Szampony do włosów

Nioxin System 3, Cleanser for Fine Hair Szampon oczyszczający do włosów lekko przerzedzonych, farbowanych, cienkich, delikatnych, normalnych

Nioxin Cleanser System 3 Szampon oczyszczający przeciw wypadaniu włosy cienkie, przerzedzone, zniszczone 300ml

• 12 października 2022 o 18:03
    Nie do końca mi pasuje
    Szampon zakupiłam w małym zestawie z odżywką i serum, w celu wzmocnienia łamliwych i wypadających włosów, a także poprawy kondycji skóry głowy, na której od kilku miesięcy pojawiały się krostki. Miętowy zapach ujdzie, na pewno lekko odświeża skórę głowy. Konsystencja żelowa świetna, to naprawdę mega wydajny produkt, wystarczy odrobina i myje jak ta lala. Dobrze doczyszcza, poprawił stan skóry głowy, ale... No właśnie chyba to mocne oczyszczenie skóry działa u mnie wysuszająco na włosy, są ciężkie do rozczesania mimo jakiejkolwiek odżywki i bardziej się łamią, co skutkuje brakiem obiecanej objętości i szorstkimi kosmykami. A włosy mam idealnie wg wskazania: cienkie, farbowane i lekko przerzedzone. Myślę, że są zbyt suche i zniszczone, 3/4 od końcówek są rozjaśnione do platyny, reszta to już blond farba. W sumie mało który szampon daje u mnie radę, ale to jednak bardzo ważny minus. Mimo tego doceniam działanie oczyszczające i poprawę stanu skóry, dlatego zaryzykowałam zakup szamponu Nioxin 5 po zabiegach chemicznych i to był strzał w 10. Ale to już inny temat. Na plus Nioxin 3 jeszcze dodam, że ochrona koloru jest widoczna, regularnie stosuję maski tonujące i rzeczywiście wolniej się wypłukują. Ogólnie polecam, ale nie do mocno suchych włosów, tu super jest numer 5.
    Noelma_
    19 czerwca 2022 o 12:54
    Dla mnie to HIT!
    Nie wiem ile już butelek zużyłam. Ten szampon jest fenomenalny. Szampon stosuję każdego dnia. Podwójne mycie. Nadaje objętość - tutaj producent nas nie oszukuje. Włosy są uniesione u nasady, miękkie. Delikatnie usuwa z włosów i skóry głowy wydzieliny skóry oraz pozostałości po produktach do stylizacji. Oczyszczenie jest naprawdę świetne! Szampon ten zawiera odżywcze witaminy, białka i aminokwasy. Mam cienkie włosy które wypadały mi garściami. Ten szampon poprawia strukturę i wygląd przerzedzonych i cienkich włosów. Mój KwC!
    Zalety:
    • odbija włos u nasady
    • wzmacnia włosy
    • nawilża włosy
    • dobre oczyszczenie skóry głowy
    Wady:
    • cena, jednak myślę że warto
  • 25 lipca 2016 o 23:12
    cudowny!
    Miałam problem z włosami. Nagle zaczęły wypadać i musiałam je mocno skrócić. Myślałam, że już nie ma dla nich ratunku. Próbowałam chyba większości szamponów i odżywek z aptek i drogerii. Wtedy znajoma poleciła mi kurację Nioxinem. Stosowałam cały zestaw nr 3. Po miesiącu znajomi zaczęli zauważać, że moje włosy są gęstsze. Sama widziałam, że w tzw. prześwitach zaczyna pojawiać się meszek. Kurację powtarzam co jakiś czas czysto profilaktycznie. Polecam wszystkim, którzy mają problem z wypadającymi włosami.
    IwkaG
    16 sierpnia 2015 o 18:49
    fajny
    Lubię, bo super oczyszczaja, włosy są lekkie, pachną miętą. Szampon jest przeźroczysty, nie kremowy stąd włosy pozostawia bez obciążeń. W moim przypadku wiele szamponów pozosawiało efekt włosów jak po nie do końca spłukanej odżywce, czyli były obciążone i miałam wrażenie niespłukanych. Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: 4 opkaowania litrowe
  • 17 kwietnia 2015 o 10:09
    Polecam do wlosów wypadajacych
    Na plus - przyjemny miętowy zapach ktory daje poczucie chlodu i czystosci na skorze - wlosy nie przetłuszczaja sie tak szybko - mniej wlosów zostaje na szczotce!! - widze (i nie tylko ja!!) że fryzurka ma wiekszą objętosc - moje zniszczone farbowaniem rozjasnianiem prostostowaniem i wszystkim innym wlosy sa w lepszej kondycji Co na minus? - nie zauważyłam Polecam wszystkim borykajacym sie z cienkimi i wypadajacymi na potege wlosami!