Szampony do włosów

Blue Szampon `Czarna rzepa` do włosów cienkich i osłabionych

• 17 stycznia 2025 o 7:31
    słaba jakość za niską cenę
    Kupiłam go bo bardzo zachwala się jakość czarnej rzepy i powiem szczerze, że akurat ten szampon to bardzo słaby kosmetyk. Opakowanie duże 300 ml cena niska za 5 zł. Konsystencja leista i bardzo specyficzny zapach. Słabo się pieni i bardzo słabo oczyszcza skórę głowy . Po kilku użyciach nie zauważyłam niczego na plus wręcz trochę wysusza włosy. Niestety nie jest to produkt, który mogłabym polecić.
    Zalety:
    • duże opakowanie, tani
    Wady:
    • leista konsystencja, specyficzny zapach, nie oczyszcza skóry głowy
  • 17 czerwca 2023 o 21:33
    Włosy po nim mniej wypadają.
    Szampon do wszystkich rodzajów włosów z ekstraktem z czarnej rzepy o pojemności 300 ml. Szampon ma żelową konsystencję, jest bezbarwny w plastikowej, przezroczystej butekce zamykanej na klik. Szampon pachnie zapachem rzepy, jest bardzo wydajny, ekomiczny, wystarczy użyć małą ilość to umycia długich włosów, bardzo dobrze się pieni, posiada neutralne pH przyjazne dla skóry. Szampon jest wyprodukowany przez polską firmę dla firmy Delko. Szampon nie podrażnia, nie uczula przy codziennym myciu włosów bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy po nim są miłe w dotyku i wzmocnione ekstraktem z czarnej rzepy. Dostępny w sklepie Lewiatan i innych małych sklepach i drogeriach. Mam coraz mniejsze problemy z łupieżem i szampon dobrze zmywa wszelkie olejki po olejowaniu. Moje włosy zaczęły mi mniej wypadać i rosną nowe. Koszt szamponu to ok.4 zł.
    Posspe
    2 lipca 2019 o 0:23
    Absolutny hit!
    Szampon kupiłam pod koniec miesiąca bo był tani i miał dobry skład. Był to okres, w którym włosy wypadały mi garściami. PIERWSZE WRAŻENIE Kiedy pierwszy raz umyłam nim głowę, byłam w szoku. Włosy były miękkie, uniesione u nasady i puszyste. W dodatku przy czesaniu wypadało ich mniej. Zapach jak na szampon rzepakowy nie odrażał, z czego się cieszę. W dodatku przy dłuższym stosowaniu skóra głowy zachowuje dłużej świeżość.
    Zalety:
    • Włosy są miękkie
    • uniesione u nasady
    • Przedłuża życie włosów
    • ładnie się układają
    • Zapach nie odstrasza
    • Brak barwników, alkoholu
    • PRZYŚPIESZA POROST WŁOSÓW O JAKIEŚ DODATKOWE 2CM!
    Wady:
    • Wodnista konsystencja, trzeba nalać dużo szamponu aby uzyskać pianę
    • Ciężko zmywa oleje
  • 25 grudnia 2017 o 18:53
    przyzwoity
    Uwielbiam ziołowe szampony, a za tymi z rzepą wręcz przepadam. Uwielbiam jej działanie i jej zapach i tu pierwsze rozczarowanie, szampon nie pachnie rzepą. Czuć w nim tylko jakieś mydliny. Jak na szampon ziołowy jest dość gęsty, przezroczysty, dobrze się pieni i oczyszcza. Plącze włosy jak każdy taki szampon. Nie zauważyłam żeby poprawiał kondycję włosów, a inne szampony z rzepą to potrafią. No i cena. Za 250 czy 300zl, nie pamiętam, ale to nie duża buteleczka zapłaciłam ponad 4zł. Więcej się nie skuszę.
  • 19 listopada 2015 o 9:32
    Po tylu latach....
    Po tylu latach stosowania ziołowych szamponów sama się sobie dziwię, że pierwszy raz sięgnęłam po szampon ziołowy z ekstraktem z czarnej rzepy. Zwykle były to szampony ze skrzypem polnym, a ten składnik ubóstwiam, natomiast to jakie było moje zaskoczenie kiedy zobaczyłam jak właśnie czarna rzepa potrafi działać na moje włosy jest dla mnie włosowym przełomem. :D Ostatnio walczę z łupieżem, stosowałam wiele szamponów specjalistycznych i słynnej marki drogeryjnej H&S natomiast w ogóle nie widziałam poprawy. Potem mnie oświeciło, że przecież ekstrakt z Czarnej Rzepy potrafi ratować skórę głowy w takiej sytuacji i dlatego na próbę zakupiłam mniejsze opakowanie tego szamponu w drogerii blue. Poprawne zahamowanie łupieżu to jedno ale inne zalety tego szamponu wprawiły mnie po prostu w zdumienie ! Zalety: - włosy przestały się przetłuszczać ! - na trzeci dzień wyglądają na prawdę dobrze - to jest niesamowite - problemy z łupieżem zaczęły ustępować z każdym kolejnym myciem - bardzo dobrze czyścił skórę głowy i włosy - radzi sobie ze zmywaniem olejków - nie plącze tak bardzo włosów jak inne szampony ziołowe - włosy zaczęły mi rosnąć szybciej ! sama byłam w szoku - zahamowanie w znacznym stopniu wypadania włosów - pojawiło się bardzo dużo baby hair - prosty skład bez żadnych udziwnień - cena jest rewelacyjna - za mniejsze opakowanie zapłaciłam ok 2 zł Wady: - przez rzadką konsystencję jest niestety mało wydajny - trochę słabo się pieni za pierwszym razem za drugim już jest bardzo dobrze To jest moje odkrycie. Już nawet nie chodzi o ten konkretny szampon ale o sam ekstrakt z czarnej rzepy. Jestem zachwycona i na pewno będę testować inne szampony z tym ekstraktem. Zakupiłam dwa inne szampony z Czarną Rzepą i jak tylko je skończę podzielę się wrażeniami bo efekty po tym co znalazłam są jeszcze lepsze. Używam tego produktu od: 2 miesiące (1 opakowanie starcza na miesiąc) Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania po 300ml