Masła do ciała

Tutti Frutti Masło do ciała `Gruszka i żurawina`

Farmona Tutti Frutti Masło Do Ciała Gruszka & Żurawina 275 ml

• 3 kwietnia 2025 o 11:50
    Za słaby dla mnie
    Masło ma przyjemny zapach, jednak niezbyt intensywny, co może przypaść do gustu osobom preferującym delikatniejsze aromaty. Opakowanie jest funkcjonalne – masło łatwo wydobywa się z pojemnika, co sprawia, że aplikacja jest bezproblemowa i wygodna. Konsystencja jest lekka, dzięki czemu produkt rozprowadza się na skórze bez trudności. Skóra po nałożeniu masła szybko je wchłania, co jest istotnym plusem, zwłaszcza w codziennej pielęgnacji, gdy zależy nam na szybkim efekcie, bez uczucia tłustości. Jednakże, muszę przyznać, że w przypadku suchej skóry wydajność tego masła jest nieco niższa niż przy stosowaniu go na skórze normalnej. Gdy mam suchą skórę, masło wchłania się błyskawicznie, przez co uczucie nawilżenia znika stosunkowo szybko. Wydaje się, że produkt nie zapewnia tak długotrwałego efektu nawilżenia, jakbym tego oczekiwała od kosmetyku tego typu. Masło rzeczywiście nawilża i odżywia skórę, jednak to działanie nie jest aż tak intensywne, jak w przypadku innych produktów. Mimo to jest to dobry kosmetyk, który sprawdza się w codziennej pielęgnacji, szczególnie na skórze normalnej, ale nie można mu przypisać pełnej piątki. To solidny wybór dla osób, które szukają lekkiego nawilżenia i odżywienia skóry, ale nie oczekują spektakularnych rezultatów.
  • 8 marca 2024 o 8:45
    Gruszkowe szaleństwo
    Masło do ciała okazało się wybawieniem dla mojej skóry w okresie zimowym. Żaden inny preparat nie poradził sobie z miejscowym przesuszeniem skóry na nogach, które powraca co roku. Ma idealną konsystencję, szybko się wchłania i nie zostawia tłustych plam. Zapach jest zabójczo owocowy, ślinka cieknie i chce się tych gruszek zimą. W składzie znajdziemy masło shea, parafinę i roślinne ekstrakty.
  • 11 grudnia 2023 o 8:38
    To jest to
    To jest to! Długo szukałam odpowiedniego masła do ciała, które będzie w stanie tak nawilżyć moją skórę. W dodatku przepięknie pachnie. Jedyny minus to zbyt powolne wchłanianie.
    Drogeria Jasmin
  • 24 listopada 2022 o 11:17
    przyzwoite nawilżenie i świeży zapach
    Pierwsze masło dostałam w prezencie razem z żelem (olejkiem?) pod prysznic z tej samej serii zapachowej. O ile żel nie zrobił na mnie super wrażenia, tak to masło użytkowałam z przyjemnością i wracam do niego co jakiś czas. Opakowanie jest bardzo wygodne, plastikowy słoik z nakrętką. Od jakiegoś czasu w nakrętce zastosowana jest dodatkowa pokrywka ułatwiająca wydobywanie kosmetyku. Super rozwiązanie, bo zakręcanie słoików tłustymi dłońmi to nie jest moje ulubione zajęcie. Konsystencja jest specyficzna, gęsta i lekka jednocześnie. Można by przyrównać ją do musu. Komfortowo się nakłada, w miarę szybko wchłania i nie zostawia tłustego filmu. Moja skóra ma tendencję do przesuszania się, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Masło fajnie dało radę z nawilżeniem, zauważyłam też efekt wygładzenia utrzymujący się nawet przez 2-3 dni po zastosowaniu. Nakładane na skórę po depilacji nie powoduje podrażnień i szczypania. Mega podoba mi się również zapach - świeży, gruszkowy. Produkt jest w mojej opinii całkiem wydajny.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • wygładzenie
    • nie zostawia tłustej warstwy
    • super rozwiązane zamykanie słoika
    malwi73
    7 lutego 2021 o 13:43
    Zapach cudo
    Masełko do ciała o cudownym zapachu. Dla mnie zapach nie był za sztuczny, ani chemiczny. Zapach gruszki bardzo umila stosowanie tego produktu. Masełko jest zbite, gęste. Mimo tego świetnie się rozprowadza po skórze. Dość szybko się wchłania. Masełko bardzo fajnie nawilża skórę. Nie jest to mega duże nawilżenie, ale do skóry normalnej wystarczające. Opakowanie typu słoik sprawia, że produkt jest wydajny, i można wydobyć do ostatniego grama.

Zobacz także inne Masła do ciała