Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Nivea MicellAir Skin Breathe, Profesjonalny żel do mycia twarzy

• 25 października 2023 o 13:31
    Najlepszy żel z drogerii
    Najlepszy żel do twarzy z drogerii. Uwielbiam jego konsystencje pianki, zapach, oraz właściwości. Cudownie się pieni, jest bardzo delikatny dla skory, pięknie pachnie i bezbłędnie zmywa cały makijaż łącznie z tuszem do rzęs. Mój numer jeden i zostaje ze mną na dłużej. Jest na dodatek bardzo wydajny i o dziwo nie zapycha, a ostatnio jest to moja bolączka. Polecam serdecznie, robi wszystko to o czym zapewnia producent
  • 27 czerwca 2023 o 7:42
    Nie jest zły,ale u mnie nie pojawi się ponownie
    Markę Nivea lubię jeśli chodzi o produkty do pielęgnacji ciała czyli balsamy,antyperspiranty,żele do mycia, natomiast kremy do twarzy czesto mnie zapychają dlatego muszę uważnie dobierać rodzaj pielęgnacji. Moja cera:dojrzała(46 lat),mieszana z tendencją do przesuszania i odwodnień,rozszerzone pory,nierówny koloryt,przebarwienia,wysoka tendencja do zapychania i wysypu niedoskonałości,w pielęgnacji bardzo lubi się z witaminą c,kwasem hialuronowym,jak się okazało retinol jej nie straszny i też go lubi ;)), za to z niacynamidem jej nie po drodze :/. Opakowanie żelu do elastyczna tuba z wygodnym zamknięciem w kolorze czerni o pojemności 125 ml,producent rekomenduje żel jako perfekcyjne przygotowanie do makijażu ;), a wiadomo zadbana cera to doskonałe płótno dla malarza :). Żel posiada drobinki peelingujące,bardzo dobrze oczyszcza cerę nie tylko z samego rana ale radzi doskonale też z usunięciem podkładu bez płynu micelarnego :),dobrze się pieni,nie ślizga się po twarzy, drobinki peelingujące bez problemu spłukują się wodą,skóry nie trzeba trzeć i drzeć,,jest ona doskonale oczyszczona,wygładzona i gotowa na kolejne kroki pielęgnacji,jednak u mnie po paru dniach zaczynają pojawiać się niedoskonałości i mam zapchane pory,po prostu jakiś składnik nie jest dla mnie bo po odstawieniu MicellAir i zastosowaniu innego wszystko wraca do normy.
    Zalety:
    • doskonale radzi z oczyszczaniem cery po nocnej pielęgnacji a także z usunięciem podkładu ( Face Adapt Christian Laurent)
    • może być stosowany zamiast peelingu
    • nie uwrażliwia cery,dobrze się spłukuje,nie oblepia,nie rysuje i nie kaleczy twarzy
    Wady:
    • przy częstym stosowaniu zapycha moją cerę i powoduje powstawanie niedoskonałości
    • nie nadaje się do codziennego stosowania, cera jest zbyt ściągnięta i zaczyna się wysuszać
    • nie zmniejsza rozszerzonych porów
  • 3 maja 2022 o 7:27
    Żel do mycia twarzy z serii Nivea Micellar Skin Breathe zaczęłam stosować zupełnie przez przypadek. Wybierając go byłam pewna, że mam w rękach klasyczny żel do mycia twarzy. Jakieś było moje zdziwienie kiedy okazało się że jest to żel z drobinkami łączący w sobie żel myjący i peeling. Ewidentnie jest to moja wina, bo nie doczytałam opisu i opinii w sieci, ale postanowiłam dać mu szanse. Była to bardzo dobra decyzja,bo jest to produkt wart uwagi. Żel przede wszystkim dobrze oczyszcza skórę, dzięki zawartości drobinek pełni też funkcję złuszczającą, wygładza. Producent zaleca go przed wykonaniem makijażu i mam wrażenie, że ten kosmetyk sprawia, że kosmetyki zdecydowanie lepiej leżą na skórze. Żele peelingujące nie są czymś, co stosuję w codziennej pielęgnacji, używam raz na jakiś czas, więc opakowanie wystarczyło mi na kilka miesięcy. Po zużyciu czas na recenzję. OPAKOWANIE Opakowanie jest bardzo proste pod względem grafiki i kolorystyki, która ogranicza się jedynie do czarnego tła i białych napisów z różowymi wstawkami. Tubka wykonana z miękkiego tworzywa z zamknięciem na klik. Samo opakowanie jest wygodne i praktyczne w codziennym użytkowaniu. Z tyłu znajduje się opis z omówieniem składników aktywnych i funkcji kosmetyku. ŻEL Żel od pierwszego użycia zaskoczył mnie swoim zapachem, który bardzo przypomina mi klasyczny, flagowy produkt marki jakim jest krem Nivea. Dawno już nie miałam kosmetyku z tą nuta zapachową, więc była to miła odmiana. Szczerze to nie spodziewałam się tego zapachu. Pod względem konsystencji to średnio gesty produkt, przezroczysty z widocznymi bąbelkami o malutkimi drobinkami, ale żeby je zauważyć trzeba mocno się wypatrzeć. Drobinek jest sporo, są dość ostre, więc nie poleciałbym tego kosmetyku osobom z cerą wrażliwą. Nie jest to też kosmetyk do codziennego stosowania mimo zapewnień producenta, raczej raz na jakiś czas jaki zamiennik peelingu. Drobinki świetnie sprawdzają się przy masażu, dobrze wygładzają i usuwają martwy naskórek. Żel nałożony na twarz po chwili masażu się pieni. Delikatnie odświeża skórę i pozostawia ją przyjemnie gładką. Producent zaleca stosowanie tego żelu przed wykonaniem makijażu i cis w tym jest. Mam wrażenie, że przedłuża nieco trwałość makijażu a przede wszystkim kosmetyki łatwiej się aplikują i wyglądają naturalnie. Jest stosunkowo wydajny, bo wcale nie potrzebujemy go dużo na jedno zastosowanie. Na plus na pewno przemawia korzystna cena (choć zależy gdzie kupujemy ten kosmetyk, bo w zależności od miejsca cena waha się od kilkunastu do nawet ponad 30 zł), spora wydajność i całkiem dobry skład. PLUSY: + dobrze się pieni + delikatnie oczyszcza i wygładza + ma przyjemny zapach charakterystyczny dla marki Nivea + jest wydajny + ma ładne i praktyczne opakowanie + Cena + Peeling i żel w jednym + Świetny przed wykonaniem makijażu MINUSY - na pewno nie do codziennego stosowania mimo zapewnień producenta
  • 7 stycznia 2022 o 20:45
    Dobry żel
    Żel do mycia twarzy od NIVEA ma ładne opakowanie oraz przyjemny, nie nachalny zapach. Żel ma konsystencję żelową, która jest wydajna. Podczas używania pieni się i dobrze oczyszcza cerę, dodatkowo ją wygładza i przygotowuje na makijaż. Żel nie podrażnia skóry oraz nie wysusza. Uważam że warto wypróbować.
  • 25 listopada 2021 o 19:35
    Całkiem fajny
    Żel otrzymałam w prezencie już jakiś czas temu, jak już uznałam, że swoje odstał w kolejce, czas było włączyć go do codziennej pielęgnacji. Nie przepadam jakoś szczególnie za kosmetykami do pielęgnacji od Nivea, ale przyznam że tego żelu byłam ciekawa. Żel zapakowany w wysoką tubę o pojemności 125 ml. Tuba jest elastyczna, bez problemu można wycisnąć z niej produkt. Żel jest wydajny, stosuję go już ponad miesiąc i wciąż coś udaje mi się jeszcze z niego wycisnąć. Ma przeźroczystą, odpowiednio gęstą formułę i dużo białych ścierających ziarenek. Pachnie okej, trochę jak zazwyczaj produkty Nivea, zapach nie jest szczególnie mocno wyczuwalny. Podczas stosowania pieni się raczej słabo, i trochę się rozwadnia na skórze, pod koniec mycia czuję jedynie te masujące ziarenka na twarzy. Ziarenka nie rysują skóry, nie podrażniają jej, dla mnie są ok. Jeśli chodzi o efekty, to zacznę od tego, że używałam żelu tak jak radzi producent rano ale i nie widziałam przeciwwskazań by od czasu do czasu użyć go wieczorem, i zarówno do porannego oczyszczania i do wieczornego sprawdził się fajnie. Stosowany rano dobrze wywiązywał się ze swojej oczyszczającej roli, moja skóra zawsze po jego użyciu, była świeża, dokładnie oczyszczona, pielęgnacyjne resztki po nocy były zmiecione, a skóra czysta i promienna. Czasem po myciu może czułam, że jest nieco spięta ale aplikacja hydrolatu lub toniku załatwiała sprawę. Rzeczywiście zgodzę się z producentem, że wygładza skórę i użyty przed makijażem, podbija efekt gładkiej, świeżej skóry, a makijaż trzyma się dłużej. Jeśli chodzi o domywanie resztek po demakijażu to pod względem skóry twarzy sprawdził się także okej, przecierając twarz tonikiem wacik był absolutnie czysty, więc spisał się i pod względem wieczornego doczyszczania, choć zauważyłam, że muszę go użyć wiele więcej niż rano, żeby się nie rozwadniał i tą skórę rzeczywiście domył. Jestem zadowolona bo efekt oczyszczająco-wygładzający jak najbardziej na plus. Jednak stosując ten żel już ponad miesiąc nie widzę by szerzej czy jakkolwiek wpłynął na widoczność porów czy redukcję sebum, co to to nie, a mam cerę mieszaną i problem z rozszerzonymi porami więc na bank bym to wychwyciła. Żel całkiem przyjemny, fajne połączenie złuszczającego kwasu mlekowego i peelingujących ziarenek, które nie są szorstkie czy rysujące skórę. Nie wiem czy odważyłabym się mając suchą/wrażliwą skórę używać go codziennie, ale na mojej mieszanej nie zrobił krzywdy. Czy 'profesjonalny'? To bym nie szalała, po prostu wygładzający żel do mycia twarzy, ale żeby robił z cerą coś turbo wow, to nie nie mniej polecam, warto spróbować.
    Zalety:
    • odpowiednio gęsta formuła
    • odczuwalnie wygładza, redukuje suche skórki, grudki na nosie
    • lekko przedłuża trwałość makijażu, skóra wygląda estetyczniej
    • nie spowodował nadmiernego wydzielania sebum, nie wysuszył mojej skóry
    • ciekawe połączenie ziarenek+kwasu mlekowego
    • dobry do stosowania zarówno rano jak i wieczorem jako 2 krok demakijażu twarzy
    • poręczna tubka
    Wady:
    • podczas mycia twarzy, po chwili żel jakoś się rozwadnia i zostają wyłącznie ziarenka
    • nie zauważyłam zmniejszenia widoczności porów