Toniki i hydrolaty

Mokosh Cosmetics Hydrolat pomarańczowy

• 26 stycznia 2022 o 16:01
    Ślicznie pachnie i nawilża
    Ślicznie i delikatnie pachnie kwiatami i owocami pomarańczy. Bardzo dobrze nawilża skórę. Ciekawy naturalny kosmetyk zdecydowanie warty uwagi. Działa regenerująco na skórę, łagodzi podrażnienia i moja skóra czuje się po nim wypoczęta.
    Zalety:
    • przepiękny zapach
    • nawilża
    • łagodzi podrażnienia
    • regeneruje
    • bardzo dobry skład
    Wady:
  • 27 czerwca 2018 o 20:48
    Czy dla mnie?
    Do hydrolatów długo musiałam się przekonywać, bo uważałam, że są dla mnie zbędne. Im bardziej byłam świadoma swojej pielęgnacji, tym bardziej okazywało się, że hydrolat musi zagościć w mojej łazience. Wybrałam te firmy mokosh. Co prawda cena nieco powala, ale jego właściwości wynagradzają ten mały ból. Hydrolat stosuję jako tonik, chwilę orzeźwienia w upalne dni, jako dodatek do glinek. Zapach jest akurat, nie zbyt intensywny. Ma świetny aplikator, dzięki czemu może on służyć jako mgiełka w ciągu dnia.
  • 28 maja 2015 o 12:30
    Naprawdę świetny !
    Opakowanie: Hydrolat otrzymujemy w szklanej, ciemnej buteleczce z atomizerem. Ciemne szkło zapobiega szkodliwemu wpływowi promieni słonecznych na hydrolat, więc możemy być spokojne o zachowanie jego właściwości. Atomizer się nie zacina i wydobywa dosyć skupioną mgiełkę. Zapach: Zapach mgiełki jest delikatny, jakby miodowy z nutką ziół. Jeśli ktoś oczekuje zapachu pomarańczy to z pewnością go tutaj nie znajdzie, bo hydrolat stworzony jest na bazie kwiatów pomarańczy. Zapach jest przyjemny i niezbyt trwały. Konsystencja: Wodna, przeźroczysta. Działanie: Hydrolatu używam zarówno jako naturalnej alternatywy dla drogeryjnych toników oraz do rozrabiania i spryskiwania maseczek glinkowych. Skład prosty, czyli woda z kwiatów pomarańczy plus trzy naturalne konserwanty. Hydrolat naprawdę dobrze sprawdza się w swojej roli. Dobrze odświeża i koi podrażnioną skórę. Przyjemnie też nawilża. Hydrolat Mokosh jest mocno skondensowany i to się czuje w porównaniu z innym hydrolatem pomarańczowym. Dzięki temu możemy cieszyć się jeszcze lepszymi efektami. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 op