Szampony do włosów

Klorane Shampooing aux Fibres de Lin Szampon na bazie włókien lnu dodający objętość

• 28 czerwca 2022 o 21:52
    Lenowy koszmar
    Chyba produkty z lenem mi nie służą bo one nie pomagają na cienkie ulizane włosy a wprost to potęgują Szukałam szamponu który zwiększył by objętość moich włosów.Z natury są cienkie ,przetłuszczające się z tendencją do nadmiernego wypadania Postanowiłam kupić dermokosmetyk i max mnie zawiódł Szampon powoduje że włosy się sklejają więc po umyciu jest dużo kołtunów ...jest tak obciążający włosy że połowę z nich wyrywa także po umyciu mam całe plecy włosów .. Już po wysuszeniu efekt jest zero -zero większej objętości ,kontynuowałbym korzystanie z niego jakby się sprawdzał jako zwykły szampon bez efektu objętość , natomiast on jako zwykły szampon szkodzi cienkim włosa Nie zapłaciłam za niego mało ok 80 zł i niestety musi wylądować w koszu ,męczyłam się z nim do połowy butelki ale przez niego stracę wszystkie włosy Jedyny plus to to że jest bardzo wydajny tylko że mi niestety się nie przyda Ładny kolor szamponu -lawendowy
    Zalety:
    Wady:
    • Zero efektu objętość
    • Skleja włosy tworząc kołtuny
    • Wyrywa włosy przy umyciu
    • Nie nadaje się do cienkich włosów
    • Drogi
  • 16 grudnia 2021 o 17:36
    Naprawdę dobry szampon!
    Delikatny zapach szamponu miły w stosowaniu. Dobrze oczyszcza włosy i skórę głowy. Warto stosować na zmianę z innymi szamponami, codziennie stosowanie może przesuszyć włosy. Jeśli mamy przetłuszczające się to poradzi sobie dobrze z oczyszczeniem i lekko je uniesie u nasady. Staną się puszyste, sypkie, miękkie w dotyku i wydawało się będzie, że jest ich więcej. Z powodzeniem zyskają świeżość na dwa - trzy dni do następnego mycia. Konsystencja szamponu jest lejąca się ale nie zbyt rzadka, dobrze się pieni i oczyszcza skalp z sebum i kosmetyków do pielęgnacji włosów, z łatwością się spłukuje. Wydajność jest dobra, wystarczy niewielka ilość aby umyć włosy. Najkorzystniej jest kupić duże opakowanie 400 ml, dostępne są również o pojemności 200 ml i 25 ml. Butelka wykonana z wysokiej jakości plastiku przez którą widać zużycie produktu. Zamknięcie na klik ułatwia szybkie otwieranie i zamykanie. Szampon do najtańszych nie należy, a wydajność i efekty są warte tych pieniędzy.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza
    • Wydaje się że włosów jest więcej, unoszą się od nasady
    • Wydajny
    • Lekka butelka
    • Przezroczyste opakowanie pozwala na kontrolowanie ilości produktu
    • Przyjemny zapach
    • Kilka pojemność do wyboru
    • PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia
    • Dostępność apteki i drogerie internetowe
    Wady:
    • Codziennie stosowanie może przesuszyć włosy, wystarczy użyć raz w tygodniu
  • 23 lutego 2021 o 16:35
    Najlepszy!
    Szampon rzeczywiście zwiększający objętość. Włosy po jego użyciu są uniesione, sypkie i długo świerze. Wyglądają na bardzo zadbane. Jest bardzo wydajny. Nie niszczy włosów.
    Zalety:
    • Nie niszczy włosów i nie przesusza.
    • Efekt objętości.
    • Wydajny.
    Wady:
    • Dość wysoka cena.
  • 11 listopada 2020 o 18:05
    Zbyt delikatny do przetłuszczających sie wlosow.
    Byłam zadowolona z niego do połowy butelki. Swietnie mył, pięknie zwiększał objętość moich cienkich wlosow. Skora głowy jednak przyzwyczaiła sie do niego z czasem. Nie unosi juz wlosow, mam wrażenie ze jest teraz zbyt delikatny. Włosy wyglądają jakby były niedomyte, sa oklapniete. Całkowicie przestał sobie radzić z moja głowa. Nie wiem czego jest to kwestia. Na początku sprawdzał sie super, aktualnie niestety mowie mu juz nie.
    Zalety:
    • Wydajnosc
    Wady:
    • Zbyt delikatnie myje skore głowy
    • Włosy nie sa uniesione ani lekkie
    Kaisja
    9 listopada 2020 o 20:18
    Dla Miłośników sterczącego gąszczu
    Wszyscy, którzy ten kosmetyk lubią, pewnie pokiwają nad tymi słowami z mniejszym, lub większym politowaniem, ale Wszyscy, którzy, podobnie jak ja... niekoniecznie - zrozumieją o co mi chodzi. Mam słabiutkie i cienkie włosy, za to obdarzone sporą zaletą - tworzą ładne fale, podkręcone na końcach, i są podatne na układanie, tymczasem ten szampon pozbawia te moje włosiny owych atutów. Po umyciu nie chcą się rozczesywać, są splątane, i jakby... powiązane ze sobą, a po wysuszeniu - w zasadzie zachowują się zgodnie z wykaligrafowaną na butelce obietnicą Producenta - wydają się bujniejsze, natomiast są tak podniesione u nasady i sztywne, że sterczą u mnie niczym peruka, a przysięgam - nie wiem, jakie synapsy musiałyby u mnie trachnąć, żebym chciała kiedykolwiek zafundować sobie przytroczenie atrap z gatunku tipsów lub doczepów. Efekt jest jak dla mnie nieprzyjemny; znika cała miękkość, blask i podatność na układanie moich włosów, a do tego są nieprzyjemne w dotyku - szorstkie. Wszystko to zapewne za sprawą mikrowłókienek skądinąd czarownego lnu. Nie spodobał mi się też brak pompki w dużej (400 ml) butli (choć tu plus za przyjazność ekonomiczną i ekologiczną), która - w mojej ocenie - zawsze ułatwia oszczędne, odpowiednie i wygodne dozowanie szamponów i mleczek do ciała, oraz sama aplikacja szamponu. Nie jest wydajny, nie tworzy w trakcie mycia piany, porywająco nie pachnie i plącze włosy. Ach, te niesforne lniane mikrowłókienka! To wszystko ich wina, ale obiektywnie rzecz ujmując, przypuszczam, że przy grubych, prostych włosach, szampon może się sprawdzać i być łagodniejszy w zastosowaniu, a w efekcie podnosić tak ciężkie pasma u nasady, i dawać niezły efekt. Niestety nie u mnie, i winę zwalam nie na cudny, polski len, a na mierną jakość swoich włosów. Kosmetyk jest po prostu nie dla mnie.
    Zalety:
    • niewiele,
    • naturalne komponenty,
    • prawdopodobnie może się sprawdzać przy grubych, prostych włosach,
    • duża butla - ekonomiczna i ekologiczna, za to niestety bez pompki, co utrudnia stosowanie
    Wady:
    • specyfik nie dla cienkich i ładnie falujących włosów - splącze je i usztywni, wywołując nienaturalny efekt "szopy",
    • cena - to dermokosmetyk uznanej marki, więc dość drogi, co trochę jedynie niweluje większa butla (za to bez pompki)