Emulsje, esencje i boostery

Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Płyn eksfoliujący z kwasem salicylowym

IvanaLi
    8 kwietnia 2025 o 19:24
    Niezbędnik do cery trądzikowej z zaskórnikami !
    Niezbędnik do cery trądzikowej z zaskórnikami ! Ten produkt od Paula’s Choice jest niezmiennie w mojej kosmetyczce od kilku lat. Używam punktowo na pojedyncze wypryski lub zaskórniki. Nigdy nie nakładam na całą twarz, bo łatwo o przesuszenie. Stosuje również w połączeniu z zielona glinką od Nacomi. Kwas salicylowy nakładam na 15 minut, a następnie nakładam glinkę na 10 minut i zmywam. Działa wtedy super oczyszczająco. Produkt jest niesamowicie skuteczny.
    Zalety:
    • pomaga w walce z trądzikiem i zaskórnikami
    Wady:
    • trzeba uważać z ilością, bo może wysuszać
  • 6 kwietnia 2025 o 22:28
    Prawdziwy game changer dla tłustej cery!
    Tonik jest wart każdej złotówki! Na początku zakupiłam wersję podróżną, która wystarczyła mi na około 1,5 miesiąca, przy używaniu co 3/4 dni. Toniku używam „na wyczucie”. Sięgam po niego szczególnie wtedy, kiedy widzę pogorszenie stanu mojej cery. Używam go na twarz, ale też na dekolt i plecy, gdyż w tych miejscach również zmagam się czasem z wypryskami. Produkt w konsystencji jest lejący i delikatnie tłusty. Na twarzy wchłania się niemal natychmiast i nie zostawia śladu po sobie. Doskonale radzi sobie z wypryskami, dobrze oczyszcza. Testowałam wiele produktów do cery tłustej, lecz żaden nie sprawdził mi się tak dobrze jak ten! Na minus opakowanie, przez które ciężko jest dozować odpowiednią ilość płynu.
    Zalety:
    • Faktyczne działanie
  • 12 lutego 2025 o 18:35
    Spodobał się
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Na palcach jednej ręki mogę policzyć kosmetyki, które faktycznie pomagają cerze ze skłonnością do trądziku. Ten płyn jest jednym z nich. Tonik stosuję 2–3 razy w tygodniu – nalewam odrobinę na wacik i przecieram twarz. Następnie nakładam nawilżający krem z ceramidami, aby uniknąć przesuszenia skóry przez kwas salicylowy. Moja skóra ma tendencję do niedoskonałości, ale ten tonik skutecznie pomaga mi w walce z nimi. Gdy tylko zauważam pojawiający się wyprysk, wieczorem przecieram to miejsce tym tonikiem, a rano jest już mniej widoczny i szybciej się goi.
    Zalety:
    • Skutecznie oczyszcza pory – dzięki 2% kwasowi salicylowemu produkt głęboko wnika w pory, rozpuszczając sebum i zapobiegając powstawaniu zaskórników.
    • Redukuje stany zapalne i zaczerwienienia – pomaga zmniejszyć ilość wyprysków i przyspiesza gojenie już istniejących.
    • Delikatnie złuszcza – odnawia skórę bez agresywnego działania mechanicznego, pozostawiając ją gładką i promienną.
    W perfumerii
    !Sylwia
    1 sierpnia 2024 o 12:16
    Pewniak
    Średni produkt, mocno wysusza, ciężko wydobyć odpowiednią ilość płynu ze względu na rzadką, wodnistą konsystencję. Wolę produkty kwasowe innego rodzaju niż tonik. Obecnie testuję inne produkty tego rodzaju.
    Zalety:
    • doglebne oczyszczanie skory
  • 18 czerwca 2024 o 12:43
    Sprawdził się
    Mam cerę mieszaną i trądzikową, szczególnie zapchaną na policzkach, z czarnymi kropeczkami na nosie i brodzie. Po przeczytaniu wielu pozytywnych recenzji zdecydowałam się wypróbować ten produkt i nie zawiodłam się. Produkt wyraźnie oczyszcza pory – czarne kropeczki są mniej widoczne, a ich miejsce zajęły bardziej czyste, mniej widoczne pory. Nie spowodował przesuszenia mojej skóry, ani jej nie podrażnił co często zdarza się przy stosowaniu innych kosmetyków tego typu. Produkt zawiera kwas salicylowy w stężeniu 2%, który skutecznie oczyszcza zaczopowane ujścia gruczołów łojowych i reguluje ich pracę, jednocześnie działając złuszczająco i ekstrakt z liści zielonej herbaty, który działa ściągająco, przeciwzapalnie i tonizująco, co dodatkowo wspiera zdrowie skóry. Pozytywnie zaskoczyła mnie skuteczność tego produktu, jednak na początek polecam każdemu zakup najmniejszej pojemności, aby przetestować jak skóra na niego reaguje, ooniewaz jest to produkt który może bardzo podrażnić niektóre cery, a nie należy on do najtańszych. Z pewnością przy kolejnej okazji zdecyduję się na największą dostępną wersję. To naprawdę świetny produkt, który spełnił moje oczekiwania i pomógł w poprawie kondycji mojej cery. Produkt polecany jest szczególnie dla osób ze skórą tłustą, mieszaną i trądzikową, borykających się z zaskórnikami, rozszerzonymi porami oraz zaczerwienieniami.
    Zalety:
    • Oczyszcza pory
    • Złuszcza
    • Właściwy do tłustej cery