Lakiery klasyczne

Alessandro Striplac Lakier do paznokci UV

*mysia*
    8 kwietnia 2016 o 0:40
    najlepszy
    Mam kolory: 04 HEAVENS NUDE, 08 NUDE ELEGANCE, 42 NEON PINK, 27 SECRET RED. PLUSY: - trwałość - paznokcie z pięknym połyskiem utrzymują się do 10 dni z użyciem wszelkich prac domowych - równomiernie się nakładają, bez smug (ale minimum 2 warstwy trzeba dać) - duży wybór kolorów - wydajne - nowe wersje mają skrócony pędzelek, przez co aplikacja jest bardziej precyzyjna Minusy: - bardziej płynne niż np. SENSATIONAIL, szczególnie z ciemnymi kolorami trzeba się spieszyć, żeby nie zaatakowały nam skórek - niezgodność koloru na opakowaniu z efektem w rzeczywistości - NEON PINK nie ma nic z wspólnego z neonowym różem, przypomina raczej wesołą malinę ;) - jasne kolory są raczej transparentne niż kryjące - HEAVENS NUDE jest...praktycznie bezbarwny z minimalną niebieską poświatą (nie wiem komu to może pasować), ale już NUDE ELEGANCE jest zupełnie kryjący Hybryda STRIPLAC jest w 100% bezpieczna dla paznokci pod warunkiem, że PRAWIDŁOWO ją ściągamy(!). Najlepiej jeżeli odpada sama - STRIPLAC działa na zasadzie "naklejki". Jeżeli natomiast kolor nam się znudził, albo widzimy, że powoli na końcówkach paznokci zaczyna się odrywać - bierzemy specjalny do tego celu olejek PEEL OFF i po 10 min odklejamy nasz lakier. Każdy inny/NIEPRAWIDŁOWY sposób pozbycia się hybryd z paznokcia skutkować może niechcianymi konsekwencjami jak np. zdarcie/naruszenie wierzchniej warstwy paznokcia. STRIPLAC robię w domu. Dzięki niemu moje paznokcie są w końcu długie, mocne i zdrowe.
    van1da
    10 sierpnia 2015 o 16:14
    Niezniszczalny (?)
    + tworzy ładną, gładką powłokę, paznokcie nie tracą blasku i koloru nawet po długim trzymaniu + wytrzymuje nawet ponad 2 tygodnie (chociaż nie polecam testować ich tak długo) + nie odpryskuje, nie zdziera się + przy nakładaniu nie trzeba matowić płytki +/- usuwanie lakieru może być kłopotliwe. Działa namaczanie w oliwce i ciepłej wodzie, wszelkie olejki na płytkę i natłuszczacze - owszem, przy zdejmowaniu może wyraźnie naruszyć płytkę paznokcia, niszczy wierzchnie warstwy i wzmaga rozdwajanie! Nie polecam kolorów pastelowych, bo nie kryją do końca i trzeba się mocniej przyłożyć, żeby dały ładny efekt. Używam tego produktu od: 2 m-ce Ilość zużytych opakowań: korzystam tylko w gabinetach kosmetycznych
  • 29 lipca 2015 o 17:40
    Przełomoa formuła hybrydowa
    Lakier jest lakierem hybrydowym, stosuje sie go tak jak wszelkie lakiery hybrydowe - na odtłuszczoną płytkę nakładamy twin coat, nastepnie dwie warstwy lakieru oraz twin coat jako wierzchnią warstwę. Każdą z warstw utwardzamy w lampie LED lub UV. Lakier, jak każdy lakier hybrydowy nie odpryskuje, nie ściera się, pieknie błyszczy i jest b. trwały. Podstawową różnicą jest jego usuwanie. Lakierów Alessandro nie musimy namaczać w acetonie, wystraczy, że podważymy płytkę i odkleimy delikatie lakier (formuła peel-off). W mojej ocenie lakiery alessandro świetnie nadają się do domowego manicuru. Mozna nimi łatwo wykonac manicure w domu, lakier wytrzymuje do 10 dni (sama nosiłam go ok. tygodnia i co weekend odkleiłam + nakładałam nowy kolor) i bardzo łatwo się go zdejmuje. Sama utwardzałam lakier w zwykłej lampie UV (nie w firmowej lampie LED marki alessandro, uwazam, że ta lampa jest zbednym wydatkiem). Podsumowanie: + trwałość, do 10 dni - sama potwierdzam, że mozemy go spokojnie nosic cały tydzien. sporadycznie zdarzało się, że np po uderzeniu paznokciem w biurko lakier odpadał sam już wcześniej, jednak robiony w domowych warunkach ułatwia nam wykonanie ew. uzupełnień + połysk i jakosc - lakier sie nie kruszy, nie łamie, nie ściera... + mozliwosc łatwego wykonania w domu + za łatwe usuwanie lakieru, nie trzeba namaczac go w acetonie, a nastepnie zdrapywac i piłować lakier (brrr!) - za maly wybor kolorow, poniewaz w Polsce lakier dostepny jest tylko w salonach sephora, gdzie do dyspozycji mamy kilkanascie podstawowych kolorow, - przy dluzszym stosowaniu niszczy płytke (jak zreszta kazda hybryda) Używam tego produktu od: 8 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 4 opakowania

Zobacz także inne Lakiery klasyczne