WIZAŻ logo
Podkłady

Revlon ColorStay, Longwear Makeup for Combination/Oily Skin SPF 15 Podkład do twarzy cera tłusta/mieszna (nowa wersja)

4,4 (29)
15 hitów!

allegro

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
Nasi użytkownicy zostawili 29 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    17 maja 2026 o 19:34
    Mój niezastąpiony podkład
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Podkład Revlon Color Stay do cery mieszanej i tłustej to mój najlepszy z drogeryjnych podkładów, jakie miałam okazję testować. Świetnie matowi skórę, a jednocześnie nie daje efektu ciężkiej maski. Krycie oceniam na średnie do mocnego. Spokojnie zakrywa zaczerwienienia i drobne niedoskonałości, a przy tym wygląda naturalnie na twarzy. Największy plus to trwałość, nawet po wielu godzinach makijaż nadal wygląda dobrze i nie świeci się nadmiernie w strefie T. Podkład dobrze współpracuje z pudrem i nie roluje się podczas nakładania innych kosmetyków. Dodatkowo ma wygodne opakowanie z pompką, co bardzo ułatwia aplikację. Minusem może być to, że przy suchej skórze lub suchych skórkach potrafi je podkreślić, dlatego warto wcześniej dobrze nawilżyć cerę. Mimo tego zdecydowanie wracam do niego regularnie, szczególnie na większe wyjścia lub długie dni.
    • wygląda aplikacja
    • duży wybór kolorów
    Wady:
    • może podkreślać suche skórki
  • 24 kwietnia 2026 o 20:00
    Naprawdę w porządku podkład dla tłustej cery!
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Przyznam szczerze, że do tego zakupu podeszłam z pewnym dystansem – tyle się o nim nasłuchałam, że poprzeczka była zawieszona naprawdę wysoko. Kupiłam go typowo do przetestowania, bo moja tłusta cera rzadko kiedy dogaduje się z podkładami na dłużej niż kilka godzin. Ten podkład naprawdę fajnie zachowuje się na skórze. Mimo swojej trwałości, w ogóle nie ciastkuje się ani nie wchodzi brzydko w pory, co u mnie jest zazwyczaj największym problemem. Co do koloru – zrobiłam coś, czego wiele osób się boi, ale ja to uwielbiam: specjalnie wybrałam ciemniejszy odcień ;) Bardzo lubię efekt lekko przyciemnionej, opalonej twarzy, a ColorStay ma to do siebie, że ładnie się wtapia i nie robi przy tym nienaturalnych plam, o ile dobrze go rozetrzemy przy linii żuchwy. Największy plus? Trzyma mat przez naprawdę długi czas, ale nie robi przy tym efektu wyschniętej maski. Skóra jest wygładzona, niedoskonałości zakryte, a ja nie muszę co pięć minut zerkać w lusterko z pudrem w dłoni.
    Zalety:
    • Wybitna trwałość
    • Brak efektu "ciastkowania"
    • Skutecznie kontroluje wydzielanie sebum i wyświecanie się twarzy w strefie T
    • Mały dodatek ochrony przeciwsłonecznej, który zawsze się przydaje w codziennej pielęgnacji
    Wady:
    • Trzeba z nim pracować dość sprawnie, bo jak już zaschnie, to trudno go doklepać czy poprawić
    • Przy ciemniejszych odcieniach warto uważać, bo podkłady długotrwałe czasem potrafią odrobinę ściemnieć po zastygnięciu
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 17 marca 2026 o 7:51
    Revlon - idelany podkład do cery tłustej!
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego podkładu! Jest w świetnej cenie między 18 a 30 zł To jeden z lepszych podkładów, jakie miałam. Mam cerę tłustą i naprawdę świetnie zdaje test. Nie wyświeca się w ciągu dnia, dobrze matuje i utrzymuje się na twarzy przez wiele godzin. Dodatkowo ma dobre krycie i nie wygląda ciężko. Zdecydowanie godny polecenia!
  • 17 lutego 2026 o 10:13
    Mój ulubieniec od lat!
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Bardzo długo szukałam podkładu, który spełni moje oczekiwania. Mam cerę mieszaną, która dość szybko się wyświeca w ciągu dnia. W dodatku zmagam się z trądzikiem i śladami potrądzikowymi. Zależało mi na podkładzie, który będzie ukrywał moje niedoskonałości, nie będzie robił maski na twarzy oraz będzie w miarę trwały. I taki właśnie jest podkład Revlon ColorStay - łatwo się go nakłada, jest kryjący. Nie sprawia, że skóra jest bardzo matowa, ale wygląda naturalnie. Co do trwałości to jest to dla mnie jeden z najdłużej utrzymujących się podkładów. Nie wysusza mi skóry, nie podkreśla przesuszeń. Jest wydajny - przy codziennym stosowaniu jedna buteleczka starcza na około 1,5 miesiąca. Jedyne co wymagałoby poprawy to opakowanie - bardzo trudno wydobyć końcówkę produktu. Pompka nie jest w stanie "wydusić" z dna końcówki produktu i trzeba sobie pomagać szpatułką. To jednak nie zniechęca mnie przez zakupem kolejnego opakowania. W świecie, gdzie jest tak wiele różnych podkładów warto mieć swojego ulubieńca, po którego można sięgać zawsze bez wachania.
    • krycie
    • szeroka gama kolorystyczna
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 25 grudnia 2025 o 10:19
    10 lat przyjaźni z Revlon Colorstay
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Tego podkładu używam już od 10 lat :) zaczęłam stosować jeszcze starą wersję jako nastolatka :) Nowa wersja jest troszkę bardziej rzadka jednak nie zauważyłam dużej zmiany w działaniu mimo zmiany gęstości Niewielka ilość podkładu wystarczy na pokrycie całej twarzy, idealnie wtapia się w skórę. Zakrywa wszelkie niedoskonałości oraz widoczne pory. Moja skóra bywa bardzo tłusta przez co jestem zawsze bardzo wymagająca jeśli chodzi o oczekiwania względem podkładu :) revlon spełnia wszystkie moje podkładowe zachcianki Mimo testowania wielu innych produktów, do revlona zawsze wracam i wiem że nigdy mnie nie zawiedzie ✨
    Zalety:
    • w drogeriach internetowych naprawdę dobra cena
    • bardzo wydajny
    • reguluje wydzielanie sebum
    • dobre krycie
    • pompka która w żadnym opakowaniu nigdy mi się nie zepsuła
    • idealny odcień
    Wady:
    • w drogeriach typu rossman często jest dużo droższy

szukaj