Lakiery klasyczne

Creative Nail Design (CND) Vinylux, Weekly Polish Trwały lakier do paznokci

CND Vinylux

• 4 listopada 2020 o 17:45
    Alternatywa dla hybryd!
    Po kilkuletnim okresie uzytkowania hybryd i zeli moje paznokcie sie znacznie oslabily. Staly sie kruche, lamliwe a hybrydy nie chcialy sie trzymac podloza paznokicia, odpryskiwaly doslownie platami niczym plastikowe tipsy dla dzieci. Postanowilam znalezc alternatywe dla hybryd, klasyczne lakiery bez wzgledu na marke mialy slady uzytkowania juz nawet nastepnego dnia :( Po tak dlugim.czasie i przyzwyczajeniu do wygody i walorow estetycznych jakie daje hybryda bylo ciezko mi przejsc do klasycznego manicure. Vinylux okazal sie dobrym rozwiazaniem. Natomiast waznym aspektem zapewniejacym trwalosc jest sposob przygotowania samych paznokci. Musza.byc kompletnie suche- najlepiej odluszczone np.zmywaczem. Lakier w zaleznosci od koloru ma zupelnie inna trwalosc, kolory jasne trzymaja sie swietnie nawet do 8 dni, kolory ciemne natomiast sa juz znacznie bardziej podatne na "uszkodzenia" - trwalosc kol. Czerwonych ok 5 dni co i tak uwazam za sukces Ogolnie ujmujac dobre lakiery, jesli sa odpowiednio zalozone oraz utwardzone topem z serii to wygladaja elegancko, trzymaja sie dlugo a zmywanie nie stanowi problemu.
    Zalety:
    • trwalosc
    • wybor kolorystyczny
    • dobry pedzelek
    • latwosc malowania jak i zmywania
    • bardzo szybko schnie
    • blask imitujacy hybrydy
    Wady:
    • dostepnosc
    • zapach produktu, w moim wypadku utrzymuje sie nawet do 2 dni :/
    lumiaa
    10 października 2020 o 12:38
    Dobry ale trochę przereklamowany
    Myślę że mogę spokojnie ocenić te lakiery, gdyż używam ich już kilka lat. Noszę paznokcie naturalne XL. Przede wszystkim uważam, że sprzedaż lakieru jako zamiennika hybrydy to świetny chwyt marketingowy, który nijak się ma do rzeczywistości. Hybryda to światłoczuły mix chemiczny, który rośnie z paznokciem i żaden naprawdę żaden lakier tego nie potrafi. I dobrze. Bo lakier mogę zmyć kiedy mi się znudzi albo się zniszczy. Te lakiery są bardzo trwałe, wytrzymują około 5, 6 dni ale ich obsługa jest dość problematyczna. Przede wszystkim nierówno się nakładają bez możliwości poprawki gdyż wierzchnia warstwa wysycha błyskawicznie. Lepiej nakładać nawet 3 cienkie warstwy niż 1 grubą. Często w lakierze zbierają się dziwne grudki więc dodatkowo trzeba uważać. Często nierówno się nakłada. Przy dobrym sprawnym nałożeniu efekt na paznokciu jest dosyć plastikowy, faktycznie hybrydowy. Schnie dosyć długo. Używałam pełnego zestawu czyli baza i top i normalnych produktów i nie widzę różnicy. Przestałam je kupować z uwagi na nudną i niemodną gamę kolorystyczną i cenę (kiedyś kosztowały około 40 zł) ostatnio widziałam że wprowadzili dużo nowych kolorów więc może wrócę do nich. Kolory sprawdzałam przed zakupem w Google grafika. Ulubieniec na lato odcień Tropix. Świat idzie do przodu więc to co kiedyś oferował nam vinylux nie jest teraz niczym niezwykłym
  • 3 kwietnia 2020 o 11:02
    Ok
    Bardzo dobry lakier do paznokci. Nie odpryskuje ani się nie kruszy. Faktycznie paznokcie są twardsze, jednakże nie jest to produkt WOW. Dodatkowo nie jest on zbytnio tani. Lakier jest wydajny i ma odpowiedni pędzelek.
    Zalety:
    • trwały
    • nie odpryskuje
    • wydajny
  • 16 października 2019 o 22:39
    Przeciętny
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Koleżanka zachwyca się tymi lakierami więc pożyczył mi jeden z nich żebym przetestowala.Zeby była jasność lakier był nowy kupiony dzień wcześniej. Jego cena jest wysoka 27zl za sztukę Wybrałam z jej kolekcji odcień Tinted love jagodowy Wygodny szeroki pędzelek (podobno starsze wersję miały wąskie pędzelki ) którym wygodnie i szybko się maluje.Konsystencja odpowiednia, pigmentacja bardzo dobra ,wystarczy jedna grubsza warstwa aby dokładnie pokryć paznokieć. Ja nakladalam 2 cienkie żeby lakier szybciej wysychal. Nie smuży się podczas nakładania. Nie ma mocnego,śmierdzące zapachu Trwałość -średnia jak tańszych lakierów. Po 3 dniach końcówki się ścierają,po 5 już widać większe ubytki.Na lakier stosowalam top z tej samej serii. Zmywa się bez problemu,nie odbarwia płytki paznokciowej. Znam tańsze lakieru o podobnej trwałości więc nie będę przepłacać
    Zalety:
    • Wybór kolorów
    • Pigmentacja
    • Pędzelek
    Wady:
    • Trwałość i cena
  • 4 października 2018 o 19:45
    Najlepsza alternatywa dla hybrydy
    To najlepsza alternatywa dla hybrydy na świecie, ale... od początku. Miałam ogromny problem ze stosowaniem hybrydy kilku firm– moje ręce po pewnych produktach reagowały tragicznie, jakby płonęły żywcem w okolicy paznokci. Przestałam chodzić na manicure hybrydowy i zaczęłam szukać alternatywy. O Vinyluxie dowiedziałam się z reklamy w Internecie. Postanowiłam kupić go na Allegro na własny użytek, no i... to była masakra! Lakier był jakiś dziwny... rozwarstwiony, smużący... Zawiodłam się okropnie! Jakiś miesiąc później znowu trafiłam na reklamę Vinyluxa. Myślę sobie: o nie, znowu TO... Zobaczyłam jednak kolor różowy (Candied) no i przepadłam. Zaryzykowałam i stwierdziłam, ze kupię ponownie – tym razem nie przez Allegro, a przez ten reklamowany sklep internetowy. To był strzał w 10! Lakier, który przyszedł, był zupełnie inny. Piękny kolor, rewelacyjny pędzelek, świetna konsystencja i krycie... przepadłam! Od tamtej pory kupiłam jeszcze jakieś 20 kolorów (a na tym pewnie się nie skończy). I nie ma lepszego lakieru!!! Lakier winylowy to coś innego niż klasyczny. Jest trwalszy (ja go noszę 10 dni i może minimalnie ściera się na końcówkach, ale to też rzadko). W dodatku Vinylux CND ma keratynę, olejek jojoba i witaminę E w składzie, dzięki czemu moje paznokcie wyglądają dobrze i bez malowania :) NAJLEPSZY <3 Cieszę się, że dałam mu drugą szansę :)
    Zalety:
    • kolory,
    • krycie,
    • najlepszy pędzelek na świecie,
    • trwałość (u mnie 10 dni i zmieniam kolor),
    • skład
    Wady:
    • nie ma!

Zobacz także inne Lakiery klasyczne