Balsamy do ciała

Avon Care, Shimmering Body Lotion Połyskujący balsam do ciała z witaminą E

dq38d
    15 listopada 2020 o 21:20
    na lato idealny
    Jeśli chodzi o ten balsam, to nie wymagałam od niego super nawilżenia. Staram się używać olejki, gdyż mam skórę suchą a ten balsam byłby po prostu za słaby. Balsam zamknięty w dużej, 400 ml plastykowej butelce z zamknięciem na klik. Z uwagi na płaską zakrętkę, można spokojnie odwrócić balsam do góry dnem, by kosmetyk spłynął. Co do właściwości, balsam delikatnie nawilżał, szybko się wchłaniał i co ważne nie zostawiał tłustego filmu. Balsam ma delikatne drobinki, które wyglądem przypominają mi bardziej puder brokatowy, zmieloną perłę o złotym połysku aniżeli brokat. Efekt jest delikatny, bardzo naturalny. Daje to wygląd, pięknej, nawilżonej skóry. Dla mnie ten balsam to must have na lato. Podkreśla opaleniznę i dekolt, ręce czy nogi wyglądają o wiele lepiej ;) Konsystencja balsamu jest lejąca, produkt spływa po ciele. Zapach jest delikatny, jaśminowy. Mi przypomina drogi płyn do prania o zapachu świeżości . Podsumowując, dla mnie to świetny balsam podkreślający nawet delikatną opaleniznę na lato, dla każdego kto nie wymaga znaczącego nawilżenia.
    U konsultantki
  • 3 maja 2020 o 12:12
    Dla niewymagających.
    Biorąc pod uwagę pojemność - 400 ml - był to najszybciej zużyty przeze mnie balsam. Jego zdenkowanie zajęło mi około 4 tygodnie - pożegnałam go 2 dni temu. Co prawda miałam go w nowej wersji graficznej (załączam zdjęcie z neta), ale jestem pewna, że to ten sam produkt. Dawno już nie widziałam go w katalogu, ale przez internet można go jeszcze znaleźć. Kupiłam go już jakiś czas temu, za około 10 zł. Dość długo czekał na swoją kolej. Jeszcze jak był w katalogowej sprzedaży, a ja nie miałam focha na Avon, bardzo spodobał mi się zapach na kartce: kwiatowy, zalatujący świeżym praniem lub płynem do płukania. Zero jaśminu, za którym nie przepadam, ogólnie mówiąc. Na szczęście zapach okazał się taki sam jak w katalogu. Balsam miał lekką, lejącą konsystencję, jak mleczko. Wchłaniał się zupełnie i całkowicie, nie zostawiał żadnej warstwy na skórze, dzięki temu używałam go także na dzień. Nie lubię uczucia klejenia, a mojej skórze jeszcze nie potrzeba wielkiego nawilżania - więc uważam, że dla bardziej suchoskórnych osób mógłby być niewystarczający. Nie poradził sobie u mnie z przesuszeniem na ręce, spowodowanym nie wiem czym, chyba żelami pod prysznic. Na pewno on nie był winowajcą. Pomogło dopiero mycie ręki szarym mydłem i zastosowanie bardziej tłustego kremu. Nie zauważyłam, aby reszta ciała ucierpiała w jakikolwiek sposób, nie miałam żadnych podrażnień ani wysuszenia. Zapach zostawał na ciele niecałą godzinę, później wietrzał. Butelka charakterystyczna dla firmy, pod światło było widać zużycie produktu. Trzymałam balsam cały czas do góry nogami, więc swobodnie sobie spływał. Po rozcięciu na ściankach nie zostało go zbyt wiele. Jeśli chodzi o rozświetlające drobinki, to zauważyłam je dopiero podczas ostatniego użycia - kilka drobinek brokatu błyszczało się w świetle latarki w telefonie. Czy to jest rozświetlenie? Gdybym na nie liczyła, to czułabym się mocno rozczarowana. Uważam, że balsam, czy raczej mleczko, jest przeciętniakiem o miłym, proszkowym zapachu. Pomimo tego, że przyjemnie mi się go używało, na pewno ponownie po niego nie sięgnę, nie tylko ze względu na skład. Daję mu 3 gwiazdki.
  • 27 lutego 2018 o 23:47
    Balsam z brokatem.
    Gdy kupiłam Połyskujący Balsam do ciała marki Avon od razu spodobała mi się butelka. Duża,kolorowa...otworzyłam ją i poczułam przepiękny świeży zapach. Konsystencja dość rzadka. Niestety...dalej było coraz gorzej. Balsam zawierał coś, czego osobiście nie lubię w kosmetykach - brokat :/(chociaż w składzie go nie ma :D) tak, wiem, że to balsam połyskujący, jednak nie spodziewałam się, ze drobinki będą aż tak widoczne. Bardzo ładnie pachniał przez cały dzień, ale niestety nie nawilzył wysuszonej przez letnie słońce skóry. Wylądował w koszu po miesiącu.
    Zalety:
    • Zapach, butelka
    Wady:
    • Konsystencja, efekt brokatu na ciele, brak nawilżenia
    U konsultantki
  • 19 grudnia 2017 o 9:31
    zwykły
    Dość przyjemnie pachnie i zostawia na skórze delikatną poświatę. Ma rzadka konsystencję przez co nie jest zbyt wydajny. Nawilża chwilowo ale nie podrażnia i nie wywołuje żadnej reakcji alergicznej
    Zalety:
    • efekt rozświetlający
    Wady:
    • zbyt lejąca konsystencja
    Elcziks
    20 sierpnia 2017 o 11:11
    Interesujący balsam
    Jeden z produktów, który dostałam w prezencie i pewnie sam by w moje ręce nie trafił. Lubię balsamy do ciała o ładnych, delikatnych nutach - ten jak najbardziej spełnia ten wymóg. Nie tylko po otworzeniu i świeżo po aplikacji ładnie pachnie, ale zapach utrzymuje się przez bardzo długi czas, co jest dla mnie dużym pozytywem. Bardzo spodobały mi się też te drobinki - letnią porą genialnie rozświetlają skórę, dodają jej blasku i podkreślają opaleniznę. Zarzuty mam co do niego dwa - troszkę średnio z nawilżeniem, nie ma dużych efektów i żadnego wow; druga rzecz to zbyt lejąca zawartość. Balsam mógłby być dosłownie ciut gęstszy.