Wody toaletowe damskie

Hermes Voyage d`Hermes EDT

Hermes Voyage D'Hermes Woda Perfumowana 35Ml
Hermes Voyage D'Hermes Woda Perfumowana Unisex 100ml

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 lutego 2021 o 20:21
    energicznie rześkie
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zakupiłam odleweczkę 10 ml i mi wystarczy. Pobrzmiewają ziołami - kardamon, jałowiec, pieprz, coś z cytrusów ale kwiatów nie czuję. Rześko i energicznie świdrują w nozdrzach, czuć nadgarstki z daleka, nie muszę wtykać w nie nosa. Trwałość jednak nie jest doskonała - np. na mnie Elixir des Merveilles pobrzmiewa lepiej i dłużej. Myślałam co mi przypominają i wydaje mi sie że są bardzo podobne do Essence Aromatique Bottegi ale dawno mi się skończyły i nie mam pewności... Takie bardziej męskie są niż damskie, raczej nie kupię pełnowymiarowej butli, chociaż zobaczymy w lecie.może mi się odmieni.
    • Flakon
    W perfumerii
  • 10 maja 2014 o 19:28
    rewelacja
    Przepiękny, oryginalny zapach. Przy pierwszym powąchaniu wręcz przeszywający. od dawna szukałam czegoś nie slodkiego "Suchy" zapach - drewno, pieprz, kardamon. Zwraca uwagę otoczenia - ludzie aż się odwracają w poszukiwaniu źródła zapachu. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego 35 ml
  • 17 lutego 2014 o 13:13
    Podpis J.C. Elleny
    Zacznę od tego, że testowałem zarówno wersję EDT, jak i Le Parfum. W przeciwieństwie do Terre tej samej marki, tutaj zdecydowanie i bezapelacyjnie wygrywają perfumy, gdyż pachną wg mnie prawie tak samo, jak woda toaletowa, ale mocniej i dłużej. Dla mojego nosa Le Parfum jest ostrzejsza, nieco bardziej uwydatnia zieloności i przede wszystkim, jest dużo słodsza i dużo trwalsza. Voyage jest na mnie dośc złożonym zapachem, jednak motywami przewodnimi wg mnie sa róża, herbata, kardamon i reszta przypraw. Szczególnie moją uwage zwrócił kardamon, choć tutaj jest on podany zdecydowanie inaczej niż np. w Lalique Equus - jest jakby bardziej miękko i zdecydowanie nie tak męsko i ostro. Ja czuję w tym zapachu sznyt Elleny, jakby jego "podpis zapachowy". W pewnym momencie Voyage zaczął pachnieć podobnie do Declaration, ale nie dokładnie tak samo. Przez kilka sekund przeleciało mi przez myśl, czy to przypadkiem nie sławne ISO E-Super. Nie wiem, być może. Wiem, że Ellena darzy tą własnie molekułę sympatią. Trwałość jest więcej niż bardzo dobra, na mojej skórze spokojnie 12 godzin, projekcja jest najpierw umiarkowana, a potem bliskoskórna. W kilku słowach - kolejny idealny zapach "do biura". Na chwilę obecną to chyba mój ulubiony zapach od Hermesa. Używam tego produktu od: Rok Ilość zużytych opakowań: Testy, flakon w planach.
  • 1 stycznia 2013 o 12:50
    Zadziorny pieprz!
    Zapach wyróżniający z otoczenia. Na każdym pachnie inaczej, co jest oczywiście czymś normalnym. U mnie rozwija się bardzo ciekawie- drzewo, pieprz i świeże powietrze. Zapach rześki, z pazurem. Długo utrzymuje się na skórze i na ubraniach. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: zużyte 2x po 35ml
  • 6 października 2012 o 15:55
    Piękny kardamon
    Na mojej skórze nie przypomina ogródków hermesowych, ktore robią się na mnie jakieś zielono-mdłe. Voyage to na mnie piękny słodkawy kardamon w sproszkowanej postaci Kilkadziesiat sekund czuc cytrusy, po czym wyłania się ten kardamon wyraziście , dosyc jednoliniowo i tak trwa. Kiedy wącham nadgarstek i jednoczśnie słoiczek ze sproszkowanym kardamonem, którego używam czasem do kawy - nie czuję żadnej róznicy Zapach jest dosyc ciepły, potrafi byc wyczuwalny momentami nawet z odległości pół metra , a moentami robi się bardzo przyskórny. Po ok. 3 godzinach nieco słabnie i robi się ciut świeższy . Trwałośc średnia ok.4-5 godzin. Dałabym 4 gwiazdki gdyby był trwalaszy , a tak 3,5