Olejki do kąpieli i pod prysznic

Ziaja Ziajka, Kremowy olejek myjący dla dzieci na ciemieniuchę

e-ZikoApteka.pl
ZIAJA Ziajka kremowy olejek myjący dla dzieci na ciemieniuchę, 300 ml
Ziaja LTD. Z.P.L. ZIAJKA KREMOWY Olejek myjący dla dzieci na ciemienuchę 3

• 15 października 2024 o 16:26
    Jest w porządku
    Kupiłam ten kremowy olejek myjący, bo szukałam czegoś z olejem do nawilżenia skóry i przy okazji cena była na plus. Co do samego olejku – praktycznie się nie pieni, więc jeśli ktoś lubi pianę, to może nie być jego klimat. Zapach trochę mocniejszy niż się spodziewałam, ale nie ma dramatu. Za to jeśli chodzi o nawilżenie – robi robotę. Nie wysusza skóry, zostawia ją miękką, więc jak za taką cenę, jest spoko.
    kaskaw8
    2 listopada 2023 o 22:27
    Nie tylko dla dziecka
    Teoretycznie przeznaczony dla dzieci, jednak ja z niego korzystałam w codziennej pielęgnacji mojej suchej i atopowej skóry. Produkt od Ziaji ma kremowo-olejkową konsystencję. Bliżej jest jej do kremu niż olejku. Łagodnie myje, ale nie zauważyłam, żeby w jakikolwiek sposób natłuszczał skórę. Nie przesuszał jej też, ale i nie miałam poczucia, że jest ona dodatkowo „otulona”. Skóra po użyciu tego produktu jest gładka, nie jest szorstka ani podrażniona. Nie powiedziałabym, że ten produkt redukuje łuszczenie. Jest ono mniej widoczne i odczuwalne, ale nie zredukowane. Kremowy olejek jest mało wydajny i wystarcza na krótki czas. Niska cena rekompensuje niski poziom wydajności.
    • łagodny
    • bez zapachu
    • nie podrażnia
    Wady:
    • słabiutko się pieni
    • nie pozostawia na skórze odczucia nawilżenia
    • mało wydajny
    xBunny
    6 października 2023 o 18:18
    Łagodny olejek na ciemieniuchę
    Jest to pierwszy kosmetyk tego typu który używałam na ciemieniuchę u mojego dziecka. Jest to łagodny kosmetyk, delikatne usuwa martwy naskórek i działa. Jest to bardzo delikatne i stopniowe działanie. Nie szczypie w oczy i ma delikatny zapach.
    Zalety:
    • Wygodna pompka
    • Delikatna formuła
    • Kosmetyk nie szczypie w oczy
    • Łagodnie mył włosy i nie pozostawiał ich tłustymi
    Wady:
    Angesi
    30 września 2023 o 7:34
    Przyjemny produkt
    Kupiłam kilka lat temu na ciemieniuchę u dziecka. Tu mam niestety nie pomógł, ale inne kosmetyki też nie pomagały, więc nie biorę tego pod uwagę. Sprawdził się jako delikatne myjadełko u mnie. Zostawia na skórze cieniutką warstwę olej, co jako osoba, która nie lubi balsamów, cenię, gdy mam wysuszoną skórę. Umyłam nim kiedyś włosy, ale niestety u dorosłego nie ma szans ich domyć. ???? Spodziewałam się tego, się musiałam się upewnić. Butelka jest solidna i ładna, jak wszystkie butelki Ziaji. Wydajność jest średnia, ale przy tej cenie to nieważne. Lubię do niego wracać do jakiś czas, bo pięknie pachnie pachnie, jest tani, ma uroczą buteleczkę.
  • 7 kwietnia 2023 o 11:38
    Ziajka kremowy olejek myjący dla dzieci na ciemieniuchę.
    Olejek ziajka na ciemieniuchę kupiłam kolejny raz (Pierwszy raz 4 lata temu, a drugi raz w zeszłym tygodniu). Wygodne opakowanie (butelka z pompką) o pojemności 300ml, zakupiony w aptece w przystępnej cenie ok. 8zł. Konsystencja kremowa, delikatny zapach (przypominający mydło marsylskie). Na opakowaniu napisane, że zapobiega ciemieniusze, jednak idealnie sobie radzi z dużą ilością już nagromadzonej ciemieniuchy. Bardzo wydajny i pozwala na usunięcie ciemieniuchy już po pierwszym użyciu. Wmasowałam olejek w zwilżoną skórę głowy synka. Po spłukaniu wyczesałam ciemieniuchę grzebieniem i zostawiłam włoski do wyschnięcia. Później wystarczyło uczesać włoski, aby sucha ciemieniucha, która przykleiła się do włosów po prostu spadła. Po myciu główka dziecka jest miękka (bez tłustego filmu), nawilżona i pięknie pachnie. Nie wystąpiła żadna reakcja alergiczna. Zdecydowanie polecam. Efekt na załączonych zdjęciach.
    Zalety:
    • Usunięcie ok. 95% ciemieniuchy po pierwszym zastosowaniu, przystępna cena, przyjemny zapach.