Lirene Dermoprogram, Nawilżający ochronny krem do twarzy IR COMPLEX SPF 50

46 HIT!
74 % kupi ponownie
Zobacz oferty
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiWcześniejsza nazwa: Hydrolipidowy ochronny krem do twarzy SPF 50 IR.
Jednoczesna kompleksowa ochrona skóry przed działaniem promieniowania ultrafioletowego (UVB i UVA) i światła podczerwonego (IR).
Światło podczerwone (IR) dociera do najgłębszych warstw skóry, przyczyniając się do jej uszkodzeń, tzw. fotouszkodzeń. IR nasila negatywne działanie promieniowania UVA i UVB, indukując w skórze zmiany o charakterze zapalnym, poprzez wytwarzanie wolnych rodników.
- Zawarty w kremie system fotostabilnych filtrów mineralnych i organicznych zapewnia wielopoziomową skuteczność i zabezpieczenie przed szkodliwym działaniem promieniowania UVA i UVB.
- Skutki działania promieniowania IR wiążą się z trwałym uszkodzeniem komórek oraz powstawaniem zmarszczek w wyniku fotostarzenia. Unikalny składnik IR Complex wzmacnia barierę hydrolipidową, działa łagodząco oraz ochronnie na DNA komórek.
Krem zawiera odmładzającą witaminę E oraz wyciąg ze złotej algi, które aktywują proces intensywnej odnowy i regeneracji komórek skóry uszkodzonych przez promieniowanie. Alantoina regeneruje naskórek i łagodzi podrażnienia powstałe podczas ekspozycji skóry na słońce, dzięki czemu opalona skóra uzyskuje zdrowy wygląd. Krem jest bezpieczny dla skóry wrażliwej i alergicznej.
Deklarowana ochrona UVA/UVB jest osiągana przy ilości filtra 2 mg/1 cm2 skóry (czyli minimum 1-1,25 ml na samą twarz; 1,5-1,8 ml na twarz i szyję; ok. 30 ml na całe ciało; często ponawiać aplikację w ciągu dnia).
Cechy produktu
- Skóra
- wrażliwa, sucha, normalna
- Rodzaj
- kremy z filtrem do twarzy
- Właściwości
Recenzje 136
6 grudnia 2023, o 14:07
Kupiony w: Inna drogeria
Zdecydowanie wart zakupu
Zdecydowanie warty zakupu. Cena w porównaniu do innych dobrych kremów z filtrem jest naprawdę niska, a sam krem dobrze się sprawdza. Przy nakładaniu widać białą warstewkę, ale szybko znika. Mnie krem nie zapchał, nie miałam po nim żadnych problemów, a za to pięknie nawilżył. Sprawdził mi się pod kremem cc. Dodatkowy plus za delikatny, przyjemny zapach
3 /5
5 /5 HIT!
28 października 2023, o 10:38
Kupiony w: Drogeria Hebe
Jeden z lepszych SPF
Stosunek jakość- cena jest rewelacyjna w tym przypadku. Mogłabym nawet powiedzieć, że to jest najlepszy SPF w tej klasie cenowej.
Kremik ma przyjemny delikatny zapach, szybko się wchłania, nie jest tłusty ani nie pozostawia klejącej warstwy. Nadaje się pod makijaż i nie narusza trwałości makijazu. Ma wysoka ochronę przeciwsłoneczna, która jest skuteczna. Nie zapycha, nie pieką mnie po nim oczy ani skóra. Nie mam się do czego przyczepić. A jeszcze można znaleźć go na promocji za jakieś 19 zł, także cena super. Bardzo polecam, na mojej tłustej cerze sprawdza się swietnie!
ZALETY: zapach
konsystencja
szybkość wchłaniania
nie jest tłusty, ani lepki
cena
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Stosunek jakości do ceny: 4
- Opakowanie: 4
Krem z filtrem
Jak za dość niską cenę był to na prawdę fajny filtr.
+ dość lekka konsystencja
+szybko się wchłaniał, nie rolował, nie bielił
+nie był tłusty a za to dawał uczucie nawilżenia, nie musiałam stosować pod niego kremu, lekkie serum w zupełności wystarczy
+delikatny zapach, coś w typie kosmetyków aptecznych
+ niska cena, często można go spotkać na promocjach
- czasem szczypał mnie w oczy, nie mocno ale zdarzało się ze oczy szczypały i lekko łzawiły
- niska cena ale i pojemność tylko 40 ml - w filtrach pojemności powinny być wyższe niż standardowe 50 ml a nie wręcz zaniżane
Generalnie jestem z niego zadowolona, sięgnę po niego gdy będę potrzebować lekkiego, nawilżającego filtra w niskiej cenie.
10 października 2023, o 23:36
Kupiony w: Drogeria Super-Pharm
Cześć!
Ze względu na to,że mam skórę wrażliwą, ze skłonnością do przesuszeń, przebarwień i podrażnień używam bardzo dużej ilości SPF50.
Stosuję również w pielęgnacji retinoidy i kwasy, więc bez SPF ani rusz.
Krem Lirene kupiłam ze względu na IR COMPLEX. Jest to dodatkowa ochrona, więc chciałam zobaczyć jak mi się sprawdzi.
Więc jaki jest?
-ładnie pachnie
-bardzo nawilża skórę
-zawiera kompleks IR i wysoką ochronę przed UVA, UVB
-poręczne opakowanie
-cena jest adekwatna do jakości
-spełnia obietnice producenta
Krem jest bardzo dobrej jakości. Żałuje tylko, że nie ma go w większej pojemności.
1 /5 HIT!
10 września 2023, o 13:18
HIT
Myślę, że nigdy nie znajdę lepszego kremu spf niż ten. Posiadam cerę wrażliwa z przebarwieniami, ten krem nadaje się idealnie pod makijaż, nie jest tłusty, nie zapycha, nie pachnie intensywnie.Stosuje go codziennie, w każdej porze roku razem z serum z witaminą c i wyraźnie działa rozjaśniająco na przebarwienia i przez swój skład poprawia jakoś cery, nie pojawiają się żadne wypryski czy zaskórniki.Uwielbiam
ZALETY: -działanie
-cena
-opakowanie
-dobry pod makijaż
-poprawia stan cery
WADY: -dostępność oprócz lata
6 września 2023, o 19:17
- Zapach: 4
Ulubiony
Wcześniej używałam spf z Pharamaceris jednak był on dość ciężki i tłusty, z kolei Revox zapychający. Zdecydowałam się wypróbować Lirene ze względu na opinie oraz nawilżenie w pakiecie. Mimo, że słyszałam, że krem się roluje u mnie spisał sie świetnie. Jest lekki, zapach ma lekko chemiczny, ale to nie jest problem. Dodaje efektu glow na twarzy co osobiście lubię w kremach. Twarz wydaje sie promienna. Wygodne opakowanie i dozowanie. Nie maluję się, dlatego nie wiem jak krem zachowuje się pod makijażem. Z wakacji wróciłam z opalonym ciałem i bladą twarzą oraz szyją :)
ZALETY: Opakowanie
Wydajność
- Zapach: 3
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 3
Zapycha
Mam cerę ze skłonnością do trądziku i ten filtr spowodował u mnie wysyp krost. Poza tym tłusto się błyszczał (nie po to kupuję krem do twarzy, żeby wyglądać, jakbym użyła na niej zwykłego do ciała) i mimo zapewnienia producenta, że nadaje się pod makijaż, bardzo się rolował. Nie czułam, żeby nawilżał bardziej, niż inne kremy z filtrem do twarzy.
Zużyłam go do szyi i dekoltu i doceniam wysoką ochronę przed różnymi rodzajami promieniowania, więc nie żałuję, że go kupiłam, ale nie zrobię tego ponownie.
ZALETY: wysoka i szeroka ochrona
WADY: zapycha
tłuste wykończenie
25 lipca 2023, o 07:24
super!
zawsze obowiązkowo muszę go mieć jadąc na wakacje! super krem ochronny do twarzy. Może nie należy do najtańszych ale jest bardzo dobry ma super konsystencję i fajnie chroni przed oparzeniami słonecznymi. Zapach ma dość przyjemny. Do tego ma bardzo ładne opakowanie!
ZALETY: -ładne opakowanie
-fajna konsystencja
-dobra ochrona
WADY: -trochę drogi
16 lipca 2023, o 13:32
- Opakowanie: 5
Świetny na codzień i pod makijaż w bardzo atrakcyjnej cenie!
To był do niedawna jeden z moich ulubieńców. Jest łatwo dostępny. Ja swój zawsze kupowałam w Rossmannie na promocji. Cena jak na SPF 50 jest mega atrakcyjna, bo na promocji niecałe 20 zł!
MOJA CERA
Jestem posiadaczką cery wrażliwej, skłonnej do podrażnień, czasami lubi się miejscowo przesuszać i czasami wyskoczą mi jakieś niespodzianki.
OPAKOWANIE
Krem zapakowany jest w małą i wąską tubkę, zmieści się do każdej damskiej torebki. Wygodne i praktyczne. Tworzywo, z którego jest opakowanie jest dość miękkie, a zatem łatwo do końca wycisnąć i wykorzystać produkt.
KONSYSTENCJA I ZAPACH
Konsystencja produktu jest typowo kremowa, nie jest gęsta ani zbita - raczej w kierunku rzadkiej. Zapach jest jak dla mnie neutralny.
DZIAŁANIE
Jeżeli o mnie chodzi to produkt stosowałam codziennie pod makijaż. Krem dobrze się rozprowadza na twarzy, dość szybko się wchłania. Najważniejsze, że nie bieli. Ważne również jest to, że świetnie współgra z podkładem - w moim przypadku Bourjois Healthy Mix BB. Nie roluje się, nie wazy podkładu, podkład dobrze się trzyma - tak jak zwykle, trzeba jednak dać mu czas na wchłonięcie się zanim nałożymy podkład.
Jeżeli chodzi o inne kwestie, to produkt również ma działanie pielęgnacyjne, bo mojej skory nie wysuszył. Jest także bezpieczny i delikatny - nie podrażnia i nie zapycha.
Z całego serca polecam każdemu. Serio nie trzeba wydawać mega dużych pieniędzy na SPF - te tanie też świetnie sobie radzą!
15 lipca 2023, o 17:52
- Zapach: 4