Podkłady

Revlon ColorStay, Longwear Makeup for Combination/Oily Skin SPF 15 Podkład do twarzy cera tłusta/mieszna (nowa wersja)

Revlon ColorStay Podkład Cera Tłusta i Mieszana 360 Golden Caramel z Pompką
E-Glamour.pl
Revlon podkład ColorStay cera tłusta i mieszana - 360 Golden Caramel REVPPGCTL

• 16 lutego 2025 o 9:57
    Genialny podkład!
    Revlon ColorStay Longwear Makeup for Combination/Oily Skin to prawdziwy hit! Podkład ma świetne krycie, które można budować, a jednocześnie wygląda bardzo naturalnie. Długo się utrzymuje, nawet przez cały dzień, bez świecenia i ścierania się. Konsystencja jest lekka, łatwo się rozprowadza i idealnie dopasowuje do skóry. Dodatkowy plus za to, że nie zapycha porów i kontroluje sebum, dzięki czemu moja cera wygląda świeżo i matowo przez wiele godzin. Idealny podkład dla skóry mieszanej i tłustej – nie zamieniłabym go na żaden inny.
    Zalety:
    • Trwałość, konsystencja
  • 14 stycznia 2025 o 22:00
    Matuje, wygładza, nie zapycha, trzyma się na twarzy jak przyklejony.
    Na pierwszy rzut oka, elegancka szklana buteleczka z wygodnym atomizerem, która wygląda jak coś, co powinno być na półce u makijażowego maniaka. No, ale wiadomo, liczy się wnętrze, a nie tylko opakowanie. Miałam odcień 250 Fresh Beige, który jest idealny na zimę, gdy moja cera bardziej przypomina ser feta niż złocistą plażę. Odcień jasny, ale nie trupio blady, złoty środek dla bladolic. Aplikacja? Konsystencja emulsji, która sunie po skórze jak masło na ciepłym toście. Ale uwaga: jeśli chcesz pełne krycie, to nie jest podkład z kategorii jedna pompka załatwia sprawę. Trzeba troszkę cierpliwości i kilka warstw, by przykryć wszystkie drobne niespodzianki na twarzy. Producent obiecuje matowe wykończenie i kontrolę sebum. No i muszę przyznać, faktycznie matowi, ale nie tak, że czujesz się jak pustynia. To bardziej elegancki mat z odrobiną życia. Pory? Znikać nie znikają, ale podkład ładnie je wygładza, dzięki czemu stają się mniej widoczne. Ten podkład jest jak dobry serial, wciąga i trzyma do końca. Po kilku godzinach w biegu (czytaj stresujący dzień w pracy + szybki spacer w mżawce z parkingu) wciąż wyglądał świetnie. Jest serio odporny na pot, wilgoć i dotyk. Można się poprzytulać do szalika albo podłożyć głowę na dłoni i makijaż zostaje tam, gdzie powinien, na twarzy, a nie na wszystkim dookoła. Minusy? Cóż, etykiety z butelki odpadają po miesiącu, co trochę psuje estetykę, ale umówmy się, opakowanie to nie wszystko. Mimo, że konsystencja jest świetna, to dla pełnego krycia trzeba się trochę napracować, co może irytować, jeśli rano śpieszysz się do pracy. Podsumowując: Revlon ColorStay Longwear Makeup to podkład, który spełnia swoje obietnice: matuje, wygładza, nie zapycha, i co najważniejsze, trzyma się twarzy jak przyklejony. Dla cery tłustej i mieszanej to jak oddech świeżego powietrza. Czy to miłość od pierwszego wejrzenia? Może nie, ale na pewno coś, co zasługuje na miejsce w kosmetyczce, zwłaszcza jeśli szukasz podkładu na codzienne wyzwania.
    Zalety:
    • wygładza, nie zapycha
    • trwały
    • butelka z wygodnym atomizerem
    Wady:
    • lekko matuje, lekko kryjący, potrzeba kilku warstw
    • nietrwałe opakowanie, etykiety odklejają się po miesiącu używania
  • 18 listopada 2024 o 13:52
    Cudowny
    Tego podkładu używam od kilku miesięcy w odcieniu 150 buff. Jestem w szoku, że za taką cenę można dostać tak dobry podkład.W swoim życiu przetestowałam ich wiele, ale czegoś takiego jeszcze nie było. Moja cera: mieszana, trądzikowa, skłonna do zapychania, do podrażnień i przesuszeń, ogółem mówiąc trudna. Z podkładami mam najczęściej następujące problemy: - nie trzymają się (ścierają się) - za mocno/szybko się wyświecają - podkreślają przesuszenia na mojej skórze i wypryski - nietrafione kolory Jest to pierwszy podkład, który spełnia moje prawie wszystkie oczekiwania. Ma piękny kolor (pasuje idealnie do bardzo jasnej karnacji z neutralno-ciepłym podtonem), trzyma się nienaruszony cały dzień, nie wyświeca się i za razem nie podkreśla zbyt mocno suchości. Wiadomo, nie ma co oczekiwać że podkład zadziała jak pielęgnacja, mając przesuszenia mimo wszystko będzie je widać i magicznie nie znikną, ale nie podkreśla ich tak jak wszystkie inne podkłady :) Krycie określiłabym jako średnie w kierunku mocnego, ja wolę dodać korektora na niedoskonałości. Może nie wygląda jak druga skóra, ale to nie tego typu podkład. Może to jest to jedyne małe "ale" jednak nie udało mi się znaleźć jeszcze czegoś takiego ;) Jak już wspomniałam nie ma co oczekiwać cudów, musiałabym doprowadzić moją skórę do lepszego stanu. Ogółem mówiąc, przebija wiele droższych podkładów, jest rewelacyjny i napewno kupię ponownie.
    • Kolor (150 buff)
    • Wygładzenie
    • Nie wyświeca się
    • Nie podkreśla zbyt mocno suchości na mojej twarzy
    Wady:
    • Nie wygląda może jak "druga skóra", ale nie przeszkadza mi to
  • 9 września 2024 o 16:23
    Nowsza wersja jest znacznie gorsza od poprzednika
    Zawsze używałam 150 Buff w wersji do skóry tłustej. Kolor podkładu nie był idealnie taki, jaki potrzebowałam, ale dawał radę. Lubiłam ten podkład głównie przez to, że był jedynym, który rzeczywiście był w stanie się utrzymać na mojej bardzo tłustej cerze przez te 6-8 godzin. Dodatkowo był łatwo dostępny i w sklepach internetowych można było go kupić za jakieś 30 zł. Tak, potrafił zrobić maskę, a jego krycie nie było idealne, jednak przy mojej problematycznej cerze całkiem nieźle się sprawdzał i cały czas do niego wracałam. Niestety nowa wersja jest cieniem poprzednika. Kolor 150 Buff jest mam wrażenie ciemniejszy i o dziwnym tonie. Dodatkowo zupełnie nie trzyma mi się na twarzy, brzydko na niej wygląda, jakby nieświeżo, mimo że używam tego samego pudru i kremu co zawsze. Także ja już do Revlonu nie wrócę, szkoda mi tylko takiego bezpiecznego klasyka.
    Wady:
    • kolor (150 buff) inny niż w starszej wersji
    • nie ma takiej trwałości jak poprzednik
    • wygląda dziwnie na twarzy, jakoś tak nieświeżo
  • 11 lipca 2024 o 5:10
    To całkiem udana wersja
    Pamiętam jeszcze podkład Revlon sprzed przeszło 15 lat. Był to zupełnie inny kosmetyk, wtedy słusznie porównywany do Double Wear od Estee Lauder. Nie posiadał pompki, miał gęstą konsystencję, zwierał alkohol, co było zawsze czuć po odkręceniu buteleczki. Krył świetnie i miał doskonałą trwałość. Nie był dostępny w pierwszej lepszej drogerii. Przez te wszystkie lata Revlon zmieniał formułę i skład. Nie zawsze po tych zmianach było dobrze. Odważyłam się jednak zakupić najnowszą wersję w Rossmannie w promocji za 39 złotych. Nie żałuję zakupu. Podkład ma pompkę, co jest bardzo wygodne. Ma świetną, raczej lekką konsystencję. Łatwo się rozprowadza na skórze. Ma średni poziom krycia. Można je co prawda budować, ale każda kolejna warstwa będzie tworzyć maskę. Podkład ujednolica koloryt cery. Jego trwałość określiłabym jako średnią. Nie powoduje niedoskonałości. Można powiedzieć, że jest to całkiem udana wersja, choć to już nie to, co 15 lat temu. Polecam paniom z cerą mieszaną.