Szampony do włosów

Herbaria Banfi, Hajszesz Szampon do włosów

Banfi Klasyczny Szampon do włosów
Herbaria Banfi
Szampon Banfi

• 27 marca 2025 o 19:11
    Szampon, czy godny zachodu?
    Hmm, kupiłam z polecenia, dopiero testuję. Po pierwszym myciu byłam w szoku, bo włosy były takie śliczne, miękkie, delikatne. Za drugim razem coś poszło nie po mojej myśli i włosy były suche. Może ja coś zrobiłam, ale nadal daje temu szamponowi szansę. Zapach średni - jak domestos.
  • 19 września 2024 o 22:10
    Mocny szampon
    Szampon zakupiłam przypadkiem (myląc go ze wcierką). Skoro już trafił pod mój dach to zdecydowałam się go wykorzystać. Pokładałam w nim spore nadzieje, jako że wcierki używam (z przerwami) od lat i bardzo sobie chwalę. Niestety, moje oczekiwania trochę przerosły możliwości produktu. Ale zacznijmy od plusów. Szampon ładnie domywa, to trzeba przyznać. Jest mocny, ale zmyje stylizatory czy inne produkty nałożone na skórę głowy czy same włosy. Czyli w sumie robi to, co szampon robić powinien. Natomiast z minusów jakie ma w moim odczuciu: zapach- pachnie jak płyn do naczyń Ludwik (nie brzydko, ale "przemysłowo"). W akompaniamencie tej woni i faktu, że szampon mocno domywa mam wrażenie, jakbym dosłownie myła głowę płynem do naczyń. Nie przyczynił się do zmniejszonego wypadania lub wzmożonego porostu włosów (ale takich cudów po szamponie chyba nikt nie oczekuje, może poza mną, która liczyła na potęgę legendy wcierki w innych produktach serii). Podsumowując: szampon nie jest zły. Jest mocny i dobrze domywa skórę głowy. Jednakże nie robi nic ponad to.
    Zalety:
    • dobrze domywa skórę głowy
    Wady:
    • pachnie jak płyn do mycia naczyń Ludwik;
    • łatwo pomylić go z wcierką (bardzo podobne opakowania).
    Shaki3
    29 maja 2024 o 11:53
    Najlepsza na rynku wcierka ale dla osób z tzw ,,bezproblemową'' skórą głowy
    Największy hit dla mnie z wcierek, zużyłam już z 7 opakowań i moje włosy rosną po niej jak szalone. Mierzyłam swój odrost bez wcierki po miesiącu i po używaniu wcierki miesiąc i z 1cm/miesiąc porost zmienił się na 2cm/miesiąc, więc jest to aż 100% różnicy. Wcierka jest na bazie alkoholu co kojarzy się z czymś negatywnym ale tak na prawdę dzięki temu jej działanie jest o wiele mocniejsze, lepsze od wcierek bezalkoholowych. Można stosować ją na dwa sposoby, około pół godziny przed umyciem włosów albo dłużej, jest to bezpieczny sposób, żeby wcierka nie spowodowała suchości skóry głowy albo dla osób które są pewne że mają wytrzymałą skórę głowy- po umyciu. Osobiście stosuję drugą metodę bo nie mam problemów po niej i przedłuża mi świeżość włosów. Jedną z bardziej kontrowersyjnych rzeczy w niej jest jej zapach, niektórzy mówią, że przypomina im rosół, ja osobiście czuje mocne zioła. Zdecydowanie jest to bardzo charakterystyczny zapach ale dla efektów, warto. Jeżeli chodzi o aplikacje polecam albo przelać wcierkę do innej butelki z aplikatorem albo kupić strzykawkę w aptece do aplikacji :)
    Zalety:
    • Wydajność, działanie,
    Wady:
    • Zapach, nie sprawdzi się dla wrażliwej skóry głowy ze względu na bazowanie na alkoholu
  • 28 kwietnia 2024 o 14:59
    Taki sobie
    Lubię wcierki z herbarii, szczególnie tą hajszesz. Szampony są zawsze dostępne w hebe, wcierki schodzą szybko więc pewnego dnia stwierdziłam, że skoro nie ma mojej wcierki to wypróbuję szampon. Obstawiam, że to rypacz więc nie stosowałam go dużo i często. Poza tym szampon jest bardzo wydajny, nie trzeba dużo go lać, bardzo się pieni-to na pewno na plus. Mam mimo wszystko wrażenie, że moje włosy są nadal brudne po tym szamponie, nie da się ich wystylizować, ponieważ są bardzo przyklapnięte. Mojemu chłopakowi z kolei podrażnia skórę głowy, bo jest za mocny dla niego. Szkoda, bo zapach, wydajność i fajna buteleczka zachęca do kupowania i trzymania na półce...
  • 13 lutego 2024 o 20:16
    Raz na jakiś czas
    Hmm spodziewałam się trochę czegoś innego. Ogólnie nie jest zły ale raz na jakiś czas. Mocno oczyszcza ale przy tym niestety wysusza włosy, więc do stosowania raz w tygodniu. Zapach i kolor przypomina Ludwika ????
    Zalety:
    • Oczyszcza
    Wady:
    • Wysusza