkoda mi wylać coś na co dałam kasę, więc służy mi do rozrabiania glinek. Poza naczynkami w żadnej innej kwestii też nie pomógł - nawilzenie itd nie jest zadna obietnica producenta, ale gdyby chociaz bylo jakims efektem ubocznym to jeszcze by się dało coś z tego wykrzesać. A jest jak jest, beznadziejny produkt...
  • 20 października 2018 o 21:06
    Warte polecenia
    Polubiłam ten koncentrat ze względu na to, że faktycznie zmniejsza zaczerwienienie skóry. Ma lekką, żelową formułę i można go dodawać do innych kosmetyków w stężeniu 5-20%, przyjemnie ziołowo pachnie. Ja wykorzystałam go do domowego koncentratu nawilżającego, ale świetnie sprawdzi się również jako dodatek do kremów dla cery naczynkowej. Dla osób z taką cerą go wg mnie must have w łaziencie.
    Mstrzal
    25 kwietnia 2018 o 19:11
    Dobry produkt na naczynka
    Po zmieszaniu koncentratu z kremem, hydrolatem czy tonikiem nie jest w ogóle wyczuwalny. Konsystencja płynna, produkt przypomina zawiesinę. Pierwsze, co jest zauważalne przy używaniu koncentratu to łagodzenie podrażnień. Produkt dobrze koi i wycisza zaczerwienienia czy wypryski, które szybciej się goją. Szczególnie dodany do maseczki z glinki. Skóra po takiej masce jest ładniejsza, rozjaśniona, a koloryt jest wyrównany. Przy sumiennym używaniu naczynka bledną.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Łagodzenie podrażnień
    • Rozjaśnienie cery i naczynek
    • Wyrównanie kolorytu
    • Brak podrażnień
    kroofy
    8 stycznia 2018 o 18:39
    Dla mnie niewypał
    Sięgnęłam po ten produkt, kiedy, mój problem z zaczerwienionymi wrażliwymi policzkami był już sporych rozmiarów. Bojąc się pogorszyć jeszcze bardziej sytuację, zaczęłam szukać dobrych produktów i tak znalazłam ten koncentrat, który jest bardzo zachwalany przez dziewczyny z podobnym jak mój problemem. Niestety u mnie koncentrat zupełnie się nie sprawdził, efekt po jego użyciu był totalnie odwrotny od zamierzonego, moja twarz płonęła od czerwieni i podrażnienia. nawet jedna kropelka dodana do glinki, powodowała, że zamiast kojącego efektu, cała twarz była szczypiąca i czerwona. Niestety ten produkt zupełnie się w moim przypadku nie sprawdził