Płyny do demakijażu

Clinique Take the Day Off, Make Up Remover Dwufazowy płyn do demakijażu oczu i ust

Clinique Take The Day-Off Płyn do demakijażu oczu i ust 125ml

• 8 stycznia 2024 o 11:26
    Łagodny i skuteczny płyn do zmywania wodoodpornego makijażu wymagający nieco wysiłku
    Opakowanie: Bardzo estetyczna butelka o pięknym fioletowym kolorze, jednak brak w niej dozownika, po odkręceniu nakrętki jest jedynie duży otwór wprost do szyjki butelki, co utrudnia właściwe dozowanie produktu Konsystencja: Całkowicie płynna i bezbarwna Wydajność: Stosunkowo niska za sprawą dwóch czynników: wspomnianego wcześniej braku dozownika, ale przede wszystkim dużej ilości produktu potrzebnego do zmycia makijażu oczu (nawet samego eyelinera) Zapach: Brak Działanie: Płyn do demakijażu sprawdza się w swojej roli i całkowicie zmywa makijaż, również ten wodoodporny, poza tym nie podrażnia wrażliwej skóry ani oczu, nie pozostawia też tłustej warstwy; jednak do jego skutecznego działania potrzebne jest użycie dużej ilości produktu i dość mocne i długie pocieranie oczu, co nie jest ani przyjemne ani efektywne Podsumowanie: Jest to delikatny i ostatecznie skuteczny płyn do demakijażu, który radzi sobie z wodoodpornym eyelinerem i tuszem do rzęs. Ma ładną, choć niepraktyczną butelkę. Choć wykonuje swoje zadanie, to jednak wkład potrzebny do jego owocnego użycia (długotrwałe pocieranie) jest wyższy w porównaniu do tego typu produktów.
    Zalety:
    • Delikatny dla wrażliwej skóry
    • Zmywa wodoodporny makijaż
    • Ładny kolor
    Wady:
    • Konieczne długie pocieranie oczu
    • Brak dozownika
  • 11 czerwca 2023 o 20:41
    Na czwórkę. Naciąganą.
    Szukałam jakieś kolejnego płynu dwufazowego do demakijażu, no i zachęcona pozytywnymi opiniami postanowiłam wypróbować ten od Clinique. Kupiłam wersję 125ml za blisko 70zł no i hmm, pierwsze rozczarowanie to butelka. Piękna, ale za tą cenę spodziewałabym się jakiegoś praktycznego dozownika. Choćby ogranicznika z małą dziurką. Nie. Mamy nakrętkę (co prawda z zabezpieczeniem dociśnij-przekręć) a po odkręceniu dziurę jak krater bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia. Przyznam, że nawet w najtańszych dwufazówkach jest to lepiej rozwiązane. Dalej jest lepiej. Jest to bezwonny i bezbarwny płyn- choć znowu, nie jakiś genialny. Wyobrażałam sobie, że wystarczy wylać go na płatek, przyłożyć do oka, przytrzymać chwilę i pięknie rozpuści tusz do rzęs. Radzi sobie w taki sposób z cieniami do powiek i korektorem, ale kompletnie nie z moimi tuszami. Wszystkie które posiadam muszę po prostu ścierać, wymieniając płatek co najmniej dwa razy na jedno oko. Najgorzej radzi sobie z moim tuszem YSL Lash Clash, który kurcze nie jest nawet wodoodporny (czyli tu wielki plus za trwałość dla tuszu). Dobrze usuwa podkłady i pudry. Ale przez to, że mocno średnio z tuszami jest po prostu mało wydajny. Pozostawia na twarzy lekko jakby tłustawy filtr, ale to mi nie przeszkadza. W okolicy oka jest to nawet pożądane, a resztę twarzy w kolejnych etapach i tak myję żelem i tonizuję. Dla mnie to mocno naciągane 4 gwiazki. Naciągane, bo gdy rozważę cenę vs jakość, to jednak trochę przykro się robi, że ze zmyciem tuszu trzeba się pomęczyć. Plus za to, że nie szczypie w oczy i nie powoduje swędzenia.
    Gogo145
    21 stycznia 2023 o 19:21
    Zmywanie makijażu jeszcze nigdy nie było tak proste.
    Dwufazowy płyn do demakijażu oczu i ust znalazłam w kalendarzu adwentowym Clinique w postaci miniaturowej, pojemność 30 ml. Moja wersja to mała , przezroczysta , zakręcana, lekko fioletowa buteleczka z dużym otworem (dlatego trzeba uważać na aplikacje). W środku bezbarwny , bezwonny płyn przypominający wodę o formule lekkiego olejku. Płyn aplikowałam na wacik i przykładałam do powierzchni przylegających do oczu i ust. Praktycznie lekkie przyłożenie już rozpuszczało makijaż, a produkty zużyte do makijażu lądowały na płatku kosmetycznym. Płyn bez większego podcierania radził sobie z tuszem do rzęs , nie podrażniając przy tym oczu, nie powodował łzawienia i dyskomfortu. Po spłukaniu na twarzy nie pozopozostawal tłusty film. Produkt nadaje się również do demakijażu całej twarzy, ale ze wzjiedu na wersję miniaturową i cenę regularną kosmetyku skupiłam się jedynie na oprawie oczu i ust . Gdyby produkt był tańszy z pewnością byłby na stałe moim kosmetykiem . Do tej pory zmywanie makijażu nigdy nie było tak proste . Będę polować na promocje.
    Zalety:
    • dokładnie bez podcierania usuwa makijaż
    • i zanieczyszczenia
    • nie podrażnia oczu
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • duża wydajność produktu
    Wady:
    • zbyt wysoka cena
    thequre
    1 października 2022 o 12:22
    Świetny produkt!
    Moja cera: dojrzała, mieszana (strefa T tłusta, pozostała część sucha, wrażliwa), skłonna do niedoskonałości. Stosuję demakijaż dwuetapowy, po nałożeniu olejku i zmyciu go wodą, nakładam żel lub piankę. Nigdy nie przypuszczałam, że będę zachwycona demakijażem cery olejkiem. Przy tłustej strefie T bałam się, że skóra będzie jeszcze bardziej się wyświecała i nie poradzę sobie z jej zanieczyszczeniem i wypryskami. Okazuje się, że olejek doskonale rozpuszcza makijaż twarzy i oczu, nie pozostawia tłustej skóry, oczyszcza i nie wysusza, nie podrażnia. Najważniejsze jest dla mnie to, że nie podrażnia oczu. Jestem tym produktem zachwycona, jedynie producent powinien pomyśleć o innym dozowaniu, może jakaś pompka? Polecam ten olejek i uważam, że wart jest swojej ceny.
    Zalety:
    • Świetnie rozpuszcza makijaż
    • Nie podrażnia
    • Nie wysusza
    • Nie pozostawia tłustej warstwy
    Wady:
    • Brak dozownika
  • 30 lipca 2022 o 15:26
    są plusy i minusy.
    To czym się wyróznią to na pewno skutecznością w zmywaniu makijażu. Na co dzień pozując zawodowo do zdjęć, często mam na sobie ciężki i mocny makijaż - ten płyn radzi sobie z tym doskonale, a przy tym w ogóle nie podrażnia i nie uczula mojej skóry. Jedyna co nie do końca mi odpowiada, to jego tłusta formuła....Niestety dla mnie zbyt tłusta, oleista, czuje, że pozostawia potem tłustą warstwę na mojej skórze, co nie jest dla mnie komfortowe. Jednak jeśli komuś to nie przeszkadza to wtedy produkt jest rzekłabym idealny i wart swojej ceny. :)
    Zalety:
    • działanie
    • skuteczność