Odżywki do włosów

Isana Professional, Pure Locken Spulung Odżywka do włosów kręconych

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 kwietnia 2020 o 12:27
    mieszane uczucia
    Odżywka stosowana tradycyjnie niewiele robi - ot lekko wygładza, rozplątuje włosy i tyle. Zapach też ma nijaki. Za to nieźle sprawdza się jako odżywka bez spłukiwania w pielęgnacji curly girl. Trzeba jednak sporo jej nałożyć, żeby uzyskać falo-loki i trzeba też uważać, żeby nie przesadzić, bo wtedy włosy są tłuste i przyklapnięte.
    Zalety:
    • nadaje się jako bs do CGM
  • 31 marca 2020 o 18:19
    Nie dla mnie.
    ja: Mam dużo cienkich, kręconych włosów w typie wurly (zmieszanie fali i loka czyli typ 2c/3a). Średniporowate w kierunku niskoporowatych, długości do ramion. W okresie zimowym lubią się plątać nad karkiem i mają tendencje do wypadania. Często bywają matowe i szorstkie. Opakowanie: Plastikowa tuba, zamykana na zatrzask. Przez konstrukcję – odwrócenie, można wyciągnąć kosmetyk do ostatniej kropli. Niestety nie widać zużycia produktu. Dobrze się dozuje, zatrzask się nie wyłamuje, ani nie zacina. Skład: Dwa bardzo łagodne detergenty, które włosy kręcone lubią. Do tego bardzo użo nawilżających humektantów i jeden zamykający emolient. Produkt zgodny z metodą CG Wrażenia: Po otwarciu nienachlany zapach. Dość obojętny. Fajna konsystencja – dość zbita, dobrze się rozprowadza na włosach. Odżywki używałam na dwa sposoby – do mycia włosów oraz jako maskę. W pierwszej wersji sprawdziła się nawet nieźle, ale później zamykałam pielęgnację inną maską, mocno emolientową i obydwie pozycje ładnie się uzupełniły. Kiedy użyłam jej po prostu jako odżywki, niestety już nie było tak kolorowo. Bardzo mocno spuszyła mi włosy, kiedy eksperymentowałam z ilością, potrafiła obciążyć i rozprostować moje wurly. Dłuższe stosowanie sprawiało, że włosy były przesuszone. W żadnej opcji kręt nie był podbity i ładny. Włosy się trochę plątały, nie były błyszczące. Ja nie zostałam fanem tej serii kosmetyków z Rossmanna, ale wiem, że ma ona wiele swoich zwolenników. Z dostępnością bywa różnie, natomiast cena jest bardzo niska. Ja już do niej nie wrócę, ale jeżeli włosy lubią humektanty to czemu nie.
  • 1 września 2019 o 16:00
    Odżywka do włosów
    JEDNA Z MOICH ULUBIONYCH ODŻYWEK. Jestem bardzo wybredna i ostrożna jeśli chodzi o produkty do moich włosów. Ta odżywka jest godna polecenia. Cudownie podkreśla skręt moich włosów, do tego pięknie pachnie i jest tania. Niestety ostatnio ciężko ją zdobyć w okolicach mojego zamieszkania :( Jest rewelacyjna dla kręconowłosych.
  • 19 kwietnia 2019 o 23:48
    troszke lipa
    Produkt zawiera dużo humektantów, przez co bardzo mocno nawilza, jednocześnie nie mając nic w składzie co mogłoby zabespieczyć włosy przed puszeniem lub przesuszeniem. Zapach ma taki sobie.
    Zalety:
    • znośny zapach
    Wady:
    • zbyt mocne nawilżenie,
    • brak substancji emolientowych
  • 2 marca 2019 o 12:12
    Faktycznie bardzo dobra seria dla fal i loków
    Niedroga, bez silikonów, podkreśla (delikatnie) skręt fal/loków, nie obciąża włosów. Praktycznie bez wad, odkąd odkryłam tę serię w Rossmannie na stałe gości u mnie pod prysznicem, bo sprawdza się nawet lepiej niż wiele drogaśnych produktów z perfumerii.
    Zalety:
    • Działa
    • Bez silikonów
    Wady:
    • Wolałabym butelkę, najlepiej z pompką, ale mogę przeboleć tubkę, za tę cenę ;-)