Emulsje, esencje i boostery

Dr Skin Clinic Booster `Rozjaśnianie`

• 19 stycznia 2025 o 17:10
    Niestety nie podbił mego serca. U mnie nie zadziałał tak, jak obiecywała reklama.
    Testowałam booster rozjaśniający z witaminą C od Dr Skin Clinic i choć miał swoje momenty, to niestety nie podbił mojego serca. Producent obiecuje cuda, największą zalecaną dawkę stabilnej witaminy C (15% Sodium Ascorbyl Phosphate), która po przekształceniu w skórze w kwas askorbinowy ma działać jak zastrzyk młodości. Do tego zaawansowane połączenie z glukonolaktonem, które według zapewnień powinno poprawić koloryt, rozjaśnić przebarwienia, zredukować zaczerwienienia i nawet odmłodzić okolicę pod oczami. Brzmi jak kosmetyczny ideał, prawda? Niestety w praktyce nie wszystko poszło zgodnie z planem. Muszę przyznać, że po nałożeniu booster rzeczywiście lekko napinał skórę i dawał wrażenie wygładzenia. Twarz wydawała się delikatnie zmiękczona, jakby trochę wyprasowana żelazkiem, co dawało nadzieję na więcej. Niestety, na tym efekty się kończyły. Moje przebarwienia ani drgnęły, mimo trzech miesięcy regularnego stosowania. Zaczerwienienia również nie zniknęły, a jeśli chodzi o koloryt, to żółtawy film, który zostawiał booster, bardziej utrudniał niż pomagał. Pod makijaż kompletnie się nie nadawał, a stosowanie na noc przez lepką konsystencję było irytujące. Nie mogę też pominąć zapachu, który przypominał coś wyciągniętego prosto z laboratorium, zdecydowanie mało przyjemny, żeby aplikacja była relaksem. Może ten produkt działa u innych, bo skład faktycznie wygląda obiecująco, ale u mnie nie zadziałał tak, jak obiecywała reklama.
    Wady:
    • opakowanie z pipetą
    • brak obiecywanego rozjaśnienia przebarwień
    • laboratoryjny, chemiczny zapach
    • nie zredukował zaczerwienienia
    • zostawia żółtą lepką warstwę na twarzy
    ewciaax
    17 stycznia 2024 o 12:25
    Jest ekstra!
    Dr Skin Clinic Booster "Rozjaśnianie" zasługuje na pozytywną recenzję. Ten kosmetyk okazał się niezwykle skuteczny w rozjaśnianiu skóry, dostarczając widocznych rezultatów po regularnym użyciu. Jego lekka formuła szybko się wchłania, co sprawia, że jest wygodny w użyciu pod innymi produktami do pielęgnacji skóry. Dodatkowo, składniki zawarte w boosterze są dobrze tolerowane przez skórę, nie wywołując podrażnień. Posiada łatwy aplikator z pipetką który dla mnie jest bardzo wygodny w stosowaniu. To solidny wybór dla tych, którzy szukają efektywnego produktu rozjaśniającego.
  • 17 stycznia 2024 o 12:10
    Skóra wygląda zdrowo i promiennie
    Moja skóra jest sucha, matowa. Brakuje jej rozświetlenia, elastyczności i jędrności. Często jest zaczerwieniona. Źle znosi codzienne narażenie na klimatyzację. Booster rozjaśnianie pozostawia cerę nawilżoną, rozświetloną i sprężystą stanowiąc idealny pierwszy krok w rutynie dbania o zdrowy wygląd skóry. Przekonuje mnie prosty skład i wygodne higieniczne opakowanie z pipetką. Booster jest wydajny.
    annamaq
    18 lutego 2023 o 10:10
    W sumie spoko
    Serum nakładam na noc, pomaga rozjaśnić skórę zaczerwienioną i podrażnioną. Przede wszystkim nie uczula. Nie widzę mega super efektu, ale mimo wszystko kosmetyk daje radę gdy mam mocno podrażnioną skórę.
  • 9 listopada 2022 o 13:33
    Widoczny efekt!
    Serum stosuję rano pod krem i sprawdza się idealnie. Należy pamiętać, aby trzymać je w lodówce - a chłodne serum daje dodatkowy efekt pobudzający. Szybko się wchłania i można przechodzić do dalszych kroków porannej pielęgnacji. Bardzo szybko zauważyłam, że produkt ten naprawdę pomaga w rozjaśnianiu przebarwień! Aż sama byłam w szoku, że po 3 tygodniach stosowania moja cera była bardziej promienna. Teraz kiedy miałam stresujący okres łącznie z przeziębieniem i na twarzy pojawiła mi się masakra, serum to rewelacyjnie pomaga mi w walce nad przebarwieniami. Naprawdę warto się zaopatrzyć, bo to chyba najlepszy dotąd efekt po produkt z wit. C, które używałam.