Maści, żele i kremy lecznicze

Pharmacy Laboratories Lips, Maść na zajady i problemy skóry ust

• 15 listopada 2021 o 21:07
    U mnie się nie sprawdził.
    Na tą masc trafiłam gdyż zakupiła ja moja mama a ja nie miałam nic innego pod reka. Masc zamknięta jest w solidnej tubce z długim precyzyjnym Dziubkiem z którego wydobywa się odpowiednia ilość maści. Minusem jest jej kolor zolty który niestety jest widoczny i trzeba ja naprawdę dobrze wsmarowac aby nie było jej widać podczas dnia. Zapach dla mnie okropny dla mnie ta masc poprostu śmierdzi. Działanie ma niestety sednie ani nie zaszkodziła ani zabardzo nie pomogła. Zajady bardzo wolno sie po niej goily i na jakiekolwiek rezultaty naprawdę trzeba było dlugo czekać.
  • 15 listopada 2021 o 20:15
    Sztos! Multifunkcyjna
    Męczyłam się z zajadami a w przypadku tej maści wystarczyła dosłownie nic, żeby pozbyć się problemu. Jest bardzo skuteczna i szybka. Co więcej, w tym samym czasie na nosie wyskoczył mi ogromny, czerwony i bolesny pryszcz - nawet zaczęłam się obawiać czy to nie wrzód. Posmarowałam tą maścią delikwenta (ze wzgledu na cynk w składzie) i tak bardzo szybko się go pozbyłam. Fakt, że skóra w miejscu smarowania była przesuszona, ale po zagojeniu się ranki i zrobieniu peelingu wszystko wyglądało ok. Bardzo polecam!
    Zalety:
    • szybka
    • Skuteczna
    • Łatwa w nakładaniu
    • Nadaje się też na wypryski (przyspiesza ich gojenie)
    Wady:
    • może wysuszyć (ale mi się to zdarzyło jedynie na skórze twarzy, usta były bez zarzutu)
    Drogeria Super-Pharm
    rerith
    20 maja 2021 o 10:17
    Pomaga
    Kilka ostatnich miesięcy walczyłam z zajadami, które nie chciały się zagoić. Plamy w kącikach ust ciągle się powiększały, a jeśli już udało mi się choć trochę zaleczyć zajady, to po kilku dniach rany w kącikach ust znowu się pojawiały. Pani w aptece poradziła mi tę właśnie maść. I w końcu zadziałało. Po kilku dniach stosowania (smarowałam nią kąciki ust dwa razy dziennie - rano i wieczorem) zajady zaczęły znikać i wszystko powoli wraca do normy. Będę ją stosować jeszcze przez kilka dni, by mieć pewność, że w najbliższym czasie problem z zajadami nie powróci. Sama maść ma kolor żółto-zielonkawy, co w nakładaniu na noc w sumie w niczym nie przeszkadza, ale przy aplikacji rano może stanowić problem (trzeba nałożyć cienką warstwę i dobrze wsmarować w zaognione miejsce, by maść nie była widoczna pod makijażem). Zapach neutralny. Wydajna, z naturalnym składem z szałwią na czele.
    Zalety:
    • działa
    • wydajna
  • 7 lutego 2021 o 18:20
    Zielone cudo
    Maść kupiłam bo w ciąży nie bardzo chcieli mi coś innego sprzedać. Jest zielona i po posmarowaniu troszkę dziwnie sie przez to wygląda. Aplikowana kilka razy w ciągu dnia ładnie wysusza i łagodzi zajady. Może nie likwiduje ich mega szybko ale na pewno niweluje dyskomfort spowodowany tak niemiła niespodzianka. Jeśli tylko uda się wychwycić moment przed samym pojawieniem się zajada nawet potrafi go przed tym powstrzymać.
  • 26 grudnia 2020 o 12:10
    świetna
    Bardzo dobrze radzi sobie z problemem. Pamiętam miałam kiedyś taki okres, że często byłam przeziębiona, moja odporność była słaba i wyskakiwały mi zajady od czasu do czasu. Po użyciu tej maści zajady znikały po 2/3 dniach, a czasem nawet po 1. Nie ma denerwującego zapachu, jednak jest widoczna na ustach gdyż nie jest przezroczysta tylko biała.
    Zalety:
    • szybko radzi sobie z problemem
    • wydajna
    • bez zapachu
    Wady:
    • biały kolor maści jest widoczny

Zobacz także inne Maści, żele i kremy lecznicze