Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Neutrogena Visibly Clear, Pore & Shine Daily Wash Żel do mycia twarzy

• 22 stycznia 2021 o 17:25
    Przyzwoity żel.
    Pierwsze co mogę napisać o tym żelu to fakt, że jest niesamowicie wydajny. Jedno opakowanie miałam przez jakieś 2 miesiące używając 2 razy dziennie. Jedna promka wystarczy by umyć całą twarz. Bardzo fajnie oczyszcza skórę. Szczególnie rano. Pozostawia skórę z gładka matowa taflą, gotową do nakładania makijażu. Zapach dla mnie jest neutralny. Tej limonki wcale nie czuć ale akurat mi to nie przeszkadzało. Plusem również jest to, że mnie nie uczulił.
  • 25 lipca 2020 o 11:08
    Jest OK!
    Żel dobrze oczyszcza i odświeża cerę, przyjemnie pachnie i ma fajną konsystencję - nie jest zbyt wodnisty ani zbyt gęsty (dla mnie w sam raz). Nie zauważyłam też żadnych przesuszeń po jego stosowaniu. Niestety przyczepić się można do efektu zmatowienia - jest minimalny. Tuż po umyciu twarzy żelem rzeczywiście cera wygląda na delikatnie zmatowioną, jednak efekt ten nie utrzymuje się na dłużej. Mimo wszystko jeden z lepszych żeli do twarzy.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • orzeźwia
    • odpowiednia konsystencja
    • nie wysusza
    Wady:
    • słaby efekt zmatowienia
  • 25 stycznia 2020 o 23:17
    Cytrusowe orzeźwienie
    Mam cerę tłustą z niedoskonałościami. Kupiłam ten żel na promocji 2+2 w Rossmannie, ponieważ chciałam lepiej zacząć dbać o swoją twarz. Neutrogena wydała mi się dobrą marką na rozpoczęcie pielęgnacyjnej podróży. Żel skusił mnie ładnym kolorem oraz zapewnieniem matowienia twarzy. Przechodząc do konkretów: żel znakomicie oczyszcza i odświeża, zwłaszcza rano dzięki cytrusowemu zapachowi. Co ważne, oczyszcza ale nie przesusza co dla mnie jest zbawieniem, gdyż większość tak dobrze działających produktów ma tendencję do wysuszania. Zamierzam wypróbować żele Neutrogeny z innych serii.
    Zalety:
    • Orzeźwiający zapach
    • Oczyszczenie
  • 21 października 2019 o 16:26
    Niestety jestem na nie.
    Produkt ten kupiłam gdyż miałam wcześniej żel do mycia twarzy również z neutrogeny z serii hydro boost i sprawdzał mi się świetnie. Ten niestety wogole mi nie odpowiada. Strasznie mnie zapchał, gdzie moja cera jest taka, ze naprawdę rzadko coś mnie zapycha, a tu nagle taki wysyp. Jestem bardzo na nie! Jedynie co jest w nim fajnego to zapach i cena.
    Ata77
    24 września 2019 o 21:56
    Lubię
    Uwielbiam go za: -skuteczne działanie (cera wyraźnie oczyszczona, gładka, napięta) -przyjemny, subtelny zapach -brak podrażnień -wydajność (niewielka ilość produktu w połączeniu z wodą= piana) wygodne opakowanie z pompką (używam pod prysznicem) - przystępna cena