Kremy z filtrem do twarzy

Nuxe Sun, Crème Fondante Visage Krem do opalania do twarzy SPF50

Nuxe Sun Krem do opalania twarzy i ciała SPF 50 50 ml
NUXE Sun Melting Cream Krem do Twarzy SPF50 50ml
e-ZikoApteka.pl
Nuxe Sun krem do opalania twarzy SPF50+ 50ml

nakate_
    13 stycznia 2025 o 21:31
    Bardzo średni krem z filtrem
    Kupiłam w aptece, szukając porządnej ochrony nie tylko na lato, ale cały rok. Niestety, krem ten nadaje się jedynie na wyjścia bez makijażu, gdyż jest bardzo tłusty i jakikolwiek makijaż nałożony na ten krem rozpłynie się w mgnieniu oka. Ponadto po dłuższym stosowaniu miałam wrażenie, że mnie zapycha. Niestety, można kupić lepsze kremy z filtrem za mniejszą cenę i większą objętość. Jedyny plus to śliczny zapach, kompozycja kojarzy mi się wakacyjnie i luksusowo. Krem będzie dobry dla osób o suchej skórze albo nie malującym się (to, co ten krem zrobił w połączeniu z moim tuszem do rzęs… krótko mówiąc efekt pandy). Zużyłam do końca, ale nie kupię więcej.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach
    Wady:
    • Za tłusta konsystencja
    nadekk
    20 maja 2024 o 8:57
    Dla mnie nie!
    Krem mnie zapycha, pomimo dwuetapowego oczyszczania i nakładanie pielęgnacji pod spod. Jest strasznie tlusty- nienadaje się pod makijaż bo wszystko z niego zjeżdża. Nie kupie ponownie napewno
  • 20 grudnia 2020 o 16:37
    obowiązkowy na lato, ale ma wady
    Poza miesiącami letnimi stosuję kremy z SPF 15, zazwyczaj pod krem BB z filtrem, ale w lecie często nie stosuję żadnego makijażu i szukam wtedy mocniejszych filtrów. Nuxe Sun SPF 50. sprawdza się znakomicie . Konsystencja jest lekka, dobrze się rozprowadza, daje skórze leciutki blask. Bardzo ładnie pachnie. Ma też mieć działanie pielęgnujące, ale ja zawsze (tak jakoś z przyzwyczajenia) aplikuję go na esencję, serum i krem. W zależności ile czasu spędzam na zewnątrz aplikuję 2-3 razy w ciągu dnia. Nie jest nadzwyczajnie wydajny i jest kosztowny. Obecnie wolę koreański krem SPF (ma trochę gęstszą konsystencję), ale służył mi świetnie. UZUPEŁNIENIE Uzupełniam, żeby odjąć gwiazdki. Wróciłam do Nuxe i musiałam przestać używać do twarzy, bo bardzo podrażnia oczy. Pieką i łzawią. Nie wiem, czy zmienił się skład czy moja wrażliwość, ale jest to nie do wytrzymania. Poza tym nie radzi sobie z wysokimi temperaturami. Spływa z twarzy.
    Zalety:
    • dobry skład
    • ładny zapach
    • dobrze się rozprowadza
    • wysokie SPF
    Wady:
    • podrażnia oczy
    • mało wydajny
    • drogi
  • 6 sierpnia 2020 o 23:30
    Świece się jak żarówka..
    Niestety jestem dość rozczarowana tym produktem.. ze względu na delikatną cere używam wysokich filtrów przez cały rok, przetestowałam już ich trochę i z tym mam zdecydowanie na pieńku.
    Zalety:
    • plus za wysoki filtr SPF 50
    • przepiękny, troche zadziorny zapach
    • formułe anti-age
    Wady:
    • świecenie się!!! ciężko jest je zmatowić nawet podkładem mineralnym
    • tłusta formuła
    • nie jest za bardzo wydajny
    • nie wystarczająco radzi sobie z nawilżeniem jako produkt solo
    Joawia
    9 lipca 2020 o 14:49
    Dajcie spokój ...
    Kupiłam skuszona renomą marki i promocyjną ceną ... niestety pożałowałam już po pierwszych użyciach... ma bardzo intensywny zapach: kadzidłowy, lyang lyang, indyjskie olejki - ciężko powiedzieć co to dokładnie jest, w każdym razie nic świeżego i lekkiego. Kolejny minus- jest bardzo tłusty, średnio nadaje się pod makijaż, skóra się po nim swieci i jest oblepiona. Podsumowując: jeżeli chcesz krem na plaże: ok, da radę. Jeżeli używasz spf codziennie, pod makijaż, przeciwstarzeniowo : to ten zdecydowanie się nie nadaje.
    Zalety:
    • Marka
    Wady:
    • Intensywny zapach
    • Bardzo tłusty
    • Niewygodne opakowanie tubka