Szampony do włosów

Radical Trychologiczny szampon przyspieszający wzrost włosów

Farmona Radical Trychologiczny Szampon 200ml
Farmona Farmona Radical Trychologiczny Szampon przyspieszający wzrost włosów 200 ml RADICAL 975664
Radical Szampon trychologiczny, przyspieszający wzrost włosów 200 ml 200 ml
Radical Trychologiczny

Nasi użytkownicy zostawili 110 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 kwietnia 2025 o 12:09
    Świeża przyjemność
    Pierwszą tubę tego szamponu wygrałam w konkursie, obecnie zakończyłam drugie opakowanie i nie wykluczam, że jeszcze kiedyś go kupię. Szampon zamknięty jest w bardzo wygodnej plastikowej tubie, która jest na tyle elastyczna, że z łatwością wyciska się z niej szampon nawet pod koniec produktu. Szampon ma żelową konsystencję na tyle jednak dobrze ściekającą, że rozcinając po raz pierwszy tubę zdziwiłam się, że kosmetyk jest zużyty rzeczywiście do samego końca i nie mam czego już tam wybierać. Przezroczysty o świetnym świeżym zapachu, który bardzo uprzyjemnia mycie i przez chwilę zostaje na włosach. Szampon dobrze oczyszcza skórę głowy, nadaje lekką objętość włosom i przedłuża ich świeżość. Nie polecam używać bez odżywki, bo plącze trochę włosy i utrudnia rozczesywanie. Bardzo dobrze się pieni i jest wydajny. Po zużyciu dwóch opakowań jedyne czego mogę się doczepić to brak efektów przyspieszających wzrost włosów. Szampon jednak z całą pewnością dobrze dba o kondycję skóry głowy co jest ważne, by włosy mogły zdrowo rosnąć- może więc o tym efekcie mówi producent i to ma na myśli obiecując przyspieszony wzrost włosów. Ogólnie jest to dobry i wart wypróbowania szampon o ile nie oczekuje się cudownych efektów.
  • 12 marca 2025 o 11:17
    Dobry drogeryjny szampon
    Szampon ma ładny zapach i dobrze się pieni, dzięki czemu wystarczy niewielka ilość na jedno mycie. Jest łatwo dostępny i tani w stosunku do swojej pojemności. Opakowanie jest w porządku, ale często mam problem z zakrętką – trzeba dobrze wycelować, aby zamknąć butelkę. Jeśli chodzi o działanie, to rzeczywiście pomaga ograniczyć wypadanie włosów, ale efekt nie jest spektakularny. Podobnie jest z przyspieszeniem ich wzrostu – działa, ale nie daje rewelacyjnych rezultatów. Mimo to, za taką cenę warto wypróbować.
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Dobrze się pieni – wydajny
    • Łatwo dostępny
    • Przystępna cena w stosunku do pojemności
    Wady:
    • Problem z zakrętką – trudno zamknąć
    • Ograniczony efekt w powstrzymywaniu wypadania i przyspieszaniu wzrostu
  • 18 lutego 2025 o 12:42
    Całkiem całkiem
    Szampon raczej z tańszych - nie spodziewałam się efektów wow nawet w połowie tego słowa , ale postanowiłam wypróbować. Szampon charakteryzuje się wygodnym opakowaniem poręcznym w kształcie tuby o bardzo przyjemnym świeżym zapachu. Szampon dobrze się pieni i oczyszcza skórę głowy. Trzeba stosować z odżywka, ponieważ ja po samym szamponie włosy mam takie ciężkie do rozczesania . Po regularnym stosowaniu widać poprawę jeśli chodzi o zmniejszenie wypadania włosów. Pojawiają się nowe włoski przy skórze głowy (zużyłam 2,5 opakowania żeby zobaczyć efekt). Produkt wart wypróbowania.
    shewild
    31 lipca 2024 o 16:31
    Delikatnie przyspiesza porost, ale to jeszcze nie włosowe Ferrari ;)
    Moje włosy mają (niestety) dużą tendencję do wypadania, co jest też pokłosiem ogólnie problemów z wrażliwą, swędzącą skórą głowy. Praktycznie każdy problem czy to zdrowotny czy to w wyniku np. stresu odbija się niekorzystnie na moich włosach, więc szampony i inne kosmetyki wzmacniające i powstrzymujące wypadanie są u mnie częstym gościem. Ten szampon akurat dostałam w prezencie jako wygraną w konkursie, więc cieszyłam się na możliwość przetestowania. Szampon jest dobry, liczyłam na trochę więcej, ale jako wspomaganie w walce o wzmocnienie włosów jest to dobry start lub kontynuacja kuracji. Produkt mieści się w całkiem wygodnej tubie. Chociaż zdecydowanie wolę butelki, a już najlepiej butelki z pompką, to jednak nie mam wielkich zastrzeżeń co do opakowania. Tuba jest na tyle elastyczna, że łatwo ją nacisnąć (co ma znaczenie zwłaszcza pod koniec), ale i na tyle sztywna, że trzyma kształt, co pozwala na dobre trzymanie i przechowywanie w łazience. Konsystencja szamponu jest też w punkt. To przezroczysty żel, ale na szczęście nie za bardzo wodnisty, łatwo kontrolować dozowanie i raczej mi się nie zdarzyło, żeby się wylewał z opakowania czy wyciekał w zbyt dużej ilości. Szampon świetnie się pieni już przy niewielkiej ilości, bardzo dobrze dociera do skóry głowy, doczyszcza ją i odświeża. Łatwo go spłukać, a włosy nie są szorstkie, chociaż ja i tak zawsze używam odzywki, bo włosy mam cienkie z tendencją do plątania i chcę ograniczyć wyrywanie podczas ich szczotkowania. Zapach jest ok, taki mało charakterystyczny - świeży, delikatnie ziołowy. Znika bardzo szybko, nie zostaje na włosach, po chwili praktycznie można o nim zapomnieć. Nie można odmówić tego, że szampon dobrze oczyszcza. Robi to naprawdę solidnie, skóra głowy jest świeża i czysta. To pierwszy krok w dbaniu o zdrową skórę głowy, a dla mnie tym bardziej ważny z racji wrażliwej skóry. Ma ona również skłonność do szybszego przetłuszczania, a po tym szamponie widzę, że jest spokojna, włosy dłużej zachowują świeżość i nic mnie nie swędzi. Szampon w połączeniu z dobrą, nawilżającą odżywką sprawia, że mam sypkie, miękkie i przyjemne w dotyku włosy. Jeśli chodzi o sprawy ważniejsze czyli obiecane działanie to jest całkiem dobrze. Zauważyłam, że po kilku miesiącach stosowania włosy nieco bardziej się wzmocniły i szampon pozytywnie zadziałał na przyrost. Małe, nieśmiałe włoski zaczęły się pojawiać i widzę to zwłaszcza przy linii włosów. Liczyłam na trochę więcej w kwestii wypadania. Akurat w tym aspekcie jest chyba lepiej, ale nie doskonale. Włosy wciąż wypadają, jakby ciut mniej, więc biorę to za dobry prognostyk na przyszłość i liczę, że wypadanie jeszcze bardziej wyhamuje w kolejnych tygodniach. Cóż, szampon nie jest cudotwórcą, chociaż ja właśnie chyba takiego cudotwórcy bym bardzo potrzebowała ;) Mogę polecić, jest to dobry produkt z szeroko dostępnej, drogeryjnej półki. Na pewno dobry też do włosów przetłuszczających się i oklapniętych, bo pozytywnie wpływa na wydłużenie świeżości i nadaje lekkiej objętości. Wzmocnienie włosów jest widoczne, ale to jeszcze nie jest "ten jedyny" :)
  • 16 lipca 2024 o 15:51
    Do czasu go uwielbiałam
    Z racji tego, ze szampon jest nawilżający, przez pewien czas był moim ulubiony, uratował moją suchą skore głowy, ale przez obecności gliceryny w składzie moje włosy to był ogromny puch. Szampon jest wydajny, dobrze oczyszcza skórę głowy, nie podrażniając jej, jednak psuje cała pielęgnację, ponieważ strasznie puszy włosy. Gdyby nie to, wziąć bym go używała
    Zalety:
    • Wydajny, dobrze się pieni
    Wady:
    • Puszy włosy