Wody toaletowe damskie

notino.pl
Hermes Le Jardin de Monsieur Li woda toaletowa 30ml

• 1 maja 2021 o 13:45
    Idealne na lato
    Wiadomo zapach to kwestia gustu, ale jeśli lubicie cytrusowe klimaty to ten na pewno przypadnie wam do gustu :) Zapach jest trwały i doskonale nadaje się na lato. Nie jest ciężki i nie przytłacza. Produkt jest wydajny i wystarcza na długo. Nie powoduje uczuleń. Opakowanie jest szklane i dość ciężkie, może to być wada jeśli chcemy zabrać ją w podróż.
    danka82
    9 sierpnia 2018 o 15:18
    nic specjalnego
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Ubostwiam dwa pierwsze zapachy z serii ogródków: Środziemnomorski i Nilowy. oba wspaniałe, nie wiem, ktory lepszy. Niestety Ogród pana Li, wg mnie jest najnudniejszym. Nic niezwyklego. Jakis slodkawy, bardzo delikatny cytrus, taki landrynkowy w odbiorze., i nic poza tym, neistety,.
  • 5 lutego 2018 o 19:44
    mój wakacyjny ogródek
    Z tym ogródeczkiem od Hermes przyjaźnimy się ponad pół roku... Miałam wcześniej przysiąść do recenzji , ale doświadczenie nauczyło mnie , że czasem zapachy tej firmy z tygodnia na tydzień pachną na skórze inaczej Bardzo kojarzy mi się z wakacjami : słomkowy kapelusz , jakieś fajne bikini , duże okulary , drineczek , ciepły letni wiatr i rozgrzany piasek :) Wyczuwam tutaj głownie bardzo świeży ledwo co ścięty jaśmin , kunkwat który mimo iż mocno czuć mocno cytrusem , ma też akord świeżosci jak czyste pranie. Wszystko to jest posypane długo suszoną na letnim słońcu miętą Całość bardzo przyjemna , cieplutka i optymistyczna aż ma się ochotę od razu wypsikać nadgarstki i ruszyć na plaże
    Zalety:
    • flakon , trwałość i zapach
    Wady:
    W perfumerii
  • 24 lipca 2017 o 22:05
    melonowy
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zapach jest "żółty", dokładnie taki - nie cytrusowy, a słodki, słoneczny i jasny. Wyraźnie czuję dojrzałe, słodkie melony, delikatną, orzeźwiającą nutę mięty i słodkawe, ciepłe, letnie kwiaty. Taki... ogrodowy, ale nie banalny. Niestety najmniej trwały z ogródków Hermesa. Najłatwiejszy, najdelikatniejszy. I bardzo brak mi w nim tej charakterystycznej nuty marchwianej naci JC Elleny... a tę specyficzną gorycz rozpoznam wszędzie. Trochę jak nie on, trochę tak na koniec, trochę tak łatwiej i spokojniej,... Reasumując: przeuroczy, delikatny, idealny na lato i absolutnie niekontrowersyjny. Zapach jest zupełnie nie w moim stylu, lubię zupełnie inne perfumy - jednak gdybym chciała pachnieć letnio, świeżo ale ciekawie i zklasą - sięgnęłabym po buteleczkę.
  • 24 lipca 2017 o 15:27
    najmniej oryginalny z ogródków, ale najprzyjemniejszy
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Z wszystkich poznanych przeze mnie ogródków, ten uważam za najmniej oryginalny i mało kontrowersyjny. Jest szlachetny, jak pozostałe, ale tu już jest spokojnie, bez wybijających się nut przewodnich. Na początku po nosie daje kumkwat, który z czasem łagodnieje i wtapia się w tło. Bardzo lubię kumkwat w perfumach. Można go jeszcze znaleźć w Versus od Versace i Ma Vie Hugo Boss. W obu tych kompozycjach jest w całej okazałości. W Monsieur Li również, intensywnie go czuć, jednak z czasem perfumy te dążą do typowej 'ogródkowej' bazy, charakterystycznej sygnatury Elleny. Monsieur Li jest spokojnym, relaksującym i ożywczym zapachem, który w swej kategorii wypada dość przeciętnie. Choć zapach jest zwyczajnie ładny.