Bazy pod makijaż

Ingrid Cosmetics Make Up Base, Mattifying & Anti Redness Baza pod makijaz matująca i redukująca zaczerwienienia

Ingrid Mattifying & Anti Redness Makeup Base Baza Pod Makijaż Matująca I Neutralizująca Zaczerwienienia 30ml

Nasi użytkownicy zostawili 67 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 października 2024 o 23:29
    To jeszcze nie to.
    Konsystencja bazy jest bardzo lekka, dzięki czemu produkt nie obciąża skóry, a aplikacja podkładu staje się łatwiejsza. Dobrze neutralizuje zaczerwienienia, wyrównuje koloryt cery i sprawia, że makijaż wygląda gładko i utrzymuje się dłużej. Przy naczynkach jakie ja mam na twarzy nie dawał rady w okolicach nosa. Daje jednolite wykończenie, ale jest strasznie matowy więc delikatnie może wysuszyć.
    Zalety:
    • Przystępna cena,
    • Aplikator
    • Makijaż się nie rozjeżdża
    • Wygładza pory
    Wady:
    • Przy większych naczynkach nie kryje dobrze
    • Wysusza delikatnie
  • 19 kwietnia 2024 o 18:43
    Baza pod makijaż matująca i redukująca zaczerwienienia Ingrid
    Baza pod makijaż matująca i redukująca zaczerwienienia Ingrid u mnie całkiem się sprawdziła. I zielony kolor sprawia że zaczerwienienia są mniej widoczne. Łatwa aplikacja dzięki pompce szybko się wchłania krycie jest średnie ale tam niewystarczające. Nie uczula nie podrażnia nie wysusza skóry. Dzięki niej makijaż dłużej się utrzymuje i wygląda lepiej. W przystępnej cenie łatwo dostępne drogeriach. Bardzo wydajne starcza na długo kropka Ja z pewnością po niego sięgnę w przyszłości a wam serdecznie polecam.
    Zalety:
    • Łatwa aplikacja wydajny w dobrej cenie
  • 5 stycznia 2023 o 10:28
    Raczej średnio
    Zieloną bazę od Ingrid kupiłam z myślą o wyrównaniu kolorytu skóry przed wykonaniem całego makijażu. Jednak uważam ten kosmetyk za zbędny. Dlaczego? Po pierwsze nawet jeżeli kosmetyk rzeczywiście wyrównuje koloryt, to jest bardzo mocno zielony, twarz wyglada na siną i żeby to przykryć trzeba zużyć naprawdę dużo podkładu, żeby sinizna nie prześwitywała. Przez to twarz wygląda nieapetycznie ze zbyt dużą ilością kosmetyków na sobie. Dodatkowo miałam wrażenie, że podkład mi się na tej bazie warzy, a normalnie nie mam takich problemów z używanym podkładem. Reasumując, zielony kolor zbyt prześwituje, podkład może się warzyć i można mieć wrażenie zbyt dużej ilości kosmetyków na twarzy. Zazwyczaj pomijam tę bazę w swoich makijażach, po prostu o niej zapominam albo po prostu nie chce mi się brudzić tą zielenią gąbeczki i bawić się w zakrywanie tej bazy podkładem, bo efekty nie są dla mnie tego warte.
  • 1 września 2022 o 0:43
    Na delikatne czerwone przebarwienia dla bladziochów z tłustą i mieszaną cerą
    Bazę dopadłam w promocji za 10zł a że moja blada cera zmaga się z różnymi czerwieniami- a to zaskórniki a to naczynka a to jakieś plamki od słońca po lecie postanowiłam wypróbować. Wspaniale mi się sprawdza w strefie T, która lubi się przetłuszczać, tam też najczęściej zmagam się z czerwieniami na skórze- produkt ładnie to niweluje i wycisza przy tym matując. Nakładam cienką warstwę, bo grubsza tworzy nieciekawy efekt- zaczyna się warzyć. Polecam raczej do jasnych cer, gdyż ciemniejszym ten produkt przebarwień nie zakryje a grubsza warstwa sprawy nie załatwi. Cera normalna i sucha może zostać przesuszona (gdy jakiś czas temu jakimś cudem wyskoczył mi nieprzyjaciel na policzku i go zakryłam tą bazą przesuszyło mi skórę). Produkt zamknięty jest w poręcznym szklanym opakowaniu z pompką, która fajnie dozuje kosmetyk, który wystarcza dzięki temu naprawdę na długo. Ma konsystencję mleczka do ciała, która na skórze szybko wysycha do matu. Uwaga na suche skórki, bo przy grubszej warstwie może je podkreślić. Ogólnie to najbardziej polecam cienką warstewkę- wtedy najlepiej wygląda i działa- tutaj zasada im mniej tym lepiej sprawdza się idealnie. Dobrze współgra z nawilżającym podkładem (w tandemie z matującym wysusza no chyba że ma się mega tłustą cerę) najlepiej o ton ciemniejszym niż naturalny odcień skóry wtedy wygląda się zdrowo (ta baza pojaśnia odcień skóry i podkłady o lekkim i średnim kryciu wyglądają na jaśniejsze niż są w rzeczywistości). Jeśli więc masz podkład, który normalnie jest zbyt ciemny możesz wykorzystać na tą bazę- to sprawdzone moje zestawienie. Pewnie zostanie ze mną na dłużej, bo nie potrzebuję jak na razie niczego mocniejszego.
    Seyli
    16 lipca 2022 o 22:49
    Dobra baza, ale wysiada przy naczynkach
    Bazę kupiłam na promocji za 16 zł zachęcona przez ekspedientkę w Hebe. Jak w tytule- baza jest naprawdę bardzo przyzwoita, ale niestety nie daje rady przy cerze naczynkowej. Zacznijmy od butelki, która niestety narobiła mi trochę problemu. O ile opakowanie jest wizualnie ładne, o tyle otwarcie produktu i wyciśnięcie pierwszej pompki to był istny koszmar. Na początki zakrętka zacięła się, złączając z pompką i nie dało się jej ściągnąć. Gdy wreszcie udało się je rozdzielić, pompka nie chciała wycisnąć mi bazy na rękę. Nie wiem, czy to ogólny problem czy po prostu miałam felerne opakowanie, ale już na starcie mocno mnie zniechęciło. Sama baza jest dość gęsta, o intensywnym miętowym kolorze. Rozprowadza się tak średnio, miejscami na twarzy powstają grudki, które później trzeba ściągać. Po aplikacji twarz jest matowa z przepięknym sino-zielonym podtonem. Ale o to przecież chodzi :) Podkład nałożony na bazę faktycznie trzyma się dłużej i, co dla mnie niezwykle ważne, wyświeca się dużo, dużo później niż zwykle lub wcale. Było to dla mnie bardzo pozytywnym zaskoczeniem, bowiem nie spodziewałam się aż tak długotrwałego efektu matującego. Niestety przy zaczerwienieniach nie daje rady. Mam cerę naczynkową z wyraźnymi czerwonymi "motylkami" na policzkach i nie widziałam dużej różnicy po aplikacji bazy. Może minimalną, ale na pewno nie taką jak obiecuje producent. Przypadkowo odkryłam jednak inne, bardzo praktyczne zastosowanie bazy- jeśli mamy za ciemny podkład, wystarczy nanieść jej minimalnie więcej niż zwykle i podkład nagle zaczyna pasowac ;) Podsumowując- działanie matujące super, ale nie niweluje zaczerwienień. Dodaję jednak jedną gwiazdkę za wydajność- używam jej regularnie już kilka miesięcy, a końca nie widać:)
    Zalety:
    • Świetnie matuje
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Nie niweluje zaczerwienień, wbrew obietnicom producenta