Emulsje, esencje i boostery

Beauty of Joseon Ginseng Essence Water - 150 ml 2101465

IvanaLi
    17 kwietnia 2025 o 18:03
    Nie kupię ponownie
    Mam cerę wrażliwą, mieszaną, problematyczną i niestety nie sprawdziła mi się ta esencja. Robiłam do niej kilka podejść ale za każdym razem to samo, czyli wysyp zaskórników i małych pryszczyków. Po nałożeniu esencji wyglądam jakbym miała bardzo tłustą cerę … Na stronie internetowej jest napisane, że esencja ma nawilżać, rozjaśniać i redukować wydzielanie sebum. Niestety nie zauważyłam na mojej twarzy żadnej z powyżej wymienionych rzeczy.
    Zalety:
    Wady:
    • brak efektów jakie obiecuje producent
    • wysyp zaskórników i małych pryszczyków
    • po nałożeniu esencji wyglądam jakbym miała tłustą cerę
    • spodziewałam się czegoś lepszego, bo produkt nie jest tani
  • 11 kwietnia 2025 o 12:40
    no dobra, i co dalej?
    TikTok mówił: "To jest must-have, skóra ci podziękuje, glow jak z k-dramy, esencja życia!" No to ja: klik, kupione, odliczanie do cudu. I… nic. Ani parzy, ani ziębi. Nie wyskoczyły mi fajerwerki na policzkach, nie obudziłam się z cerą jak porcelana z Korei. Po prostu mam wrażenie, że używam czegoś... i tyle. Konsystencja? Bardzo wodnista – jak tonik, tylko że z ginsengem w nazwie, więc brzmi luksusowo. Wchłania się szybko, nie klei się, nie zostawia filmu – ale też nie zostawia żadnego większego wrażenia. Zero efektu "wow", zero efektu "o nie". Taki kosmetyczny chłopak z sąsiedztwa – miły, uprzejmy, ale czy zaiskrzyło? Niekoniecznie. Zapach? Ziołowo-żeńszeniowy, wyraźny, ale nie taki, co cię powala po odkręceniu butelki. Nie jest dla mnie przyjemny, ale też nie przeszkadza – po prostu... jest. Trochę jak herbata, którą ktoś inny pije w tym samym pokoju. Działanie? Moja skóra nie zrobiła absolutnie nic – nie pogorszyła się, nie polepszyła. Jest lekko nawilżona, ale nic więcej. Żadnego „liftingu”, żadnego "glow", żadnego "OMG, co masz na twarzy?". Po prostu… no, jest. Cena? W porównaniu z efektami – meh. Nie zabolało, ale też nie powiem, że to był strzał w dziesiątkę. Czy zużyję do końca? Tak. Czy kupię ponownie? Nie. Może po prostu nie jestem w tej grupie docelowej, co potrzebuje „delikatnej esencji w rytuale siedmiu warstw”. Moja skóra potrzebuje konkretu, a to jest bardziej jak mgiełka emocji niż realny efekt.
  • 11 kwietnia 2025 o 7:14
    To niby tylko esencja, a nie wyobrażam sobie bez niej pielęgnacji
    Posiadam w wersji mini i się zakochałam. Nie wyobrażam sobie już mojej pielęgnacji bez niej. Esencja ma dość wyrazisty zapach, lekko ziemisty, ale mnie on nie przeszkadza. Jest wodnista i dobrze rozprowadza się na twarzy. Szybko się wchłania. Po jej nałożeniu widzę: Wyrównany koloryt Lepiej wchłaniają się serum Wygładza Redukuje stany zapalne Jedynym minusem może być opakowanie, które nie sprzyja wydajnemu użytkowaniu.
  • 10 kwietnia 2025 o 19:44
    Rozczarowanie?
    Beauty of Joseon Ginseng Essence Water to produkt, który od razu wzbudził moje zainteresowanie. Muszę przyznać, że nasze początki były dość trudne. Moja wrażliwa skóra początkowo zareagowała lekkim pieczeniem, co było dla mnie sporym zaskoczeniem. Na szczęście, po kilku dniach moja skóra przyzwyczaiła się do esencji, a ja mogłam na spokojnie ocenić jej działanie. Esencja jest bardzo przyjemna w użyciu, utrzymuje gładkość i dobrze wpasowuje się w moją wieloetapową pielęgnację. Wcześniej stosowałam delikatniejsze koreańskie toniki, które sprawdzały się u mnie idealnie. Po użyciu czuję, że moja skóra jest dobrze przygotowana do kolejnych etapów pielęgnacyjnych. Niestety, nie zauważyłam żadnej poprawy w przypadku mojego lekkiego trądziku, ani przyspieszenia regeneracji skóry. Mimo wszystko, nie wiem czy się polubiliśmy i raczej nie będziemy często do siebie wracać.
    Zalety:
    • Przyjemna konsystencja i łatwość aplikacji
    • Dobrze tonizuje skórę
    • Dobrze wpasowuję się w wieloetapową pielęgnację
    Wady:
    • Początkowe pieczenie wrażliwej skóry
    • Brak poprawy w przypadku trądziku
    • Brak przyspieszenia regeneracji skóry
    • Dość wysoka cena
    • Brak widocznych efektów
  • 21 lutego 2025 o 16:37
    esencja z żeńszenia
    Zamówiłam sobie całą serię kosmetyków Beauty of Joseon i będę próbowała czy pielęgnacja koreańska jest naprawdę taka dobra. Z tej esencji póki co jestem zadowolona. Świetna baza pod pielęgnację. Zalety: -duża pojemność -dobry skład -szybko się wchłania -nie zostawia nieprzyjemnie lepkiej warstwy -baza pod resztę pielegnacji -atrakcyjna cena Wady: -mało wygodne opakowanie, myślę, że atomizer z pompką byłby lepszy -brak zapachu