Odżywki do włosów

notino.pl
John Frieda Frizz Ease Curl Around 250ml

• 10 listopada 2022 o 8:31
    Nie warta uwagi
    Posiadam włosy wysokoporowate z tendencją do falowania i kręcenia. Dodatkowo są rozjaśniane, wiec potrzebują więcej uwagi… Produkt posiada gęstą konsystencje i przyjemny zapach. Stosowałam go w myciu OMO i mam bardzo mieszane uczucia. Produkt ten nie zrobił dla moich włosów nic specjalnego. Niby włosy były nawilżone, ale często mimo to się puszyły i były szorstkie w dotyku. Niestety przez cały okres stosowania produktu niczym ta odżywka mnie nie zachwyciła. Szkoda pieniędzy, ja na szczęście kupiłam na promocji. Co więcej, trafiłam na opakowanie gdzie bardzo ciężko było otworzyć wieczko. Pod prysznicem jak produkt jest mokry to już zupełnie można się zdenerwować…
  • 1 kwietnia 2020 o 19:08
    Nie, dziękuję.
    ja: Mam dużo cienkich, kręconych włosów w typie wurly (zmieszanie fali i loka czyli typ 2c/3a). Średniporowate w kierunku niskoporowatych, długości do ramion. W okresie zimowym lubią się plątać nad karkiem i mają tendencje do wypadania. Często bywają matowe i szorstkie. Opakowanie: Plastikowa, odwrócona tuba, zamykana na zatrzask. Łatwo wydobyć produkt do samego końca, jednak nie widać zużycia.Łatwo się otwiera, nawet mokrymi rękami. Dobrze się sprawdza w domu jak i w podróży, przy transporcie nic się nie otwiera, ani nie wylewa Wrażenia: Piękny zapach, który utrzymuje się długo na włosach. Kremowa konsystencja, dobrze się nakłada i rozprowadza. Używałam regularnie tego produktu razem z szamponem z tej serii. Wtedy nie bardzo miałam pojęcie o pielęgnacji wymagających włosów kręconych i w tym zestawie się sprawdzało. Skręt był raz lepszy, raz gorszy. Czasem dodatkowo matowiała włosy, ale zawsze były sypkie. Moim zdaniem nie jest to produkt do codziennego użytku. Mając obecnie większą świadomość w pielęgnacji muszę przyznać, że odżywka wypada słabo i na tej półce cenowej można znaleźć dużo lepszych kosmetyków. Na pewno lepszych w składzie i działaniu na delikatne włosy kręcone. Plusem jest wydajność, bo wystarcza na naprawdę długo. Cena jest zawyżona, bo płacimy za markę, która ma być luksusowa i profesjonalna. Dostępność w porządku, w sieciach drogerii. Zdarza się czasem w promocji i wtedy uważam, że cena jest adekwatna jak za ten produkt.