Maści, żele i kremy lecznicze

Unia Alantan Dermoline, Maść pielęgnacyjna z witaminą F

Alantandermoline, Maść pielęgnacyjna z witaminą F 50 g
e-ZikoApteka.pl
Unia Alantandermoline, maść pielęgnacyjna z witaminą F, 50g | Darmowa dostawa od 99,99 zł! 7042120

• 2 kwietnia 2025 o 19:51
    Ulubieniec na atopowe dłonie w sezonie jesienno-zimowym
    Maść Alantan z witaminą F jest w moim TOP 3 tłuściochów (obok Dermosanu tłustego i Linocholesterolu A+E), które są w stanie zadbać o moje dłonie w sezonie jesienno-zimowym. Od dziecka choruję na atopowe zapalenie skóry i w tych chłodniejszych miesiącach moje dłonie często bywają w dramatycznym stanie. Okropna suchość, zaczerwienienie, łuszczenie się skóry, wyprysk atopowy, swędzenie i szczypanie. ŻADEN drogeryjny krem nie jest w stanie ich ukoić. Alantan Dermoline z witaminą F ma postać tłustego kremu o dość rzadkiej konsystencji, jednak przy tym bardzo treściwej. Otula przesuszoną, podrażnioną skórę płaszczykiem ochronnym, ale także w sposób odczuwalny dogłębnie ją odżywia. Świetny na noc, ale również na dzień jeśli komuś nie przeszkadza lekko tłusty film na dłoniach. Naprawdę potrafi zdziałać cuda. Uwielbiam go. Podobno jest też świetny na odparzenia i podrażnienia pieluszkowe u maluchów. Dostępny w aptekach w cenie około 15 zł.
  • 30 maja 2024 o 15:49
    Mocne ukojenie
    Mając skrajnie podrażnioną skórę, szukałam ratunku wśród różnych preparatów. Nic przynosiło ulgi. Dopiero po zastosowaniu maści Alantan dermoline z formułą wzbogaconą o witaminę F znalazłam to, czego szukałam, czyli zniwelowania przykrych skutków związanych z nieodpowiednim doborem kosmetyków do pielęgnacji. Mam cerę bardzo wrażliwą, która negatywnie reaguje na wiele substancji zawartych w produktach pielęgnacyjnych. Kilka dni temu zastosowałam krem z spfem od firmy Bandi, który wywołał u mnie bardzo silną reakcję alergiczną. Po wielu próbach złagodzenia przykrych skutków użycia kremu "UV Expert SPF50" z Bandi, podjęłam kurację z udziałem Alantanu, który okazał się wybawieniem dla mojej spuchniętej, rozgrzanej do czerwoności i piekącej skóry. Smarowałam twarz grubą warstwą tej maści trzy razy dziennie i już wiem, że zawsze będzie u mnie w domu.
    Mela345
    25 lutego 2024 o 15:17
    TŁUŚCIOCH
    Plusy(+) - nawilża - natłuszcza - odżywia - koi podrażnioną skórę - gęsta konsystencja - bezapachowa maść - do wrażliwej i wysuszonej skóry - idealna po goleniu Minusy(-) - długo się wchłania ale czego się spodziewać po maści -wydajność - cena taka średnia Podsumowując przydatna maść szczególnie na zimę gdy ma się skłonności do przesuszonej skóry, w takich przypadkach tylko tłuste maści.)
  • 24 stycznia 2024 o 1:36
    To jest "tłuścioch", ma konsystencję kremu-maści. Bardzo uniwersalny i dostępny za grosze. W niczym nie ustępuje innym świetnym kremom z tej serii :)
    Uwielbiam tę serię z Alantan dermoline - niebieskiego lekkiego kremu używam codziennie pod makijaż, różowej nieco tłustszej wersji na dłonie i czasem jako okluzję pod makijaż, a tego kremu/maści używam do zadań specjalnych, na policzki zimą i czasem na noc. To jest bardziej maść, o kremowej konsystencji, ale bardzo tłusta, coś na granicy maści i kremu. Efekt nawilżenia i regeneracji skóry, czy to po poparzeniu, czy po zabiegu, jest świetny. Nigdy nie używałam go na twarz na strefę T, ale nigdy mnie nie zapchał.
    Zalety:
    • dostępny bardzo tanio w każdej aptece (ok. 10-15 zł)
    • długa data ważności
    • natłuszcza, bardzo pomaga zregenerować skórę
    • nie zapycha (używałam go na policzki)
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • chyba nie ma, jeśli używa się go zgodnie z przeznaczeniem (czyli np. nie pod makijaż, tylko typowo do regeneracji skóry), to spełnia swoje zadanie :)
    _inga
    30 listopada 2023 o 7:21
    Maść pielęgnacyjna z witaminą F
    Maść pielęgnacyjna z witaminą F kupiłam w jednej z aptek sieci DOZ. Opakowanie to tubka o pojemności 50 ml zapłaciłam około 12 zł. Maść ma treściwą konsystencję,zapach nieco medyczny ale słaby niezbyt wyczuwalny. sucha skóra wchłania szybko tą maść, na skórze nie przesuszonej wchłanianie trwa nieco dłużej ale nie pozostaje lepka tłusta warstwa na skórze no chyba że przesadzimy z ilością. Maść odżywia, regeneruje, natłuszcza, zapobiega przesuszaniu skóry, jest bardzo wydajna. Maść stosuję na skórę w miejscu po poparzeniu oraz na suchą skórę na stopach nakładam 1-2 razy w tygodniu. Dodatkowy plus za wygodną miękką tubkę która pozwala na łatwe wygodne dozowanie oraz zużycie całej zawartości opakowania. Podsumowując perełka za grosze na pewno zostanie ze mną na dłużej. Serdecznie polecam osobom borykającym się z tematem przesuszania się skóry na stopach, piętach.
    Zalety:
    • odżywia, regeneruje
    • łagodzi podrażnienia
    • natłuszcza
    • nie pozostawia na skórze tłustej lepkiej warstwy
    Wady:
    • moim zdaniem bark

Zobacz także inne Maści, żele i kremy lecznicze