Odżywki do włosów

Alterna Caviar, Anti-Aging, Replenishing Moisture Conditioner Odżywka nawilżająca do suchych i łamliwych włosów

Alterna Caviar Anti-Aging
hairstore.pl
Alterna Caviar Anti-aging Odżywka Nawilżająca 1L
Bodyland.pl
Alterna Caviar Anti-aging Odżywka Nawilżająca 1L

• 3 kwietnia 2019 o 17:07
    Snobistyczny dramat...
    Odżywkę zakupiłam w Tka Maxxie. Na szczęście! Kosztowała około 40 zł. Pomyślałam, że czas najwyższy spróbować tej rozsławionej odżywki gwiazd... Moje włosy nie są wymagające. Używałam odżywki z Bio2You, wcześniej z Lusety i Garniera Hair Food i ze wszystkich byłam zadowolona. Moje kosmyki łatwo jest wygładzić i nadać im blasku - nie są jakieś problematyczne. Odżywka Alterny ma świetne opakowanie (jeden z niewielu plusów), gdzie przekręcamy główkę i wyciskamy produkt. Super sprawa, gdy pod prysznicem mamy mokre ręce, bo nie musimy siłować się z korkiem. Za[ach produktu jest bardzo przyjemny, słodki. Przypomina mi jedne z perfum., ale nie potrafię przypomnieć sobie teraz które. No i tutaj plusy się kończą... :/ Nie wyobrażam sobie, żebym miała wydać na tą odżywkę regularną kwotę, bo to jest po prostu absurd. Moje włosy przypominają po niej siano! Sa poplątane, szorstkie, matowe. Po żadnej odzywce nie wyglądały tak źle. Nie mam pojęcia jakie włosy trzeba mieć żeby była OK, no chyba celebryckie. :D Nigdy więcej nie kupię tej odżywki, jak i innych kosmetyków tej marki. Ten kosmetyk skutecznie mnie zniechęcił. Stanowczo nie polecam.
    Zalety:
    • opakowanie,
    • zapach.
    Wady:
    • przesuszenie zamiast nawilżenia,
    • siano na głowie.
  • 26 czerwca 2016 o 17:04
    Bez zachwytu...
    Odżywka ma dość gęstą, przyjemnie kremową konsystencję o białym zabarwieniu. Nałożona w rozsądnej ilości nie obciąża ani nie powoduje szybszego przetłuszczania się włosów. Pachnie dziwnie, dość ciężko, dla mnie niezbyt przyjemnie. Bezpośrednio po użyciu włosy są wygładzone i błyszczące, wyglądają na zdrowe. Opakowanie jest poręczne i wygodne. Łatwo z niego wydobyć resztki produktu. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1: 250 ml
  • 12 lutego 2015 o 20:48
    Odżywia bardzo dobrze, ale obciąża włosy
    Długo się zastanawiałam nad jej zakupem, ponieważ cena jest dość porażająca. Wypróbowałam już sporo odżywek drogeryjnych i kilka aptecznych, w cenach zdecydowanie niższych, ale żadna z nich nie poradziła sobie z moim sianem na głowie dłużej niż przez jeden dzień. Podobnie z maskami. Mam włosy krótkie, ponieważ muszę; wystarczy, że zaczynają sięgać za uszy, a już się pierzą, rozdwajają, są suche, po dwóch dniach mam na głowie szorstką, matową miotłę. Staram się ograniczać używanie lakieru, suszę suszarką z jonizacją i zimnym nawiewem. No i co z tego...?! Siano jak było, tak jest. Latem czy zimą pod kapturem/czapką to już w ogóle dramat. Wygospodarowałam w końcu pieniądze na Alternę i muszę przyznać, że daje sobie radę z moim sianem. Efekty widać od razu; włosy są: - wygładzone - nawilżone - pięknie błyszczą - miękkie, jedwabiste wręcz - efekt utrzymuje się do następnego dnia, po trzech dniach (zrobiłam eksperyment) nadal wyglądają dobrze (choć fryzura nieco gorzej;)) Początkowo używałam jej przy każdym myciu, czyli co drugi dzień. Zgodnie z sugestią producenta wmasowywałam niewielką ilość odżywki w osuszone ręcznikiem włosy i spłukiwałam. Kondycja włosów rzeczywiście się poprawiła, ale....No właśnie, jest jednak ale. Odżywka ponoć nie obciąża włosów, jednak moje są po niej przyklapnięte. Wcześniej wystarczyło, że suszyłam włosy "głową w dół", nie potrzebowałam wałków, szczotki, wystarczyło tylko suszenie, by włosy ładnie odbijały od głowy. Teraz nic z tego. Myślałam, że może za krótko ją spłukuję albo za dużo nakładam. Zmniejszyłam dawkę, płukałam baaaardzo długo, a efekt ten sam. Nie po to odżywiam włosy, żeby je tapirować i zlewać ogromnymi ilościami lakieru, a tylko w ten sposób mogłam nieco "podnieść fryzurę". No cóż...od pewnego czasu odżywki używam co drugie, trzecie mycie, traktuję ją po prostu jak maskę, bo jej działanie na moje włosy jest na tyle silne. Do mycia używam nawilżającego szamponu Alterny, który także nawilża włosy i w żaden sposób ich nie obciąża, więc ta "alternowa" regeneracja daje efekty. Odżywka ma ładny zapach, jest bardzo wydajna, niestety, zamknięcie jej w sztywnej tubie to nie jest dobry pomysł. Stoi cały czas do góry dnem i mimo że mam jej jeszcze bardzo dużo, to opornie wychodzi z tuby. Boję się, że niedługo będę ją musiała wydłubywać albo rozciąć tubę. Podsumowując; odżywka bardzo dobrze regeneruje suche, łamliwe włosy i nadaje im blask, jednak obciąża włosy i ma kiepskie opakowanie. A moim zdaniem 200 ml preparatu za taką cenę powinno być bez wad. Dlatego odejmuję 1,5 gwiazdki Używam tego produktu od: 4 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    jowisia
    2 lutego 2015 o 17:29
    Bardzo dobra do loków
    Odżywkę poleciła Pani w Sephorze, wykonując gest w kierunku swoich włosów i dałam się złapać - zapragnęłam mieć tak samo błyszczącą i gładką czuprynę jak ona :) Niestety, to była chwila słabości. Nigdy nie będę miała prostych włosów, a kręcone nigdy nie będą tak błyszczeć jak proste, to po pierwsze. Po drugie, Pani na pewno przed wyjściem do pracy czesze się i stylizuje przez co najmniej godzinę, używając nie tylko sprzętu do suszenia/prostowania, ale pewnie różnych wygładzaczy i nabłyszczaczy. Ja nie mam na to czasu. Jednak trzeba przyznać, że odżywka jest bardzo dobra. Pani mówiła, żeby zostawić ją jak najdłużej pod czepkiem, pod ręcznikiem. I tak właśnie robię, zawsze pozostawiam ją sobie na 15-30 minut. Efekt ? Naprawdę świetnie nawilża i moje suche loki rzeczywiście stały się dużo bardziej błyszczące i wyglądają na zdrowsze (na początku miałam wrażenie, że wręcz piły tę odżywkę... ) a w dotyku są lekkie i jedwabiste. Do tego całość dostała lekkości, "sprężyła się", uniosła się i zwiększyła objętość. Jeśli kogoś taki efekt interesuje, to proszę, kupujcie śmiało. Z innych szczegółów : jeśli chodzi o opakowanie to butelka posiada dość specyficzną zakrętkę z silikonowym otworkiem. Jest poręczna i pod koniec można ją postawić do góry dnem, żeby szybciej wydobyć produkt na łapkę (inaczej trzeba dość długo nią trząść i wykazać się cierpliwością). Kosmetyk ma zdecydowanie bardziej konsystencję odżywki niż gęstej maski (stąd opakowanie-butla). Zapach jest świeży i trochę morski. Wydajność poprawna. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie