Wody perfumowane damskie

Giorgio Armani Emporio Armani, Diamonds Violet EDP

Giorgio Armani Emporio Diamonds Violet Woda Perfumowana 30ml

• 31 grudnia 2020 o 12:42
    Seksowny i charakterny. I...dosyć trudny ;)
    Wywąchane dosyć dawno na koleżance, testowane nadgarstkowo, aż wreszcie dzięki pewnej dobrej duszy trafiły na moją toaletkę. Marzyłam o nich, pożądałam ich i chciałam dosłownie się w nich wykąpać, takie to są perfumy. Oda do fiołka, kremowego i pudrowego, z waniliowym sznytem i owocowym musem - oto proszę państwa Diamonds Violet! Otwarcie jest zniewalające - miks owoców, które trudno rozróżnić, tak zostały wymieszane, z cudowną konwaliowo-różaną nutą w tle - i nuta ta trwa dosłownie przez chwilę, by już zaraz, za chwileczkę, jej miejsce zajął Fiołek - tak, fiołek przez duże F! Potężny, rozbuchany i w pełnym rozkwicie, choć przecież tak inny od fiołków, które znamy z natury... Odrobinkę tylko syntetyczny, na granicy dobrego smaku i kiczowatej słodyczy - balansuje i wodzi nas za nos, by wreszcie odurzyć waniliową praliną i zanurzyć nas w tej puszystej, kremowej słodyczy pudru. Niesamowite perfumy, tak nieoczywiste, z pazurem i charakterem. Niesamowicie kobiece, baaardzo seksowne i tajemnicze. Projektują nieźle, zostawiając delikatny ogon, a trwałość zasługuje na pochwałę - 8 h jak nic, a na materiałach - do prania. Doskonałe na chłodniejsze dni, również te wiosenne - poniżej 20 stopni wychodzi z nich ich piękno i urok, w wyższych temperaturach są męczące i mogą zemdlić - dosłownie! Chłód to ich świat, wtedy pokazują, na co je stać, ocieplają, są wielowymiarowe i pełne głębi. Uwielbiam w nich również to, że...nie są popularne ;). Nosząc Diamonds Violet dostawałam masę komplementów i zapytań, co to za perfumy - to plus, bo im mniej kobiet nimi pachnie, tym lepiej. Zapytacie, czemu uważam, że to trudny zapach? Ano dlatego, że nie każdy udźwignie taką masę pudrowej słodyczy, kwiecia i owoców. I ten zapach potrzebuje równie silnej nosicielki, jak on sam, słabe kobietki nie uniosą tych fiołków, polegną z kretesem, po prostu. Ja czuję się w tym zapachu doskonale i noszę go z nieskrywaną przyjemnością. Czy polecam? I jeśli tak, to komu? Na pewno silnym, pewnym siebie kobietom, które nie boją się niczego. Tym, które lubią dominować, mają własne zdanie i są...kobiece, po prostu ;). Tym, które chodzą z dumnie podniesioną głową, wypiętą piersią i które są świadome swoich atutów. Sukienka, szpilki, fryzura, uśmiech numer pięć i Emporio Armani DV - i nic więcej nie potrzeba.
    • Flakon
    magsch
    18 grudnia 2015 o 14:18
    Cudowne :)
    Ohh Diamonds... mialam juz kilkakrotnie edp edt oraz wersje intense , zawsze lubilam , pouzywalam przez chwile i perfumy lecialy na targowisko .... Az pewnego dnia zobaczylam piekny liliowy flakon Diamonds Violet i zapach kompletnie mnie urzekl. Perfumy sa bardzo delikatne, kobiece takie inymnie seksowne...Jestem zwolenniczka raczej ciezkich slodkosci, lubie zapachy ktore dominuja nad nosicielka a tu taka odmiana. Diamonds Violet otula lekka mielka konwaliowej slodyczy, jest po prostu przecudowny. Wyczuc mozna lekka slodycz pralin orez jezyn.To wladnie kwintesencja kobiecosci. Zapach mnie zachwycil na tyle ze uzywam codziennie i mam zamiar kupic kolejny flakon. Mam wrazenie ze te perfumy to moja druga skora...ahh jak cudwonie je czuc na sobie ;) Diamonds Violet jako wariacja na temat wersji edp jest calkiem zblizona do pierwowzoru, nie ma tu takiej lepkiej malinowej slodyczy, Violet jest bardziej wytrawny, dojrzaly a przy tym bardzo seksowny. Zebralam juz mnostwo komplementow noszac ten zapach a wiec mysle ze idealnie bedzie sie nadawal na prezent ;) Flakon jak zwykle piekny, bardzo ladnie dopracowany , zreszta jak wszytkie wersje;) Trwalosc bardzo dobra, ok 8 godzin przy czym perfumy snuja za soba delikatna mgielke, sa wyczuwalne przez otoczenie;) Używam tego produktu od: ok tygodnia Ilość zużytych opakowań: zestaw 50ml + 20 ml

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie