Szampony do włosów

Kallos KJMN, Aloes, Szampon aloesowy nawilżający i regenerujący

Kallos Aloe Vera Moisture Repair Shine Szampon 1000ml

• 22 października 2024 o 10:31
    fajny do mycia pędzli
    Ten szampon zdecydowanie nie zostanie moim ulubieńcem. Z zalet-widzę w nim doskonały produkt do mycia pędzli- tani, o ogromnej pojemności i dość mocny. Butelka i jego szeroki gwint kompletnie nie odpowiadają mi w codziennym użyciu.Przypuszczam, że dużo lepiej się to sprawdza w salonie fryzjerskim, gdzie takie produkty schodzą na dużą skalę. Produkt jest tani, ogromny i ładnie pachnie, ale niestety na moich normalnych włosach powoduje konkretny przyklad, na drugi dzień nie wyglądają już swieżo. Obecność mocnych detergentów w produkcie powoduje lekki dyskomfort na mojej głowie. Widzę w tym produkcie jednak świetny produkt do mycia pędzli, który wystarczy mi na bardzo długo.
    Zalety:
    • tani
    • ogromna pojemność
    • miły zapach
    • dobry i wydajny do mycia pędzli
    Wady:
    • powoduje u mnie dyskomfort na głowie
    • skraca świeżość włosów
    • szeroki otwór nie jest wygodny w używaniu, łatwo przelać
  • 27 września 2020 o 12:22
    Bywa z nim różnie
    Kupiłam, bo potrzebowałam na szybko szamponu, a mojego ulubionego niestety nie było. Stwierdziłam, że wypróbuję ten. Niestety wybór nie był najlepszy - moje włosy niemiłosiernie się po nim puszą, są szorstkawe pomimo stosowania maski i odżywki. Sporadycznie używam, bo szkoda wyrzucić. Nie wiem jak sprawdza się w innych przypadkach, ja mam włosy średnioporowate i niestety nie mogę polecić, bo robi mi siano z włosów, co nie zdarza się przy stosowaniu Kallos Biotin czy owocowych szamponów. Tani i wydajny, zapach w porządku, jednak akurat tego aloesowego nie mogę polecić.
  • 22 sierpnia 2020 o 17:01
    Średniak w dobrej cenie
    Jakiś czas temu w Drogerii Lobo zakupiłam szampon litrowy firmy Kallos za 8,99 zł. Jest to duża butelka, przezroczysta, z ładnym logo na opakowaniu. Butelka ma pojemność 1 litra dzięki czemu mamy mały zapas szamponu. Ja osobiście używam go już 2 miesiąc ( a myje włosy 3 x w tygodniu) i mam mniej niż połowę opakowania. Więc spokojnie litrowy szampon starcza na 3 miesiące, a może nawet 3,5 miesiąca. Zależy jak z niego korzystamy. Szampon jest koloru lekko perłowego, Konsystencja jest ok lekko lejącą, ale wydajna. Pachnie delikatnie, dobrze się pieni i myje włosy dobrze. Nie ma też problemu z płukaniem go z głowy. Szampon nie uczula, nie podrażnia oraz nie przetłuszcza włosów. Czy szybciej moje włosy rosną? Chyba nie... Nie zauważyłam jakiegoś bum. Na pewno plus za to że przestały wychodzi w 80 % a to dla mnie dużo. Skład jest średni, gdyż niestety ale zawiera alkohol. Na szczęście ten alkohol w moim przypadku nic złego mi nie robi. Czy kupię ten szampon ponownie? Szczerze tego jeszcze nie wiem. Ale chyba nie. Raczej liczyłam że włosy zaczną mi rosnąć szybciej, albo że się zagęszcza... A tu tylko przestały wypadać. Trochu mało. Ogólnie mam mieszane uczucia co do niego. Daje mu takie 4 / 6.
    • duża butelka
    Wady:
    • alkohol w składzie
  • 16 czerwca 2020 o 21:16
    Szampon jak każdy inny
    Mam długie włosy, które są strasznie suche i przez to się bardzo plączą. Próbowałam wielu szamponów i miałam nadzieję, że tym razem uda mi się znaleźć ten odpowiedni. Niestety, nie udało się... Szampon kupiłam w drogerii za ok. 15 zł. Butelka jest duża. Szampon jest białego, perłowego koloru, pachnie ładnie (chociaż trochę przypomina mi zapach proszku do prania ale mi to bynajmniej nie przeszkadza :) ). Bardzo fajnie się pieni, bez problemu nakłada i spłukuje. Nie powiem - włosów nie wysusza. Ale też i jakoś specjalnie nie nawilża. Nie zauważyłam efektu WOW. Włosy jakie byle takie są i tyle ;) Podsumowując, ten szampon może się nadać do codziennej pielęgnacji włosów mało wymagających. Jeśli jednak oczekuje się nawilżenia - efektu WOW - to niestety nie tym razem ;)
    Zalety:
    • nie wysusza
    • atrakcyjna cena
    • duża butelka
    • ładnie pachnie
    • bezproblemowo się nakłada i spłukuje
    Wady:
    • nie nawilża
    lopezz1
    11 lipca 2018 o 16:02
    Raczej kiepski
    Jeżeli chodzi o produktu kallos to uwielbiam ich maski do włosów. Także postanowiłam skusić się też na szampon. I muszę wam powiedzieć że jest to naprawdę kiepski produkt. -nie nawilża -nie wpływa na włosy pielęgnacyjne -mam wrażenie że nawet kiepsko domywa włosy +pojemność i cena