Kremy z filtrem do twarzy

Babydream Krem przeciwsłoneczny SPF 50+ (nowa wersja)

• 8 czerwca 2024 o 17:35
    Smalec na twarzy
    Najwieksza radosc podczas stosowania tego produktu byla wtedy, gdy w koncu sie skonczyl i mozna bylo wyrzucic puste opakowanie. Nazwa krem dla wersji tego filtru w wiekszej pojemnosci jest nieporozumieniem. Jego formula bardziej przypomina bialy olejek i tez daje takie uczucie na skorze - nasmarowanie sie zwyklym tluszczem. Rozumiem ze jest to produkt wodoodporny, ale co z tego jezeli filtr mozna tak latwo zetrzec chociazby reka, chusteczka, ubraniem? Lejaca konsystencja kremu sprawia ze krem moze powedrowac do oczu, przez co je bardzo piecze. Pompka kremu zepsula mi sie pod koniec stosowania. Po prostu oddzielila sie od opakowania i nie mozna bylo jej spowrotem wlozyc. Nie poparzylam sie podczas stosowania tego kremu.
    Zalety:
    • cena za pojemność
    • dostepnosc w kazdym rossmanie
    • Nie poparzylam sie podczas stosowania tego kremu.
    • firma cruelty-free
    Wady:
    • pompka szybko sie niszczy
    • filtr latwo sie sciera mimo tego ze produkt jest wodoodpornty
    • lejaca sie konsystencja
    • szczypie w oczy
    • nie nadaje sie do reaplikacji
  • 28 marca 2020 o 22:19
    Może być
    Krem chroni przed słońcem, czyli główne zadanie spełnia. Nie podrażnił skóry dziecka (ani mojej). Jest za to okropnie ciężki i bardzo się lepi, co przy upałach jest dodatkowo męczące. Jest też dosyć tani jak na kremy przeciwsłoneczne. Także krem ogólnie działa ale jest nieprzyjemny w użyciu. Prawdopodobnie będę szukać czegoś innego.
    Zalety:
    • Chroni
    • Dostępność
    Wady:
    • Skóra po nim lepi się
    • Ciężka konsystencja
    thejula
    21 lipca 2019 o 14:11
    Bubel
    Krem ciężki do rozsmarowania, ma brzydki zapach (chociaż niby bezzapachowy), dodatkowo ma żółty kolor, który ciężko sprać z odzieży. Przekonała mnie do zakupu cena no i sama marka. Lecz to jedno wielkie rozczarowanie.
    • Małe, poręczne opakowanie
    Wady:
    • Brzydki zapach
    • Ciężki w użyciu
    • Żółtawy kolor pozostający na wszystkich czapkach z daszkiem mojego syna
  • 10 kwietnia 2019 o 8:43
    O ja naiwna
    O ja naiwna, nie czytałam kiedyś składu produktów i okazało się, że ten krem, pomimo że dla dzieci ma w składzie alkohol. Kupowałam dla siebie i dzieci, bo mamy bardzo jasną karnacje i łatwo o poparzenia. Krem trudno się rozprowadza i nie jest to wina filtra (stosuje inne kremy z filtrami i smarowanie odbywa się gładko). Przez jakiś czas pozostaje biała warstwa na skórze, więc pokazanie się innym z kremem na twarzy powoduje pytania, o to, co się stało, że jestem taka biała. Nałożenie po około 2 godzinach trzeba powtórzyć, ale to akurat przy każdym kremie słonecznym. Podsumowując, krem zdecydowanie nie przypadł do gustu, ma tragicznie toporną konsystencję, zapach też dziwny.
    Zalety:
    • Poręczne opakowanie
    • Dostępność
    Wady:
    • Ciężko się rozsmarowuje
    • Alkohol w składzie, który wysusza
  • 31 marca 2019 o 18:19
    Gdyby się nie lepił, był by idealny
    Kilka razy kupiłam ten krem dla moich dzieci. Zamknięty jest on w niedużej tubce, która nie sprawiła mi żadnych problemów w czasie użytkowania. Na skórze rozprowadza się średnio, ponieważ jest dość tłusty i na skórze także pozostawia dosyć tłustą warstwę. Nie wchłania się jakoś super, ale nie bieli, nie brudzi i nie odbarwia ubrań. Zapach w porządku, niedrażniący. Krem super się sprawdzał póki dzieci były malutkie i siedziały w wózku. Dobrze chronił przed słońcem i nie wywoływał podrażnień. Gorzej było, gdy dzieci zaczęły chodzić po placu zabaw, bo wtedy zaczęły obklejać się piaskiem i musiałam poszukać innego preparatu do ochrony przeciwsłonecznej. Moim zdaniem wydajny przeciętnie - na dwoje dzieci tubka dość szybko się kończyła. Dobry skład. Podsumowując, krem ten nie jest wolny od wad, ale uważam,że ma też spore zalety i za tą cenę jest ok. Gdyby się nie lepił i lepiej wchłaniał napewno bym nie rezygnowała z niego.