Pianki do włosów

Schwarzkopf Taft Perfect Flex, Pianka z płynną elastyną elastyczne supermocne utrwalenie

TAFT PIANKA PERFECT FLEX 4 200ml

Kaisja
    21 marca 2021 o 21:55
    Delikatna. Do naturalnych fal z lekkich, cienkich włosów – całkiem dobra
    Jedna z delikatniej utrwalających pianek, całkiem dobra do lekkiego podkreślenia łagodnych fal – z delikatnych, podatnych na układanie włosów, ale wysokich koków lub loków o silnym skręcie, zwłaszcza z długich, ciężkich – grubych i gęstych włosów – raczej na zbyt długo nie da rady utrwalić. Otrzymałam ją od Mamy jako u Niej za słabo utrwalającą nastroszona fryzurkę z krótkich, gęstych włosów, a u mnie kosmetyk sprawdził się nieźle dla potrzeb moich bardzo delikatnych, cienkich włosów odrastających z krótkiego, męskiego strzyżenia do etapu średniego boba. Kleks niezbyt zwartej piany wyciśnięty z poręcznej butli, wgniatałam we włosy, pozwalając im schnąć naturalnie, a następnie rozczesywałam je grzebieniem. Pianka stosowana w ten sposób unosiła mi włosy u nasady, dzięki czemu zachowywały puszystość i miękkość, we w miarę ujarzmionej, nie rozwianej formie, a nie były ani obciążone, ani sklejone. Oprócz tego specyfik ładnie pachnie i nie pokrywa włosów jasnym nalotem.
    Zalety:
    • efekt – dobre utrwalenie naturalnych fryzur z delikatnych, cienkich włosów,
    • brak białawego nalotu na włosach,
    • nie skleja włosów,
    • nie obciąża,
    • konsystencja – delikatna, lekka, dość miękka w dotyku,
    • zapach – ładny, niemal perfumeryjny, bez syntetycznych nut,
    • wydajność – dobra,
    • opakowanie – ładna, poręczna aluminiowa butla,
    • cena – w miarę przystępna
    Wady:
    • trochę za słaba do wymagających mocniejszego utrwalenia fryzur - w szczególności upięć, lub fryzur nawet krótszych, ale "nastroszonych"; włosów długich i ciężkich nie utrzymuje
    Drogeria Super-Pharm
    Darda2
    18 września 2020 o 20:09
    Nie skleja włosów
    Moje włosy są dość cienkie, ale jest ich sporo, są falowane. Z reguły prostowałam je ale ostatnio postanowiłam wrócić do fal i podkreślić ich skręt, jednak zależy mi na tym aby produkty podbiły ten efer bez efektu oklapnietych, sztywnych i sklejonych włosów. Po piankę sięgnęłam dość spontanicznie. Przekonał mnie efekt elastycznych włosów i postanowiłam sprawdzić jak się u mnie sprawdzi. Próbowałam ją stosować zarówno na mokre, niemal ociekające włosy, jak i odcinaiete, wilgotne i na sucho. Pianka jest przyjemna, łatwo mozna dozować ilość która wydobywa się z aplikatora. Jest wydajna. Juz niewielka ilość wystarcza na moje średniej długości włosy. Przy piankach odnoszę wrażenie że mniej znaczy więcej. Nie ma wyczuwalnego zapachu. Cena jest przystępna, dostępna w drogeriach. Przejdźmy do konkretów : w moim odczuciu, dla podkreślenia skrętu fal najlepiej sprawdza się stosowana na odciśnięte i polwilgotne włosy. Użyta na jeszcze niemal ociekające z wody najbardziej (może nie skleja ale...) zbija włosy w nieładne strąki i powoduje oklap i jakby matowi (nawet przy małej ilości). W innych przypadkach ładnie podkreśla kształt włosów, utrwala (ale nie bardzo mocno), pozwala włosom zachować naturalny wygląd - mozna ją ładnie wyczesac dla bardziej naturalnego efektu. Przyjemna na codzień. Nie mogę jednak zgodzić się z trwałością 24h, absolutnie nie. Na następny dzień włosy są bardziej rozprostowane ale w sumie nie spowdziewalam się cudów, jednakże odnoszę się do tego co obiecuje producent.
  • 5 maja 2020 o 23:34
    Wspaniała objętość.
    Pecam ten produkt paniom, które chcą dodać objętości swoim włosom. Pianka od Taft jest bardzo przyjemnym kosmetykiem o delikatnej konsystencji i przepięknym zapachu. Używam jej zawsze by unieść włosy u nasady i dodać im extra objętości. Ten produkt sprawdza się przy szybkich fryzurach oraz przy takich wymagających precyzji w upięciu. Pianka po wyschnięciu nie skleja włosów, a pozostawia je miękkie i lekkie,co jest dużym plusem. Włosy po zastosowaniu kosmetyku bardzo łatwo się układa. Jedynym jej minusem jest to, że obciąża cienkie włosy - nie wiem jak działa na włosy o grubej strukturze. Polecam ten produkt i sama kupię go ponownie. :)
    Zalety:
    • Działanie
    • Konsystencja lekkiej pianki
    • Nie skleja włosów
    Wady:
    • Jak każda pianka obciąża delikatne, cienkie włosy.
  • 26 lipca 2019 o 13:01
    Daje uczucie pełniejszej fryzury!!!
    Każda kobieta pragnie mieć fajną i trwałą fryzurę, która wyróżni nas spośród innych i spowoduje, że będziemy czuły się komfortowo. Taft, Perfect Flex, pianka do włosów, urwalająca - ma wg opisu producenta zawierać płynną elastynę, dzieki czemu utrwalenie nie powinno być sztywne, a elastyczne i poddające się łatwo stylizacji Ta pianka daje nam taką możliwość. Ma ona niezwykle przyjemną konsystencję jakby musu, dzięki czemu włosy są lekkie, nieobciążone, a fryzura jest trwała. Włosy po nałożeniu tej pianki są delikatne i lśniące. Poza tym urzekł mnie jej zapach, kojarzący mi się z perfumami. Używałam już wielu pianek, ale ta jest naprawdę rewelacyjna i warto mieć ten kosmetyk w swoim domu
    Zalety:
    • Utrwala fryzurę nie sklejając włosów
    • Nie tworzy tzw "skorupy" na głowie
    • Nie wysusza włosów
    • Daje się łatwo wyszczotkować
    • Zapach jest bardzo przyjemny i pozostaje we włosach dłuższy czas
  • 16 lipca 2019 o 14:15
    Elastyczna objętość!
    Taft, Perfect Flex, pianka do włosów, urwalająca - ma wg opisu producenta zawierać płynną elastynę, dzieki czemu utrwalenie nie powinno być sztywne, a elastyczne i poddające się łatwo stylizacji. Dzieje się tak tylko wtedy, gdy po nałożeniu pianki na mokre włosy, wystylizujemy fryzurę za pomocą suszarki lub lokówki. W innym przypadku, gdy nałożymy na mokre włosy, pozostawiając do wyschnięcia - otrzymamy pozlepiane, sztywne stąki. Pianka Taft Perfect Flex jest przyjemna w użyciu. Bardzo ładnie pachnie. Nie obciąża nadmiernie włosów, przez co nie przetłuszczają się za szybko. Nie skleja włosów. Poza tym wystarczy niewielka jej ilość, bo po wyciśnięciu pianka szybko zwiększa swoją objętość. Fryzura jest utrwalona, a jednocześnie włosy wyglądają naturalnie.
    Zalety:
    • nie skleja włosów,
    • utrwala fryzurę,
    • ładny zapach,
    • dobra konsystencja,
    • opakowanie ułatwia używanie produktu.