Dezodoranty i antyperspiranty

Garnier Mineral Deodorant, Maximum Control 72h Roll On Minerlany antyperspirant w kulce

• 1 maja 2020 o 11:38
    bez szału i na pewno nie działa 72 godziny
    Śmieszy mnie to, że producenci obiecują 48, albo nawet 72 godzinną ochronę przed potem, przecież to logiczne, że antyperspirantu powinno się używać codziennie. Opakowanie antyperspirantu to typowy roll-on. Ma on ładny delikatny, świeży zapach. Aplikacja, typowa dla tego rodzaju produktów,,ten produkt ma dużą wygodną kulkę. Ten antyperspirant naprawdę długo schnie. Całe szczęście nie brudzi ubrań, więc ewentualnie jak się spieszymy można założyć bluzkę bez obaw, że zrobią się żółte bądź białe plamy. Antyperspirant naprawdę dobrze chroni przed potem przez całą dobę. Chodzi tu też o takie intensywne dni. Niestety zauważyłam, że produkt ten wysusza skórę pod pachami. Produkt jest wydajny, mam go już miesiąc i przy codziennym używaniu jeszcze się nie skończył. Cena może być, ale często go widzę na promocji.
    Zalety:
    • ma dużą kulkę
    • nie brudzi ubrań
    • bardzo dobrze chroni przed potem całą dobę
    • wydajny
    • często jest w promocji
    Wady:
    • bardzo długo schnie
    • wysusza skórę
    • na pewno nie działa 72 godziny
  • 1 maja 2020 o 1:43
    Działa cały dzień
    Nie oczekuję działania 72h, musiałabym się nie myć 3 dni. Działa od rana do wieczora i tyle ma pracować. Najlepszy dezodorant w kulce, jakiego używałam, a kupuję je od 20 lat. Nie pozostawia białych śladów na moich czarnych ubraniach i pachnie świeżo, nie bije się z innymi zapachami.
    Zalety:
    • działa
    • nie bieli
  • 18 marca 2017 o 20:11
    Działać działa, ale trzykrotnie krócej
    Niezły produkt, choć 72 godziny świeżości lepiej włożyć między bajki. Działanie: Powiedziałabym raczej, że to raczej antyperspirant o przeciętnym niż przedłużonym działaniu. Co do 72 godzin zdecydowanie się nie zgadzam. Nie mam problemów z nadmiernym poceniem, a jego skuteczność to według mnie po prostu zatrzymanie powstawania przykrego zapachu i ograniczenie wydzielania potu przez około dobę. Co mogę za to przyznać – znakomicie wyważono skuteczność i działania uboczne. Jak na antyperspirant, który w ogóle działa, mało brudzi ubrania i nie wysusza bardzo skóry. O ile nie nałożę po depilacji, to da się przeżyć codzienne stosowanie bez podrażnienia (chociaż co z tego, skoro i tak nie działa jak pół-bloker? - ret.) Na plus: -przez dobę jest ok: pocę się mniej, przykrego zapachu nie ma -nie brudzi bardzo ubrań -bardzo wygodna duża kulka -ładny, delikatny, świeży zapach -cena w porządku -wydajność typowa, jest w porządku, ale bez szału Na minus: -nie spełnia obietnic producenta -schnie wieki wieczne -wysusza skórę (choć nie tragicznie) -nałożony na nie do końca wyschniętą skórę powoduje lekki świąd
  • 22 stycznia 2017 o 18:58
    Dobry
    Zużyłam już kilka opakowań tego antyperspirantu. Dobrze chroni przed poceniem, chociaż dla osób mocno pocących się na pewno nie wystarczy. Dodatkowo ma ładny zapach, szybko się wchłania i co ważne dla mnie - nie szczypie, nawet po goleniu. Cena ok, często jest w promocji nawet za 5-6 zł. Warto spróbować.
    emma-e4
    22 października 2016 o 10:57
    najgorszy dotąd
    Lubię te kulki garniera, dla mnie dawały efekty prawie jak bloker. Widzę, że ich recenzje dzielą się na zachwycone i zawiedzone totalnie, tak jakby na niektóych zupełnie nie działały. Mi pasowały zawsze, dlatego kupiłam bez wahania kolejną, do tego dwupak. A tu zaskoczenie - średnio chroni przed poceniem. Nie wiem od czego to zależy, bo czasem w chłodny i spokojny dzień działa słabiej niż w upał. Zaraz po nałożeniu czuję lekkie szczypanie, które szybko mija. Nie ma to związku z depilacją, bo kilka dni po depilacji piecze tak samo. Chroni przed nieprzyjemnym zapachem przez cały dzień, ale tych 72 godzin na pewno nie wytrzyma (sprawdzone, kiedy kilka razy zapomniałam użyć rano) Ma wadę wszystkich kulek garnier - bardzo długo schnie. Tej wersji nie kupię już na pewno, ale całej serii nie skreślam.