Podkłady

Laura Mercier Smooth Finish Flawless Fluide Podkład do twarzy

kasinaa
    13 czerwca 2018 o 21:09
    Wszystko co obiecuje producent to prawda!
    Juz od dluzszego czasu odkupuje od innych uzywane podklady bo po pierwsze sa duzo tansze a po drugie nie ma nigdy gwarancji ze podklad Pasujący 80% będzie odpowiedni i dla mnie. Sugeruje się oczywiście opiniami innych ale w praktyce wypada to różnie a to nie ten kolor a to nie ten efekt, wiec lepiej stracić 1/4 ceny i spróbować niż zapłacić za całe opakowanie i się rozczarować. A teraz o tym podkładzie - pierwszy raz spotkałam się z sytuacja kiedy obietnice producenta są spełnione w 100%! Podkład jest bardzo lekki ,wygładzający i mega mega długotrwały! Takiej długowieczności na twarzy jeszcze nigdy nie znalazłam w żadnym długotrwałym podkładzie dolno i gornopolkowym. Robiąc makijaż o godz. 7 rano mam Taka Sama Twarz o godz. 21.00 szok! Nic się nie wyciera , nie znika , nie swieci, nie wchodzi w zmarszczki , nie ciemnieje nic a nic. To jest jakaś magiczna formula nigdzie indziej nie spotykana. Podkład jest matowy ale o wykończeniu naturalnym - wygładzi nam cerę i ja zmiękczy na długie godziny. Gdyby jeszcze był lekko rozświetlającym byłby to absolutny hit mojego życia. Nie oczekiwałam jednak od niego rozswietlenia bo jak byk jest napisane ze matuje wiec nie mogę być rozczarowana. Ma średnie krycie którego nie widać i nie czuć ma twarzy. Najlepiej go wklepać palcami lub gąbeczka bo przy pędzlu zostawia jakby malutkie mazy. Trzeba z nim szybko pracować bo zasycha. Pięknie współpracuje z wszystkimi kosmetykami i utrzymuje je cały dzień. Będzie idealny dla cer normalnych i mieszanych. Nie zapycha i nie ciemnieje. Kolor ceshew jest odpowiednikiem nc20 według mnie oczywiście. To świetny podkład na lato na zimę będziemy potrzebować czegoś bardziej treściwego w konsystencji Polecam wypróbować
    Zalety:
    • Wszystkie obietnice spełnione
    • Długotrwałość
    • Naturalny wygląd / jeśli nie lubimy się świecić
    Wady:
    • Jest bardzo płynny - wole troszeczkę gęściejsze
    • Efekt jest naturalny/ zero tapety ale troszeczkę zbyt matowy dla cer 40+
  • 30 kwietnia 2017 o 22:27
    Rozczarowanie
    Zachwycony podkladem Candleglow Laury Mercier postanowiłam przetestować inne jej podklady i kiedy mój ulubieniec sie skończył, kupiłam właśnie Smooth Finish Flawless Fluide. I potwierdzilo sie, ze lepsze jest wrogiem dobrego - lepiej bylo zainwestować w sprawdzony podkład. Ten jest strasznie widoczny na mojej twarzy niezależnie od tego, jak malej ilości uzyje. Dodatkowo prawie od razu zaczyna się scierac i tworzy rozmazane plamy
  • 16 marca 2017 o 10:14
    Uwielbiam go
    Wraz z porami roku zmieniam tylko odcienie. W końcu znalazłam podkład dla mojej cery mieszanej. Nie uwidocznia porów, matuje, nie podkreśla suchych skórek. Minusem może być słabe krycie ale może dzięki temu cera wygląda naturalnie i mógłby być ciut tańszy.
    Neyve
    17 stycznia 2017 o 18:13
    KWC
    Nie dodaję zbyt dużo recenzji, ale przed kupnem każdego kosmetyku sprawdzam KWC. Dla kilku kosmetyków w swoim życiu zrobiłam wyjątek bo uważałam, że są na tyle dobre że muszę się tym podzielić. Laura Mercier Smooth Finish Flawless Fluide jest z nich chyba najlepszym. Podkład ten zakupiłam po długich poszukiwaniach zamiennika mojego ukochanego (a prawdopodobnie wycofanego) Shu Uemura Face Architect Smooth Finish Foundation. Chciałam znaleźć coś co przynajmniej nie byłoby dużo gorsze i żeby pasowało kolorem (mam z tym zawsze problem) a tymczasem chyba znalazłam swoje KWC. O mojej skórze: mieszana, przetłuszczająca się w strefie T, dosyć sucha na policzkach, okresowo z ŁZS a więc mnóstwem suchych skórek wokół ust, na nosie i czole. Do zakrycia pojedyncze przebarwienia po wypryskach; nie zależy mi na wysokim kryciu bo mam trochę piegów i nie chciałabym ich zakryć poza tym lubię wyglądać naturalnie. Kolor: mam silnie żółtą pigmentację skóry (twarzy mniej twarzy niż szyi i dekoltu) a przy tym jestem blada dlatego potrzebuję jasnych podkładów żółto-oliwkowych. Wśród drogeryjnych niemal nie do znalezienia. Jestem na poziomie NC15 z MACA i dotychczas jedynym dobrym (tzn. nieodznaczającym się ani trochę) kolorem dla mnie to było 974 Light Honey z wyżej wspomnianego Shu Uemury (generalnie znacznie bardziej pasują mi azjatyckie odcienie). Podkład Laury Mercier kupiłam w ciemno, po obejrzeniu swatchy w internecie. Posiadam kolor Ivory, najjaśniejszy z żółtej tonacji. Pomimo, że odcień jest nieco mniej oliwkowy niż Shu, różnica między nimi jest na tyle niewielka, że mogę z całą pewnością stwierdzić że kolor jest dla mnie idealny. Kolor jest przepiękny - żółty bez grama pomarańczy, jaśniutki, nie oksyduje. Jak większość żółtych ale nie pomarańczowych odcieni świetnie kryje zaczerwienienia i powoduje że twarz wygląda na bardzo wypoczętą. Formuła jest genialna. Wykończenie satynowe, nie ściąga, nie matuje do bólu ale też się nie świeci. Nie podkreśla porów (używam Real Techniques Complexion Sponge), nie osiada w zmarszczkach, delikatnie zastyga po nałożeniu na tyle, że jest cudownie trwały ale nie aż tak żeby czuć się jakbyśmy miały tynk na twarzy. Niemalże niewyczuwalny na twarzy, leciutki ale z bardzo stopniowalnym kryciem. Po ponad 8h od nałożenia po delikatnym zblotowaniu nosa i czoła bibułką wygląda tak samo dobrze jak rano (jak tak lekki podkład może być tak trwały?). Wracam do domu z pracy i nie mogę uwierzyć, że moja twarz nadal wygląda tak świeżo i dobrze. Utrwalam go zwykle pudrem lub fixerem, szczególnie ładnie wygląda z Too Faced Primed and Poreless. Podkreśla suche skórki. Nie traktuję tego jako minus bo uważam, że jeżeli je mamy to każdy podkład je podkreśli, nie ma opcji. Co do opakowania - serio, da się go używać tak żeby nie było całe ubrudzone. Mocno wstrząsnąć przed użyciem po czym nie otwierać a uderzyć raz górą opakowania w rękę tak aby podkład usunąć z okolicy dozownika i dopiero wtedy otworzyć. Mój jest czyściutki i tym sposobem nie wylewam go za dużo. Celowo nie wspominam o cenie bo uważam że podkład to ten kosmetyk w który warto zainwestować, szczególnie jeśli znajdziemy coś co nam naprawdę odpowiada. Kupiłam ze zniżką w Douglasie i pewnie przy okazji kolejnej dokupie opakowanie na zapas ale uważam, że jest warty każdej jednej złotówki ceny oryginalnej. Nie planuję szukać niczego innego w najbliższym czasie, znalazłam swój ideał.
    kbor100
    12 sierpnia 2016 o 18:33
    średniak
    Kupiłam produkt pełnowymiarowy po przetestowaniu próbki. Niewątpliwą zaletą tego podkładu, szczególnie w moim przypadku, jest gama kolorystyczna, z jasnymi żółtawymi odcieniami (miałam odcień Creme), co niestety jest rzadko spotykane w podkładach płynnych, również tych z wyższej półki cenowej. Plusy: -nie zapycha (chyba, nie stosowałam go codziennie) -naturalnie wygląda na skórze -nie tworzy efektu maski -nie jest ciężki -skóra wydaje się promienna i odżywiona ale: Korzystny efekt utrzymuje się na mojej skórze tylko przez 2-3 godziny. Potem podkład zaczyna się warzyć i wchodzić w zmarszczki. Ponadto, niesamowicie podkreśla wtedy suche skórki. Od podkładu w tej cenie (ponad 200 zł) oczekuję jednak czegoś więcej, przynajmniej przyzwoitej trwałości. Nakładałam go gąbeczką-jajkiem. Może inny typ cery lepiej na niego zareaguje, na mojej skórze jego trwałość jest nie do przyjęcia.