Płyny do demakijażu

Uriage Eau Micellaire Thermale Peaux Intolérantes Woda micelarna do demakijażu twarzy i oczu do skóry naczynkowej i wrażliwej

Uriage woda micelarna do skóry wrażliwej i naczynkowej 500ml

• 29 listopada 2020 o 17:46
    Dobry
    Płyn micelarny jest bardzo łagodnym kosmetykiem oczyszczającym - nie występuje po nim uczucie podrażnienia, ściągniecia, chociaż ukojenie również nie. Z makijażem lekkim radzi sobie bez problemu, jednak w przypadku nieco mocniejszego (np. bardzo trwały podkład lub tusz wodoodporny) już ma niestety problem. Nie posiada substancji zapachowych. Jego wydajność jest średnia - z uwagi na to, że nie radzi sobie dobrze z makijażem mocniejszym potrzeba zużyć dużo produktu, by w pełni oczyścić twarz. Najważniejszym plusem jego jest delikatność, pozostałe cechy oceniam raczej w kategoriach średnich
  • 11 kwietnia 2020 o 17:29
    Mój must-have
    Jest to świetna woda micelarna. Nie oczekuję, że zmyje mi cały makijaż, bo stosuję dwuetapowy system demakijażu. Woda micelarna z Uriage nie pozostawia uczucia ściągnięcia i jest bardzo łagodna dla cery. Fajna by odświeżyć skórę. Moim zdaniem oczyszcza skórę lepiej niż wychwalana Bioderma Sensibio H2O.
    Zalety:
    • delikatna woda micelarna
    • nadaje się do skóry wrażliwej, mieszanej, z zaczerwienieniami i z niedoskonałościami
    • dobrze oczyszcza
    • nie daje efektu ściągnięcia
    • w dobrej cenie zwłaszcza w dwupakach
  • 28 lipca 2018 o 19:32
    Sprawdza się!
    Kupiłam go, bo był w promocji w SuperPharm. Lubię kosmetyki tej firmy a i tym razem się nie zawiodłam. Nie szczypie w oczy-jak niektóre płyny tańszych firm. Demakijaż całkowity-nie zdarzyło mi się obudzić z tzw. Pandą na twarzy. Ma przyjemny zapach. No i można go zakupić tanio na promo w SuperPharm ;)
  • 6 stycznia 2018 o 13:10
    Delikatny i nieskuteczny
    Płyn micelarny Uriage dostałam w prezencie, co ucieszyło mnie niezmiernie, ponieważ mój aktualny chylił się ku końcowi. Duża butla, przeznaczenie dla skóry wrażliwej, marka, którą znam i lubię - co może pójść nie tak? Nie oczekuję cudów od płynów micelarnych. Mają zmywać makijaż i nie podrażniać okolic oczu - ot, cała filozofia. Producent wody micelarnej od Uriage zapewnia, że proces usuwania makijażu przebiegnie bezboleśnie nawet przy cerze naczyniowej, a produkt zmyje makijaż, nawet wodoodporny. Kosmetyk ten faktycznie jest delikatny - nie wywołał u mnie podrażnień, nie uczulił (choć moja skóra skłonna jest do alergii), nie wpłynął negatywnie na przetłuszczającą się strefę T. Niemniej, zawiedziona jestem jego głównym przeznaczeniem - produkt dość słabo radzi sobie z makijażem, nawet tym podstawowym. Nigdy nie miałam tego typu produktu, który miałby problem ze zmyciem podkładu! A co dopiero - tusz, czy cienie w kremie o przedłużonej trwałości... Zazwyczaj płyny micelarne, których używałam, w mgnieniu oka rozpuszczały produkty do makijażu twarzy, ewentualnie musiałam dłużej przytrzymać wacik, aby zmyć tusz i eyeliner. W przypadku kosmetyku od Uriage - proces usuwania makijażu jest tak żmudny, że każdego wieczoru nastawiam się psychicznie na walkę, która nie będzie łatwa. Makijaż twarzy muszę zmywać na dwa razy, a oczy, po przegranej walce, najczęściej domywam płynem dwufazowym, bądź innym olejkiem, który mam pod ręką. Jest jeden plus produktu od Uriage, który przesądził o tym, że nie wylałam całej 500ml butli do zlewu - nie pozostawia on tłustej, lepkiej warstwy, więc znalazłam dla niego zastosowanie - używam jako tonik do przemywania twarzy. W tej kwestii sprawuje się przyzwoicie i nie mam mu nic do zarzucenia. Jednakże, nie takie było jego główne przeznaczenie... Niemniej, jestem świadoma, że przy takim ogromie płynów micelarnych na rynku, nie wrócę do produktu z Uriage, bo nie mam ani czasu, ani cierpliwości na półgodzinną walkę z demakijażem. Śmieszy mnie zapewnienie producenta o wysokiej skuteczności płynu w zderzeniu z produktami wodoodpornymi. Skoro nie zmywa on lekkiego podkładu i tuszu do rzęs, to jak ma sobie poradzić z cięższą artylerią?!
    Zalety:
    • bezzapachowy,
    • delikatny dla skóry wrażliwej, bezpieczny dla cery skłonnej do alergii,
    • duża wydajność,
    • nie pozostawia tłustej warstwy na twarzy.
    Wady:
    • bardzo opornie radzi sobie ze zmywaniem podstawowych kosmetyków,
    • nie jest przeznaczony do makijażu wodoodpornego bądź o przedłużonej trwałości,
    • proces demakijażu jest długi i żmudny.
    Ruda916
    3 maja 2016 o 23:13
    Jestem zawiedziona
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Niestety, mimo że uwielbiam większość produktów Uriage i sprawdzają się cudownie - to musi być chyba wyjątek od reguły. Kupiłam na początku małe opakowanie na próbę w promocji w SUper Pharm. I dobrze, że taką niewielką ilość.... Większość butelki niestety wylądowała w zlewie. Dlaczego? Moja skóra naczynkowa nie uznaje chyba tej wody jako coś dobrego. Po użyciu zaczynały mi się pojawiać czerwone pręgi na twarzy. Za pierwszym razem myślałam, że chodzi o zmęczenie twarzy, przesuszenie....ale takie pręgi pojawiały się za każdym razem. Schodziły po jakiejś godzinie ale skóra i tak była...dziwna w dotyku. Niestety nie wrócę do tej wody ponownie.