Jak w tytule mojej recenzji - nie spodziewałam się, że będzie tak dobrej jakości. Chwyciłam na promocji w Naturze, jako maniak nowości kosmetycznych nie mogłam się oprzeć - cena była okazyjna, byłam ciekawa przetestowania, za promocyjną cenę nie było dużego ryzyka.
Baza ma ładne opakowanie, eleganckie, w pudrowych odcieniach. Wygodna tubka z odpowiednim dozowaniem zawartości.
Konsystencja samej bazy jest kremowa, ale dość lekka, nie za gęsta, nie obciążająca skóry. Nie jest silikonowa. Ma lekkie, pudroworóżowe zabarwienie, które nie nadaje koloru skórze, a jedynie ujednolica naturalny koloryt cery i mam wrażenie, nieco rozświetla. Twarz jest gładka, ujednolicona, przygotowana do nałożenia podkładu. Baza na skórze wygląda bardzo ładnie - nie jestem fanką chodzenia bez makijażu, więc i tak pokrywam bazę podkładem, ale myślę, że wielu fankom naturalności już sam ten efekt może przypaść do gustu.
Baza umożliwia nałożenie na nią podkładu praktycznie od razu - przy niektórych innych musiałam jednak odczekać dłuższą chwilę, tu nie ma takiej potrzeby. Podkład rozprowadza się na niej gładko, nic się nie roluje, nie zbryla. Efekt końcowy jest świetny - ujednolicona skóra, lepszy wygląd samego podkładu na twarzy. Naprawdę, jest to jedna z lepszych baz, jakich używałam.
Jest świetna do suchej cery - nie wysusza, mam wrażenie, że skóra pod podkładem i pudrem jest bardziej nawilżona. Nie tylko ładnie wygląda, ale też przedłuża trwałość makijażu - na niej każdy make-up trzymał mi się dużo lepiej, nawet lekkie i rozświetlające podkłady miały lepszą trwałość.
Duży plus za zawartość filtra SPF.
Nie zauważyłam zapychania cery, ale też z moją cerą (normalna / sucha) nie mam do tego tendencji.
Bardzo przydatna w codziennym makijażu, stała się jedną z moich ulubionych baz. Bez porównania lepsza niż większość innych drogeryjnych. Zdecydowanie polecam do normalnej / suchej cery - na takiej trzyma się świetnie i pięknie ulepsza cały makijaż. Warta nawet wyższej ceny!
edit: im dłużej ją stosuję, tym bardziej jestem z niej zadowolona. Trzyma mi nawet słabsze podkłady, pięknie ujednolica, nawilża cerę. Genialna do suchej skóry. Z jakimkolwiek podkładem jej nie używałam, znacząco podbijała jego trwałość i efekt. 10/10, zdecydowanie jest to moja ulubiona baza, rewelacyjna!
Zalety:
- świetnie wygładza, ujednolica i rozświetla cerę, ułatwia nałożenie podkładu, przedłuża trwałość makijażu, filtr SPF, najlepsza dla suchej cery
- Trwałość