Szampony do włosów

Vis Plantis Szampon do włosów cienkich i pozbawionych objętości `Czarnuszka, bawełna, len`

elfa pharm Vis Plantis Herbal Vital Care szampon do włosów cienkich i pozbawionych objętości 400ml

Nasi użytkownicy zostawili 36 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Kica.
    5 stycznia 2025 o 19:04
    Super się pieni
    W końcu szampon który dobrze się pieni na moich włosach, a dzięki temu jest wydajny (zużywam go znacznie mniej niż innych szamponów). Dobrze oczyszcza, nie płacze włosów. Włosy nie są oklapnięte po myciu, ale też ich jakoś super nie unosi
  • 25 lutego 2024 o 22:42
    Tani i skuteczny szampon do porządnego oczyszczania skóry głowy
    Ok, kupiłam go całkowitym przypadkiem w Hebe aby spróbować w końcu czegoś innego i jestem naprawdę z niego bardzo mocno zadowolona :). Bardzo lubię testować nowe (jak dla mnie) produkty więc jak zobaczyłam ten szampon to nie mogłam przejść koło niego z obojętnością. Niezbyt wiele się po nim spodziewałam jeśli mam być totalnie szczera, ale muszę przyznać, że wypadł on naprawdę bardzo zacnie. Szampon bardzo przyjemnie się rozkłada na skórze głowy i bardzo dobrze się on pieni przez co jestem w stanie dotrzeć nim wszędzie oraz sam w sobie idealnie także oczyszcza długość włosów a sam zapach jest jak dla mnie totalnie OBŁĘDNY! ^^ Włosy po nim są mega oczyszczone oraz świeże co uważam za ogromny plus, szczególnie jeśli (tak jak ja) potrzebuje porządnego umycia skóry głowy. Jestem trzy razy na tak XD
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza skórę głowy
    • Przyjemnie się pieni
    • Wydajny
    • Ma on mega przyjemny oraz kojący zapach
  • 27 listopada 2023 o 18:52
    Świetny szampon
    Jeden z moich ulubionych szamponów. Dobrze się pieni, nie ma drażniącego zapachu, unosi włosy u nasady, nie powoduje świądu skóry głowy. Włosy po jego użyciu nie są szorstkie, matowe i pozbawione blasku. Nie przepadam za typowo "naturalnymi" kosmetykami, bo zioła średnio działają na moje średnioporowate włosy, ale akurat ten szampon działa świetnie. Zawsze do niego wracam, bo wiem, że nie wyrządzi mi krzywdy.
    Zalety:
    • dobrze się pieni,
    • nie ma drażniącego zapachu,
    • unosi włosy u nasady,
    • nie powoduje świądu skóry głowy
    • dobra cena
    Wady:
  • 7 maja 2023 o 15:29
    Bardzo dobry jak każdy szampon tej marki jaki testowałam
    Nie będę się dużo rozpisywać na temat tego szamponu bo u mnie sprawdził się super. Zaprzyjaźniłam się z tą marka ponieważ pasuje mi w tych produktach naprawdę wszystko: cena, pojemność, zapach, skład i działanie. Mamy tu wyciąg z czarnuszki który hamuje wypadanie włosów, łagodzi podrażnienia skóry głowy Olej z bawełny-nawilża, regeneruje, ułatwia rozczesywanie Ekstrakt z lnu powoduje że włosy są bardziej sprężyste, elastyczne nawilżone Nie zawiera silikonów, wegański i cruelty free Bardzo dobrze się pieni przez co nie potrzeba go dużo na jedno mycie co przekłada się na wydajność. Pachnie ziołowo a mi zapachy Vis Plantis bardzo przypadły do gustu. Tych co nie przepadają za czarnuszka uspokajam że szybko wietrzeje z włosów * Opakowanie to wysoka smukła butelka z zielonego plastiku z etykietą na której przedstawiono zioła zawarte w szamponie. Kosmetyk dozuje się za pomocą wduszanej na klik nakrętki. * Efekty Włosy stają się odświeżone, lekkie i faktycznie zyskują nieco na objętości. Ja myje je codziennie i nie zaobserwowałam u siebie podrażnienia skóry głowy czy przesuszenia a mam do tego skłonność. Dla mnie idealny szampon do codziennego stosowania .
    Zalety:
    • łatwo dostępny
    • niska cena , ja kupuje zawsze na promocji za ok.8zł
    • skład
    • wygodna butelka
    • działanie
  • 28 kwietnia 2023 o 12:08
    Kolejny ulubieniec z Vis Plantis
    W sklepie nie było mojej ulubionej wersji z kozieradką, więc postanowiłam wziąć szampon z czarnuszką, która też fajnie wpływa na moje włosy. Problemem jest przetłuszczanie się, kłaczki myję właściwie codziennie, więc codziennie też używam łagodnego szamponu i ten, podobnie jak kozieradka, sprawdza się super. Myję włosy dwukrotnie, najpierw szybko rozpieniam szampon na włosach, nie myję ich super ekstra za pierwszym razem po to, aby zmyć największy brud. Drugie mycie jest bardziej dokładne, docieram z delikatnym szamponowym masażem wszędzie, potem szampon zostawiam na minutę lub dwie i spłukuję. Po umyciu jeszcze odżywka, a potem wcierka i suszenie. Świeżo po myciu włosy mają fajną objętość, ale po nocy są mniej puszyste. Jednak mnie najbardziej zależy na myciu i wydłużeniu świeżości w ciągu dnia. I to się udaje z tym szamponem, więc jestem zadowolona. Podoba mi się gęsta konsystencja tego szamponu, wystarczy niewielka ilość, aby go rozpienić, nawet w dłoniach, nie używam żadnych kubeczków itp. Szampon też nie wywołuje u mnie żadnych reakcji alergicznych i innych takich, jest delikatny dla skóry. Butelka szamponu wygląda bardzo estetycznie, pod prysznicem prezentuje się bardzo ładnie, etykieta się nie odkleja, zostaje na swoim miejscu. Na plus jeszcze dozownik na klik. Pewnie kupię jeszcze nie raz, ponieważ jest powszechnie dostępny, nawet w wielkopowierzchniowych sklepach i mniejszych drogeriach. Cena też jest moim zdaniem ok, ponieważ szampon jest wydajny.