Cienie do powiek

Tarte Cosmetics Tartelette Amazonian Clay, Matte Eyeshadow Palette Paleta matowych cieni do oczu

• 6 lutego 2024 o 21:07
    Miłość na zawsze
    Paletę kupiłam ze względu na świetne recenzje w internecie i … nie zawiodłam się :) Cena jest adekwatna do produktu! Paleta warte każdej wydanej złotówki! Makijaż sam się tworzy z tą paleta. Kolory w niej są neutralne- piękne beże i brązy. Znajdziemy w niej cienie matowe i błyszczące. Wobec tego makijaż można wykonać na codzień i wieczorowy. Cienie pięknie nie blendują i rozprowadzają po powiece. Pigmentacja na najwyższym poziomie! Naprawdę polecam!
    Zalety:
    • Jakość
  • 23 kwietnia 2021 o 11:12
    Miał być HIT, ale....
    Zakupiłam tę paletę licząc na wielki hit. Długo szukałam idealnego produktu do dziennego makijażu. Zastanawiałam się pomiędzy tą paletą,a Too Faced Born This Way The Natural Nudes. Sugerując się dotąd przeczytanymi opiniami postanowiłam uszczuplić mój budżet o prawie 300 zł i stać się posiadaczką tego produktu marki Tarte. Liczyłam na wielkie WOW i paletę idealną, ale niestety nie wyszło. Zacznijmy od zalet - produkt otrzymujemy zapakowany w kartoniku o kolorystyce tożsamej z frontem palety oraz z kartką z propozycją wykorzystania poszczególnych cieni w makijażu. Samo opakowanie jest solidne i wyglądem przypomina naprawdę luksusowe produkty. Zapach cieni również jest bardzo przyjemny, aż chce się zacząć ich używać. No i właśnie.... po dotknięciu pędzelkiem pierwszych cieni przychodzi lekkie rozczarowanie. Cienie pod naporem pędzelka zaczynają się lekko kruszyć, a po nałożeniu na powiekę lekko osypywać. Pigmentacja najjaśniejszych cieni jest na plus (poza cieniem o nazwie "caregiver", który na powiece w ogóle nie daje koloru), choć mogłoby być lepiej. Pędzle w drugiej i trzeciej kolumnie to już niestety porażka. Po nałożeniu na powiekę praktycznie ich nie widać. Najciemniejsze cienie to rzeczywiście sztos- są świetnie napigmentowane. Czytając moja recenzję na tle tylu pozytywnych opinii, pewnie przychodzi Państwu na myśl - "może kupiła podróbkę i stąd ta opinia", ale niestety muszę Państwa rozczarować, kupiłam tę paletę w sklepie, co do którego mam 100 % pewność, że jest to oryginalna paleta Tarte. No cóż, może mam pecha i trafił mi się egzemplarz z jakiejś felernej partii. Przyznam szczerze, że jestem trochę rozczarowana.....
    • pełnowymiarowe lusterko
    Wady:
    • wysoka cena
    • średnie napigmentowanie niektórych cieni
    • osypywanie się
  • 18 października 2018 o 20:39
    Tartelette Amazonian Clay Martę Eyeshadow Paletts
    Z cieniami bardzo dobrze się współpracuje, są mocno napigmentowane i dobrze się blendują, odcienie kolorów szczególnie przypadły mi do gustu, paletki można używać zarówno do codziennego makijażu, ale również do tego wyjściowego, okazjonalnego. Bardzo polecam!
    Zalety:
    • Pigmentacja, trwałość, kolorystyka, opakowanie
    Wady:
    • Nic
  • 15 lipca 2018 o 20:57
    Prawdziwa miłość!
    Paletke dostalam w prezencie-przywieziona ze stanów i pokochalam ja. Po kolei: Opakowanie-piekne,solidne,ekstra duze lustro Cienie-mocno napigmentowane, nie jestem jakas guru makijazu ale praca z nia to czysta przyjemnosc, nie robi plam, piekbie sie blenduje, gama kolorow pozwala zrobic zarowno makijaze dzienne i jak i wieczorowe-wszystkie kolory sa matowe. Zdecydowanie bede polowala na inne produkty tej firmy.
    Zalety:
    • Piekne i trwale opakowanie z lustrem
    • Super pigmentacja
    • Latwosc aplikacji i blendowania
    Wady:
    • W polsce cena jest zawrotna-jesli macie mozliwosc by ktos wam przywiozl np z USA to polecam
  • 9 września 2017 o 14:18
    Zakochana, miłość forever
    Kupiłam, bo ujrzałam zdjęcia na jednym z blogów urodowych i po prostu musiała być moja, zakochałam się od pierwszego wejrzenia, ona wprost krzyczała do mnie. Udało mi się ją dostać za 230 zł, co i tak jest dość wysoką ceną jak za paletę 12 cieni. Opakowanie jest absolutnie cudowne. Solidne, doskonale wykonane z dbałością o detale, duże lusterko bardzo wysokiej jakości w którym spokojnie można zrobić cały makijaż. Paleta się nie pyli. Cienie naprawdę świetnie ze sobą współpracują, doskonale się łączą. Pigmentacja jest na mega wysokim poziomie. Co istotne - nie trzeba mieć doktoratu z wizażu, żeby móc wyczarować nią piękny, profesjonalnie wyglądający makijaż. Jako totalny cieniowy freak uważam, że tę paletę mieć musiałam. Bo serio jestem świrem cieniowym i miałam fazę na to, by mieć maty. (mam też paletę z Affect Naturally Matt, niemniej w Tartelette jest zupełnie inna kolorystyka! Super!). Paleta jest świetna i do stworzenia samodzielnego looku - dziennego, wieczorowego, makeup no makeup, jak i stanowi doskonałą bazę pod makijaż z błyskiem, pigmentem czy czym tam jeszcze sobie zamarzymy. Jak ktoś nie ma inwencji dotyczącej makijażu z pomocą przychodzi ułożenie cieni - każdy rządek stanowi integralną całość jaką możemy wykonać makijaż w pasującej kolorystyce. Polecam.