Szampony do włosów

Kosmetyki DLA Szampon do włosów wypadających dla kobiet `Koniczynkowa włosomyjka`

azileiz
    29 listopada 2024 o 9:53
    Moja naturalna troska o Zdrowe i Lśniące Włosy!
    Kiedy trafiłam na szampon Koniczynkowa włosomyjka od Kosmetyki DLA, wiedziałam, że muszę go wypróbować. Moje włosy, zmęczone codziennym stresem i częstym wypadaniem, potrzebowały czegoś wyjątkowego. I oto znalazłam! Już podczas pierwszego użycia zauważyłam, jak delikatny, a jednocześnie skuteczny jest ten szampon. Konsystencja jest lekka, a zapach – naturalny, świeży, z nutą roślinnych aromatów – sprawia, że mycie włosów staje się prawdziwym rytuałem. Po spłukaniu włosy nie są obciążone ani przesuszone, a skóra głowy czuje się oczyszczona i ukojona. To, co naprawdę mnie urzekło, to skład. Koniczyna, będąca sercem tej formuły, działa jak naturalny eliksir.. wzmacnia cebulki włosów, odżywia je i stopniowo zmniejsza wypadanie. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że moje włosy stają się bardziej sprężyste, gęstsze i lśniące. Przyjemność z mycia, a przy tym realne efekty – czego chcieć więcej? Ta włosomyjka nie tylko myje włosy. To szampon, który troszczy się o nie na każdym etapie pielęgnacji. Jeśli szukacie produktu, który łączy naturę z działaniem, to jest to dokładnie to, czego Wasze włosy potrzebują!
    Zalety:
    • wzmacnia
    • nawilża
    • regeneruję
    • lekki zapach
    • skuteczne działanie
  • 23 grudnia 2023 o 21:01
    Moda na kosmetyki Eko trwa w najlepsze, sama poniekąd uległam temu trendowi i bardziej świadomie dobieram produkty do pielęgnacji. Marka DLA interesowała mnie już od dawna, dlatego ucieszyłam się kiedy moja koleżanka-włosomaniaczka podarowała mi w prezencie koniczynową włosomyjkę, którą miałam na swojej wishliście.Byłam zachwycona i pospiesznie przeszłam do testów tego jak mi się na początku wydawało cuda. Szampon polubiłam za delikatną formułę, świetny skład i dobre oczyszczenie, ma jednak jedną wadę, przez którą z pewnością nie kupię go ponownie już nigdy. OPAKOWANIE Opakowanie jest bardzo proste – dominują tutaj brąz, biel oraz fiolet, z grafiką przedstawiającą różową koniczynkę. Logo marki i nazwa produktu górują nad całością, na dolnej części możemy znaleźć skrótowe informacje o produkcie. Butelka jest wykonana z grubszego, trwałego plastiku w kolorze cemnobrązowym, wyposażona w zamknięcie na klik– klapka po przyciśnięciu działa bez zarzutu, nie trzeba się z nią męczyć. Butelka jest mała i zgrabna dzięki czemu można ją zabrać ze sobą nawet na wyjazd. SZAMPON Na początku warto zwrócić uwagę na świetny naturalny skład pełen ekstraktów roślinnych, ciężko znaleźć drugi szampon o tak naturalnej formule opartej na ziołowych wywarach. Marka DLA jest małą rodzinną firmą, która przykłada ogromną wagę do jakości swoich porduktów i to naprawdę widać. Skład jest prosty i krótki, bez zbędnych ulepszaczy. Sam szampon ma żelową konsystencję i beżową barwę, jednak widoczne są w nim białe grudki (ciężko mi określić co to takiego, bo produkt kupiony był nowy i nieotwierany wcześniej, więc albo to felerny egzemplarz albo to jego typowa cecha). Mimo, że nie posiada chemicznych dodatków bardzo dobrze się pieni jak na produkt naturalny. Dokładnie, ale delikatnie oczyszcza włosy i skórę głowy. Nie podrażnia, nie wysusza i nie przyspiesza ani nie spowalnia przetłuszczania włosów. Z uwagi na łagodną formułę nadaje się do codziennego stosowania. Niestety produkt ma ogromną wadę a jest nią zapach, który naprawdę ciężko znieść. Aromat jest nieprzyjemny w moi odczuciu i przypomina mi zapleśniane zioła, naprawdę ciężko było mi zużyć ten kosmetyk z uwagi na zapach, stąd zapewne jego wydajność, bo używałam go raz na jakiś czas z uwagi na krótką datę PAO. Produkt ma świetny skład, dobre działanie i jak na produkt Eko dobrą cenę, ale ze względu na ten zapach nie wrócę do niego. PLUSY: + świetny skład + dobrze się pieni + dokładnie, ale delikatnie oczyszcza + całkiem wydajny + praktyczne opakowanie + dobra cena MINUSY Okropny zapach Białe grudki w szamponie niewiadomgo pochodzenia (produkt z dobrą datą ważności, kupiony nowy)
  • 14 marca 2023 o 20:28
    Dobry szampon
    Używałam szamponu jako delikatnego szamponu codziennego. Poza szamponem używam też peelingów do mocniejszego oczyszczenia skóry głowy, na co dzień wolę łagodne szampony. Szampon dobrze się pieni i wystarczająco dobrze oczyszcza skórę głowy, nie podrażnia i nie uczula. Ma typowo ziołowy zapach, dla mnie nieprzyjemny, jednak zapach nie jest wyczuwalny po jego zmyciu. W trakcie używania szamponu zauważyłam mniejsze wypadanie włosów, ale stosowałam też w tym czasie wcierki, więc nie wiem czy to zasługa szamponu. Lubię testować różne kosmetyki, więc na razie używam już innego szamponu, ale być może do niego wrócę.
  • 17 kwietnia 2022 o 12:31
    Idealny na włosy . Tylko ten zapach
    Szampon jest mega ,dobrze się pieni ,nie uczula ,nie podrażnia , dobrze się nim myje . Dobrze włosy oczyszcza. Włosy są miękkie ,dobrze się rozczesuja , włosy mniej wypadają . Tylko ten zapach . Zapach jest straszny . No ale ... Daje radę jeśli chodzi o inne aspekty , zapach jakoś daje radę przetrwać .
    Zalety:
    • Wydajny
    • Nie uczula
    • Nie podrażnia
    Wady:
  • 17 kwietnia 2022 o 12:25
    Świetny szampon łagodny
    Koniczynkowa włosomyjka od marki Kosmetyki DLA to jeden z moich ulubionych szamponów łagodnych. Produkt ten ma fenomenalny ziołowy skład, oparty na naturalnych składnikach. Szampon bardzo dobrze domywa skórę głowy. Idealnie sprawdza się przy moich skłonnościach do łupieżu. Włosy są zauważalnie odbite od nasady. Minusem może być dosyć intensywnie, lecz szybko wietrzejący ziołowy zapach. Produkt zamknięty w poręcznej buteleczce. Produkt niestety zawiera zaledwie 200 ml szamponu, a zatem przy codziennym stosowaniu nie jest on wydajny.
    Zalety:
    • pielęgnuje skórę głowy
    • mimo swojej łagodności bardzo dobrze domywa skórę głowy
    Wady:
    • pojemność