Emulsje, esencje i boostery

Floslek StopNaczynka, Koncentrat z hesperydyną redukujący zaczerwienienia

notino.pl
Flos-Lek stopNaczynka Koncentrat z hesperydyną redukujący zaczerwienienia, 30 ml - >>> DARMOWA od 99zł<<< 24h !!!

sagpal
    4 marca 2025 o 14:13
    Nie szkodzi, nie pomaga
    Kupiłam go zachęcona dobrymi opiniami, miałam nadzieję, że pomoże na zaczerwienienia na policzkach. Ma bardzo przyjemną konsystencję i opakowanie, szybciutko się wchłania i nie pozostawia nieprzyjemnej warstwy, a taką jakby delikatną powłokę. Nie szkodzi, ale nie pomógł za bardzo na zaczerwienione policzki - delikatnie załagodził, ale nawet przy stosowaniu z kremem z tej samej serii nie widziałam dużej różnicy
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • przyjemna formuła
    • brak pozostawiania nieprzyjemnego filmu
    Wady:
    • tylko delikatnie łagodzi zaczerwienienia
  • 27 czerwca 2024 o 15:45
    Genialny koncentrat, zakochalam sie
    Zakochałam się w tym produkcie! Od dłuższego czasu szukałam skutecznego sposobu na redukcję zaczerwienień i ten koncentrat okazał się strzałem w dziesiątkę. Po kilku tygodniach regularnego stosowania zauważyłam znaczną poprawę - moja skóra jest wyraźnie spokojniejsza, a zaczerwienienia mniej widoczne. Konsystencja jest lekka, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu. Dodatkowo, produkt jest bardzo wydajny. Jestem z niego bardzo zadowolona i na pewno będę go stosować dalej. Gorąco polecam każdemu, kto boryka się z problemem naczynkowej skóry!
    Zalety:
    • Wydajnosc
    • Jakosc
    linea80
    2 czerwca 2023 o 7:54
    Polubiłam go
    Koncentrat ma lekką, nietłustą formułę, a aplikacja pipetą jest prosta i przyjemna. Formuła kosmetyku ułatwia szybką aplikację serum na twarz, szyję i dekolt. Produkt wchłania się szybko i nie pozostawia lepkiej, wyczuwalnej na skórze warstwy. Kosmetyk za sprawą swojej konsystencji i działania rewelacyjnie sprawdza się jako wstępny etap pielęgnacji, tuż przed zastosowaniem kremu. Ja stosuję produkt zarówno rano przed nałożeniem makijażu jak i wieczorem przed aplikacją kremu na noc. Po zastosowaniu kosmetyku cera przez cały dzień i noc jest nawilżona, a dzięki zawartości hesperydyny i ekstraktu z kasztanowca można zauważyć delikatną redukcję zaczerwienienia oraz wzmocnione naczynka krwionośne. Zdaję sobie sprawę z tego, iż wzmocnienie i uszczelnienie naczyń krwionośnych to proces wymagający troszkę dłuższego czasu. Jestem jednak zadowolona z kosmetyku, gdyż moja cera bardzo pozytywnie reaguje na preparat. Zauważyłam, że stała się bardziej nawilżona, dobrze odżywiona oraz uspokojona.
  • 25 maja 2023 o 12:20
    Warto wypróbować
    Produkt że średniej półki cenowej jednak jego działanie przerosło moje oczekiwania. Moja skóra twarzy to typ mieszany że skłonnością do przesuszania. Konsystencja kremu bardzo ciekawa, dość gęsta. Zapach bardzo przyjemny. Działanie - lekko widoczna redukcja przebarwień i zaczerwienienia na twarzy z którymi walczę od bardzo długiego czasu.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 19 maja 2023 o 0:05
    Zmniejszył cienie pod oczami, ale skórę twarzy przesuszył
    Koncentrat otrzymałam z Klubu Recenzentki do testów w komplecie innymi produktami z linii stopNaczynka: kremem CC SPF 20 na dzień nawilżająco-wzmacniającym oraz kremem-maską regenerującym z hesperydyną na noc. Koncentrat zamknięty jest w buteleczce z ciemnego szkła o pojemności 30 ml, z nakrętką z gumowym korkiem wyposażonym w szklaną pipetę ułatwiającą higieniczną aplikację. Pipeta działała całkiem sprawnie, każdorazowo napełniając się mniej więcej do połowy. Koncentrat ma specyficzny, taki apteczny zapach. Ale nie jest to zapach nieprzyjemny, przynajmniej mi nie przeszkadzał. Koncentrat stosowałam dwa razy dziennie, rano i wieczorem, w charakterze serum, przed aplikacją kremu. Stosowałam go także jako serum pod oczy i w tej roli sprawdził się najlepiej. Przez blisko cztery tygodnie stosowania zauważyłam, że zmniejszyły mi się cienie pod oczami. I właściwie jest to największa zaleta tego koncentratu, ponieważ na skórze twarzy nie zauważyłam jakichś szczególnych zalet jego stosowania. Krótko po aplikacji i wchłonięciu koncentratu skóra stawała się nieprzyjemnie ściągnięta i przesuszona. Początkowo, przez pierwsze kilka dni była także zaczerwieniona, później skóra się przyzwyczaiła i już tak nie reagowała. Jednak każdorazowo po aplikacji pozostawało poczucie niedostatecznego nawilżenia skóry. W trzecim tygodniu stosowania moja skóra miała już takie objawy przesuszenia, że musiałam do codziennej pielęgnacji włączyć inne nawilżające kosmetyki, żeby przywrócić ją do pierwotnego stanu. Koncentrat ma dobry, naturalny skład, zawiera 96% składników pochodzenia naturalnego. Dodatek hesperydyny powinien wpłynąć na redukcję zaczerwienień skóry. Niestety nie zaobserwowałam tego na swojej skórze. Koncentrat wpłynął pozytywnie na zmniejszenie cieni pod oczami, ale nie nadaje się do mojej dojrzałej, przesuszonej skóry, ponieważ działanie nawilżające jest tak słabe, że przy dłuższym używaniu moja skóra stała się zbyt przesuszona. Z tego właśnie względu nie kupię tego koncentratu.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl