Balsamy do ciała

Biały Jeleń Hipoalergiczny balsam do ciała nawilżający `Kozie mleko`

• 5 stycznia 2020 o 16:51
    Tani, skuteczny balsam
    Bardzo dobry balsam do ciała dla skóry suchej i wrażliwej, skłonnej do atopii, używałam sama a także moja kilkuletnia córka (alergik z atopową skórą). Dobrze się sprawdza także po opalaniu. Bywa, że smaruję nim dłonie jak nie mam akurat kremu do rąk pod ręką :D
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Dobre nawilżenie
  • 2 czerwca 2018 o 11:50
    Biały Jeleń, jestem na tak ✼  ҉  ( ͡o ͜ʖ ͡o)  ҉ ✼
    Lubię markę Biały Jeleń, za delikatność, skład i skuteczność produktów oraz przyjazne opakowania. Balsam nawilżający kozie mleko fantastycznie się sprawdza w codziennej pielęgnacji i jest odpowiedni dla całej rodziny. Ze względu na lekką konsystencję, lubię go stosować latem.
    Zalety:
    • nie uczula, nie podrażnia
    • łagodzi
    • skład (kozie mleko, pantenol, olej ze słodkich migdałów)
    • nie zawiera alergenów, parabenów i silikonów
    • familijny, z powodzeniem mogą go stosować również dzieci
    • delikatny, niealergizujący zapach
    • szybko się wchłania
    • tani
    Wady:
  • 27 czerwca 2017 o 0:33
    Miłe zaskoczenie
    Kupiłam w momencie niskiego budżetu, szukałam taniego, drogeryjnego balsamu, który jako tako nawilży i będzie miał coś godnego uwagi w składzie, a nie tylko silikony i parafine, jak większość drogeryjnych wynalazków. Zapłaciłam więc jakieś 8-10 zł za balsam z naprawdę niezłym składem (olej migdałowy, pantenolem, ekstraktem z trawy azjatyckiej, kozim mlekiem, gumą z kadzidłowca indyjskiego, gliceryną. Do tego nawet ekologiczny konserwant, kwas dehydrooctowy. Nie ma natomiast silikonów, parafiny (nie mówię, że te substancje są zawsze i bezwzględnie złe, jednak w przypadku bardzo suchej skóry na nogach, preferuję balsamy mocniej odżywcze, nie tylko okluzyjne), nie ma tez parabenów. Samo działanie: konsystencja bardzo lekka, wręcz wodnista, świetnie się rozprowadza, dozowana z głową szybko się wchłania. Ogromny plus za delikatność - nawet po depilacji balsam nie szczypie skóry, wręcz koi i łagodzi ją, byłam pod wrażeniem jak dobrze moja skóra na niego zareagowała, gdyż większość produktów działa mocno drażniąco po depilacji. Dosyć ładnie tez nawilża i dodaje sprężystości skóry. Po depilacji, gdy skóra wymaga intensywnej regeneracji i wymaga mocniejszego natłuszczenia ze względu na zdartą barierę lipidową, to trochę za mało, ale jakby dodać nieco oleju kokosowego albo masła shea - byłby ideał. Na co dzień, przy delikatnej, wrażliwej skórze sprawdzi się idealnie, komfort stosowania jest naprawdę wysoki, w tej cenie, taka jakość, skład - nic tylko brać ;)
    Drogeria Super-Pharm