Emulsje, esencje i boostery

Eau Thermale Avène Antirougeurs Rosamed, Koncentrat na utrwalone zaczerwienienia

Avène Antirougeurs Rosamed Koncentrat na utrwalone zaczerwienienia 30 ml
e-ZikoApteka.pl
Avene Antirougeurs Rosamed - Koncentrat na utrwalone zaczerwienienia 30ml

• 20 maja 2024 o 19:14
    Ma duży potencjał, wyjątkowo skuteczny
    Bardzo ciekawy produkt, którego potencjał wciąż jeszcze odkrywam. Dziękuję Klubowi Recenzentki za możliwość udziału w testach. Miesiąc to dla mojej skory za mało na zakończenie testów, ale postaram się zreferować to, co dotychczas zdziałał na mojej skórze. Mam cerę wrażliwą, skłonną do podrażnień i zaczerwienień, szczególnie na policzkach. Kiedyś była tłusta, teraz bardziej normalna. Na moją naczynkową skórę lubię używać i zawsze dobrze działa witamina C, kwas ferulowy, i jakieś dobrze dobrane odbudowujące ceramidy. Recenzowane serum ma w sobie coś czego dotychczas nie testowałam, czyli jakiś specjalny, opatentowany przez Avene składnik Angiopausine. Przy regularnym stosowaniu conajmniej raz dziennie na prawdę widać efekty, które zostają z nami na dłużej. U mnie zazwyczaj gościł na twarzy rano, pod krem z SPF. Konsystencja jest biała, kremowa, ale lekka. Po nałożeniu otula twarz. Nie byłam w stanie go stosować na serum nawilżające. To było już za dużo dla mojej skory i czułam się oblepiona, ciężka. Z kolei jako jedyny produkt pod krem przeciwsłoneczny miał za słaby efekt nawilżający. Podobnie było wieczorem. Na pewno w testach jest nie bez znaczenia to, że stosuję już od prawie roku kurację retinalem, aktualnie jest to Basiclab Redukcja i Stymulacja, ze stężeniem 0,07%. Nie chciałam przerywać kuracji, ale jednocześnie potrzebowałam dogłębnego nawilżenia. Moja skóra lubi minimalizm, więc ostatecznie Avene stosowałam wyłącznie co 2 dzień, na zakładkę z retinalem. Jednak nalepsze efekty osiągałam gdy produkt stosowałam codziennie, a uczucie ciężkości i oblepienia brałam jako efekt uboczny. Zaczerwienia, które często mi się pojawiały w okolicy nosa, czy policzków były ładnie ukojone i domknięte. Nie widziałam, żeby występowały nowe. A nawet, skóra przy zmianie temperatur nie oblewała się tak wyraźnym, jak kiedyś rumieńcem. Szczerze polecam tego zawodnika. Szkoda, że nie jest bardziej nawilżający, jak deklarował producent. Ale trzeba przyznać, że jest na prawdę skuteczny. Chciałbym poużywać go trochę bez retinalu, żeby zobaczyć jak sobie radzi solo, więc uznaję, że testy jeszcze trwają. A tymczasem i tak jest wart używania nawet w obecnej kombinacji.
    Raava
    14 maja 2024 o 11:14
    Mieszane uczucia
    Choć produkt zapoczątkuje mnie zachwycił z czasem stracił w moich oczach. Dam produkt ma lekką formule, dobrze się wchłania i samo dozowanie (pompka) jest bez problemowe. Skora po użyciu jest wyraźnie nawilżona. Jednak z czasem zaobserwowałam, że aby utrzymać efekt muszę dokładać produktu dla zachowania tego samego efektu. Zatem wydajnosc spadła. Mnie brakuje silniejszego działania choć przy wsparciu innego kosmetyku po, a przed kremem daje radę. Mam skore z tendencją do przesuszeń. Kosmetyki które wybieram powinny sobie z tum radzić tu bez dodatkowego wsparcia nie ma o tum mowy. Z plusów faktycznie zauważyłam mniejszy stopień widoczności zaczerwienień. Nie jest jednak dla mnie na tyle mocny aby kontynuować używanie - może gdyby były większe opakowania bądź bardziej treściwa konsystencja dla różnych rodzajów skóry? Mi
  • 7 maja 2024 o 22:31
    Lekki, delikatny.
    Delikatnie zmniejsza zaczerwienienia, pojawiające się na skórze naczynkowej. Bardzo wygodne opakowanie, produkt jest wydajny, lekka konsystencja, bez zapachu. Polecam na wieczór.
  • 6 maja 2024 o 8:01
    bez rewelacji
    krem jak krem nie ma jakiegoś szału. Krem jest delikatny i wg mnie nie robi totalnie nic. Zwyczajnie może nie trafiony do mojej cery. Nie uważam go za tragedię ale ja na pewno bym drugi raz nie kupiła.
    jaulia
    4 maja 2024 o 17:42
    Może być
    Używam koncentratu wieczorem, co drugi, trzeci dzień. Idealnie usuwa całodzienne zanieczyszczenia, odświeża skórę i przygotowuje ją pod wieczorny krem. Dobrze się wchłania, przyjemny efekt chłodzenia. Nie wysusza, nawilża, rozjaśnia zaczerwienienia, sprawia, że skóra jest gładka i miła w dotyku.