Pomadki i szminki

Clinique Pop, Lip Colour + Primer Szminka do ust i baza wygładzająca w jednym

Clinique Pop Lip Colour Pomadka Do Ust Z Bazą 01 Nude Pop

Nasi użytkownicy zostawili 38 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

sussuri
    22 października 2024 o 20:44
    02 Bare Pop
    Z tego co wiem jest już chyba wycofana i resztki mogą się zdarzyć czasem w różnych sklepach stacjonarnych (np. ostatnio jak byłam w Sephorze w Galerii Rzeszów jeszcze je mieli! Ale nie mój kolor niestety, a chciałam kupić na zapas...) i chciałam już ją zrecenzować od jakiegoś czasu więc zrobię to jak jeszcze można :) Używam koloru 02 Bare Pop, który kupiłam praktycznie w ciemno bez testowania, a okazał się bardzo podobny do mojego naturalnego koloru ust i ma drobinkę, co jest u mnie zawsze na plus. Uwielbiam połyskliwe szminki :) Krycie jest średnie, jest dość transparentna. Formuła jest fajna na ustach, bardzo dobrze się ją nosi. Trwałość zależy od przygotowania ust. Przy ustach całkowicie wypełnionych konturówką przed nałożeniem szminki dość dobrze się trzyma. A jeszcze lepiej mi się trzymała gdy spróbowałam metody z starych książek i gazet, czyli podkład + puder jako baza pod konturówkę - nawet po jedzeniu i piciu nadal był kolor i połysk. Słabo jest gdy tylko obrysowywałam kontur ust i nie chciała mi się trzymać. Nie wysusza bardzo ust co jest plusem, są one dość wygładzone po aplikacji. Wydajność jest w porządku. Opakowanie jest wspaniałe i naprawdę eleganckie, takie klasyczne w porównaniu z nową wersją tej szminki które jest jak dla mnie po prostu brzydkie. Dobrze znosi noszenie w torebce i do tej pory nie porysowało się lub się zbytnio zniszczyło. Gwiazdka w dół za stosunek jakości do ceny przez mały rozmiar sztyftu. 13/04/25 - Obecnie dodatkowo posiadam 23 Blush Pop (która jest bardziej satynowa mimo iż w tamtej i obecnej wersji była jako połysk, tj. z drobinką) i 17 Mocha Pop (obecnie inny numer). Oba kolory bardzo trwałe. Oczywiście w starej wersji z zdjęcia - jeszcze nie zużyłam żadnej i nie korzystałam z nowej wersji. Wydaje mi się, że niektóre kolory mają mocniejszą pigmentację w porównaniu z starszą, a niektóre słabszą.
    Zalety:
    • eleganckie opakowanie
    • kolor, odcienie połyskujące
    • formuła i komfort noszenia
    Wady:
    • mały rozmiar sztyftu w stosunku do ceny
    • trwałość zależy od odpowiedniego przygotowania ust
    W perfumerii
  • 23 lipca 2024 o 18:56
    Bardzo fajna pomadka
    Mam ją w odcieniu 02 icon pop. Bardzo komfortowa pomadka. Ma kremową, lekką konsystencję. Na ustach daje uczucie nawilżenia, odżywienia. Długo się utrzymuje na ustach i pięknie wygląda. Jej opakowanie wygląda bardzo luksusowo.
  • 11 lipca 2023 o 12:30
    Nie polubilam sie z nia
    Posiadam odcien Plum Pop, ktory dostalam w prezencie. Jest to odcien chlodnej sliwki z rozowymi podtonami. Tak jak kiedys wybieralam takie odcienie dla siebie, tak teraz jednak nie do konca mi pasuje ten kolor. Nazwalabym go tez dosc jesiennym odcieniem, bo jest zgaszony. Ale odcien jest dla mnie noszalny, wiec jest w porzadku, mozna ja zuzyc i nie wybralam go, wiec nie bede sie go czepiac. Omowmy wiec opakowanie i formule. Opakowanie jest typowe dla Clinique, plastikowe, kwadratowe, w kolorze mniej wiecej takim jak pomadka wewnatrz niego. Skuwka jest jednak srebrna. Nie jest zle, ale jednak nie do konca mi sie to podoba, nie jest to moja estetyka. Sama pomadka ma dosc gesta konsystencje, jest calkowicie kryjaca i ma na ustach najpierw wykonczenie semi matowe, a potem idzie w strone matowego (ale to nie mialy byc matowe pomadki, wiec tego nie rozumiem). Pomadka sunie dobrze po wargach rownomiernie pokrywajac je kolorem, ale ja lubie wykonczenie swietliste, blyszczykowe niemalze, a nie semi mat do matu. Kolor jest wyrazny, nie ma zadnych przeswitow. Trzyma sie tez calkiem niezle przez jakis czas, tylko co z tego, skoro po 3 godzinach mam usta wysuszone na wior? Nie czuje sie z tym komfortowo, ze mam takie dwie rodzynki. Kolor jest w miare trwaly, to mu trzeba oddac, pomimo tego, ze mozna go z latwoscia zetrzec z warg. Nie zostawia tez zadnego tintu, czego ja osobiscie nie lubie. Pomadka tez z racji swojego wykonczenia nie wyjezdza poza kontur warg. Ja nie jestem nia zachwycona. To nie jest zla szminka, jesli ktos lubi takie wykonczenie to mysle, ze moze byc zadowolony. Zuzyje ja, ale nie odkupie, bo jej koncept niezbyt mi odpowiada, a poza tym nie przepadam za ta marka.
  • 17 lipca 2022 o 23:36
    Produkt nie jest zgodny z opisem!
    Kupiłam szminkę w kolorze czerwonym. Szminka dobrze się rozprowadza, ma przyjemną konsystencję i dobrze pielęgnuje usta. Producent obiecuje trwałe wykończenie, wierne kolory przez cały dzień - nic podobnego! Czerwona szminka na ustach wygląda jak półprzezroczysty błyszczyk, który znika średnio po 2h. Nie jest półmatowa w żadnym stopniu. Nie zapewnia najmniejszego krycia. Nie trzyma się ust, wystarczy dotknięcia włosem, żeby szminka się pociągnęła za nim, zostawiając nieestetyczne czerwone smugi na twarzy. Próbowałam malować usta w 2 etapy, pudrować usta, używać primera - nic. Może jest to wada tylko czerwonego koloru.
    Zalety:
    • Dobrze pielęgnuje usta
    Wady:
    • Nie sprawdza się jako produkt do makijażu
  • 22 lutego 2022 o 22:17
    Pokochałam
    Moja miłość, idealna na codzień. Pokochałam ja za to, że nie wysusza ust, nie podkreśla suchych skórek. Usta są pięknie wygładzone i miękkie. Co do koloru, dobra pigmentacja. Posiadam odcień 23 Blush Pop, jest to odcień który pięknie podkreśla moje usta. Nie jest krzykliwy i pasuje prawie do każdej stylizacji. Niestety pomadka nie jest trwała, będzie się utrzymywała tak długo do póki się czegoś nie zje. Design jest skromny i elegancji. Minusem może być również dostępność, miałam problem w zakupie dokładnie tego odcienia, a na nim mi zależało bo dostrzegłam ta pomadka u koleżanki u wiedziałam, że odcień będzie dla mnie idealny.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • wygładzenie
    • dobra pigmentacja
    • nie ma uczucia suchych, ściągniętych ust