Balsamy do ciała

Sylveco Kojący balsam do ciała

Sylveco Kojący Balsam Do Ciała 300 ml

• 31 stycznia 2025 o 15:09
    Kojący balsam do ciała
    Balsamy raczej traktuję jako dodatek i ukojenie po goleniu nóg, dlatego jak zobaczyłam ten balsam, to pomyślałam, że to coś dla mnie. Oczekiwałam przede wszystkim efektu nawilżenia oraz ładnego zapachu. W tym przypadku poziom nawilżenia jest dla mnie całkiem zadowalający, skóra była miękka i przyjemna w dotyku. Na plus również wydajność oraz przyjemna konsystencja produktu. Natomiast miętowy zapach nie skradł mojego serca, ale dla fanów mięty będzie to dużą zaletą. Ogólnie po przetestowaniu miniatury, efekt jest fajny, ale patrząc na cenę i zapach, nie kupię pełnowartościowego opakowania. /ocena na podstawie 30 ml produkty z kalendarza adwentowego 2023/
    Zalety:
    • Dobry skład
    • Zadowalający efekt
    • Wydajny
    • Przyjemna konsystencja
    • Polska marka
    Wady:
    • Cena (bez promocji 44,99 zł)
    Vardzia
    1 maja 2024 o 15:23
    Bardzo gęsty, bardzo miętowy
    Pod wpływem kalendarza adwentowego od Sylveco zaczęłam kupować ich produkty. Już nawet nie pamiętam czy w kalendarzu miałam ten balsam czy nie, ale gdy go zobaczyłam poczułam, że musi trafić na moją półkę. Udało mi się w nim dojść do denka i nasunęło mi się kilka uwag. Balsam należy do tych bardziej gęstych i raczej tłustych. Co ciekawe mimo, że jest tłusty rozprowadza się średnio - powiedziałabym, że jest z tych "tępych". Po nałożeniu na skórę pozostawia lekkie uczucie chłodzenia. Pachnie ładnie - ziołami, głównie przebija się nuta mięty. Nie jest to zapach bardzo intensywny i raczej szybko odparowuje ze skóry. Wchłania się średnio - potrzebuje trochę czasu. I w miejscach, w których skóra się zagina - kolana, łokcie, pod biustem itd... pozostawia naprawdę tłusty film. Z gatunku tego który do rana ci się nie wchłonie. Dla mnie było to w najlepszym razie irytujące. Jeśli chodzi o działanie - producent jak sama nazwa balsamu obiecuje działanie kojące. Ja mam skórę ze skłonnością do podrażnień po goleniu i przesuszeń. Lubią się na niej pojawiać różne krostki i zaczerwienienia. I wiecie co? Nie zauważyłam , żeby jakoś szczególnie wpłynął na moją skórę. W sensie krzywdy nie zrobił, ale żeby podrażnień było mniej też nie zauważyłam. Fakt, kiedy zaczynałam go używać, miałam skórę w dobrej jak na siebie kondycji. Odnoszę jednak wrażenie, że mimo stosowania go codziennie jest ona bardziej wysuszona jak wcześniej. Balsam jest zapakowany w smukłą, teraz już ciemną, plastikową butelkę z pompką. Butelka jest wykonana z sztywnego, raczej twardego i grubego plastiku. Przez ścianki widać ile produktu w niej zostało. Początkowo było z nią wszystko w porządku. Ładnie nabierała balsam, odmierzała raczej mniejsze dozy produktu. Problem pojawił się w momencie, w którym zostało jakieś 8cm balsamu do końca - przestała nabierać. W sensie nadal działała, ale balsam był tak gęsty, że po zaciągnięciu jednej dozy nie nabierała drugiej. Po odwróceniu do góry dnem też spłynąć nie chciał. Przecięcie jej do łatwych nie należało, ale jakoś się udało. I tak wiem, że przy innych balsamach z pompką też się tak dzieje, ale umówmy się - nie przy tej ilości produktu w butelce. W moim odczuciu opakowanie nie jest dostosowane do konsystencji balsamu. Cena i dostępność? Ja kupiłam na stronie producenta przy jakiejś promocji. W regularnej cenie jest to jednak 45 zł. Nie mnie oceniać czy to drogo czy tanio. Nie wiem też, za ile można go kupić w innych drogeriach. Opakowanie zawiera 300ml produktu. Zużywałam go jakieś 3 tygodnie przy stosowaniu na całe ciało. Przez ten czas nie zmienił konsystencji i zapachu. Reasumując - balsam ewidentnie nie dla mnie. Skoro go miałam, to zużyłam, jednak wracać raczej nie będę. Jestem przekonana, że może mieć swoich zwolenników, ale ja spasuję.
    Zalety:
    • miętowy zapach
    • uczucie chłodzenia skóry
    Wady:
    • opakowanie nie dostosowane do produktu
    • brak efektu nawilżenia i kojenia
    • tłusty, słabo wchłaniający się film
    Ilayla
    28 lipca 2020 o 14:14
    Pierwszy balsam, który nie podrażnia mojej skóry po goleniu
    Mam dość wrażliwą skórę ze skłonnością do podrażnień. Zawsze, gdy po goleniu nałożyłam na skórę balsam do ciała, odczuwałam nieprzyjemne pieczenie, a skóra stawała się czerwona. Dotychczas jako-tako sprawdzały się u mnie tylko balsamy Neutrogeny, ale też nie były idealne. Kojący balsam Sylveco jest moim odkryciem - kompletnie nie podrażnia skóry! Ma delikatny, ziołowy zapach i dość tłustą konsystencję. Wchłania się całkiem szybko i pozostawia uczucie nawilżonej, ukojonej skóry. Świetny produkt.
    Zalety:
    • delikatność
    • nie podrażnia
    • nawilżenie
  • 20 czerwca 2018 o 14:01
    Moje odkrycie
    Po za dobry składem INCI balsam bardzo dobrze nawilża skórę, dobrze się wchłania. Ma lekko miętowy zapach, który dodatkowo daje efekt chłodzenia. Nie zostawia tłustej okluzji na skórze.
    • dobre nawilżenie
    • nie zostawia tłustej okluzji
    kar_o
    8 maja 2018 o 23:05
    Nawilżona i ukojona skóra
    Balsam ma bardzo dobry skład. Lekko miętowy zapach w ogóle mi nie przeszkadza, ponieważ po nałożeniu na skórę w ogóle go nie czuć. Stał się moim wybawicielem po kilku pierwszych sesjach opalania. Przynosi niesamowitą ulgę dla skóry, wchłania się dosyć szybko. Zapewnia bardzo dobre nawilżenie. Polecam!
    • efekt ukojonej skóry
    • nawilżenie