Podkłady

AA Wings of Color, Gentle Nude Foundation Kryjący podkład - serum

Nasi użytkownicy zostawili 147 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 maja 2025 o 0:32
    Naturalne krycie i pielęgnacja w jednym?
    Podkłady typu serum to dla mojej suchej i wrażliwej skóry zazwyczaj ryzykowny temat – łatwo o przesuszenie, ściągnięcie albo efekt „ciastka”. Jednak AA Wings of Color zachęcił mnie formułą z obietnicą nawilżenia, naturalnego krycia i pielęgnacji w jednym. Brzmiało jak spełnienie marzeń... i prawie było. Pierwsze wrażenie? Opakowanie prezentuje się bardzo schludnie. Kolor (402 Light Beige), który dobrałam, idealnie wpasował się w mój jasny, neutralny odcień skóry. Konsystencja jest płynna, przypominająca lekki lotion, więc trzeba się nauczyć szybkiego rozprowadzania – najlepiej palcami lub gąbeczką, bo pędzel może zostawiać smugi. Jak się sprawdził? Na mojej suchej i wrażliwej cerze wygląda naprawdę dobrze – nie podkreśla suchych skórek, nie zbiera się w zmarszczkach, a skóra po jego nałożeniu wygląda świeżo, miękko i zdrowo. Nie daje efektu maski, nie zapycha, nie szczypie ani nie wywołuje podrażnień. Ma średnie krycie, które można stopniować – na co dzień w sam raz. Podkład ma lekko satynowe wykończenie, bez przesadnego błysku, ale z efektem wygładzenia. Nie jest ultra trwały, ale za to wygląda bardzo naturalnie przez większą część dnia. Trzeba go przypudrować w strefie T, bo może się lekko świecić po kilku godzinach, choć to bardziej efekt glow niż tłustości. Jak na produkt drogeryjny, AA Gentle Nude Foundation wypada bardzo dobrze. Jego formuła naprawdę przypomina lekki, pielęgnacyjny podkład z wyższej półki – a przy tym kosztuje znacznie mniej. Działa łagodnie, wygląda naturalnie, a skład nie szkodzi wrażliwej skórze, co w tej cenie nie jest takie oczywiste. Odjęłam jeden punkt głównie za średnią wydajność i umiarkowaną trwałość – nie jest to kosmetyk do 12-godzinnego noszenia bez poprawek. Mimo to, jako codzienny podkład-serum ma bardzo uczciwą cenę względem jakości. Podsumowanie: AA Gentle Nude Foundation to naprawdę przyjemny produkt dla osób, które szukają czegoś lekkiego, ale jednak kryjącego i pielęgnującego. Na suchej i wrażliwej skórze działa świetnie – wygładza, nie obciąża i daje efekt wypoczętej cery. Nie jest to produkt do całonocnych wyjść, ale na co dzień – zdecydowanie tak. Ja napewno wrócę po ten produkt!
    Zalety:
    • Bardzo lekka, komfortowa formuła
    • Naturalny efekt „drugiej skóry”
    • Dobry dla suchej i wrażliwej cery – nie podrażnia
    • Nie zapycha porów, nie tworzy efektu maski
    • Ładnie się wtapia i nie utlenia
    Wady:
    • Niska wydajność – przy codziennym stosowaniu szybko znika
    • Nie utrzymuje się bardzo długo bez przypudrowania
    • Dla skóry tłustej może być zbyt emolientowy
  • 8 maja 2025 o 22:22
    Średnio mi podpasował ale nie jets zły
    Podkład gentle nude to kryjący podkład-serum który ma zapewnić 16h uczucia komfortu oraz satynowy efekt na skórze. W moje posiadanie wpadł podkład o numerze 404 Natural Beige i jest on dosyć ciemny, dla mnie nawet za bardzo, ale to już mój błąd, źle dobrałam odcień . A że za ciemny to mieszam z jaśniejszym. Podkład ma konsystencję bardziej płynną i rozprowadza sie przyjemnie przy pomocy gąbeczki jak i dłoni. Jest lekki a jednocześnie kryje drobne niedoskonałości, skóra wygląda po prostu lepiej. Efekt jaki daje ten podkład to satyna, brakuje mu do ideału bo jest widoczny na twarzy i czasami mi sie ciastkuje po paru godzinach, nie jest jak druga skóra. Opakowanie bardzo wygodne i moje ulubione w podkładach czyli- szklana buteleczka z pompką . Nie wiem czy kupię go ponownie, jeśli tak to w innym odcieniu.
    qiniaaa
    13 kwietnia 2025 o 9:34
    Najlepszy podkład
    Super podkład, fajnie się rozprowadza i nie robi plam. Skóra po nim wygląda świeżo i tak jakby promienna. Kryje, ale nie jest ciężki. Idealny na co dzień, jak chcesz wyglądać ładnie, ale naturalnie. Ja jestem zachwycona, stosuje regularnie????
    Zalety:
    • rozświetlajacy
    • naturalny
    • kryjący
    • dobra cena
    • nawilżanie
  • 18 marca 2025 o 22:44
    opinia
    AA Wings of Color Gentle Nude Foundation to naprawdę fajny podkład, zwłaszcza za tę cenę! Ma masę odcieni, więc na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Ja mam dość bladą cerę, ale udało mi się znaleźć idealny odcień. Co ciekawe, nie używam żadnej bazy, po prostu nawilżający krem i ten podkład, i efekt jest super. Czasem nawet nie nakładam pudru, a i tak wygląda świetnie przez cały dzień. Nie przesusza skóry, nie tworzy żadnych plam ani nie rozwarstwia się, co bardzo lubię. Jest mega lekki, a mimo to dobrze kryje. Często można go złapać na promocji, więc jak za tę cenę, naprawdę warto! Super się go nakłada, a efekt jest naturalny i świeży. Naprawdę polecam, bo to jeden z tych podkładów, które po prostu się lubi używać!
    Zalety:
    • swietnie kryje
    • nie tworzy plam
    • nie rozwarstwia się
    • dobrze sie trzyma
    • przystępna cena
    Wady:
    • brak spf
    Milxsa
    8 marca 2025 o 8:26
    Świetne krycie z lekką formułą
    Podkład jest praktycznie niewyczuwalny na twarzy, a mimo to bardzo dobrze maskuje niedoskonałości, można budować jego krycie nie tworząc przy tym efektu maski. Doskonale się rozprowadza, nie roluje się i nie podkreśla suchych skórek, dzięki czemu skóra wygląda na wygładzoną i nawilżoną. Podkład jest bardzo trwały – utrzymuje się przez cały dzień bez konieczności poprawek. Nie zapycha porów i nie wysusza skóry, co sprawia, że można go stosować na co dzień, zwłaszcza że ma również właściwości pielęgnacyjne. Kolory do wyboru są bardzo ładne, łatwo dopasować odpowiedni odcień do swojej cery musze jeszcze dodać, że nie utleniają się na skórze. Dzięki świetnemu kryciu jest bardzo wydajny – wystarczy niewielka ilość, by uzyskać pożądany efekt. Dodatkowo ma przyjemny zapach. Same plusy, więc jak dla mnie jeden z lepszych drogeryjnych podkładów. Sprawdzi się świetnie u osób, które chcą zakryć niedoskonałości, ale jednocześnie zachować naturalny, lekki wygląd. Na plus zasługuje też sama buteleczka – jest estetyczna i wygodna w użyciu. Jeśli szukasz trwałego, komfortowego i pielęgnującego podkładu na co dzień, to ten produkt będzie strzałem w dziesiątkę :)
    Zalety:
    • Świetnie kryje
    • Ma lekką konsystencje
    • Nie wysusza skóry i nie zapycha porów
    • Trwały
    • Fajnie wygładza
    • Ma przyjemny zapach
    • Właściwości pielęgnacyjne